Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2023: Η Χρονιά του Κουνελιού

Γιορτάζουμε την Κινέζικη Πρωτοχρονιά και το Έτος του Κουνελιού που προμηνύει πολλά και καλά πράγματα, με πέντε κινέζικες συνταγές.

Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2023: Η Χρονιά του Κουνελιού

Παραλίγο και δεν θα το έπαιρνα χαμπάρι πως χθες ήταν η Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Βλέπετε, έχω μόλις επιστρέψει από δεκαπενθήμερο ταξίδι και είμαι ακόμη λίγο εκτός τόπου και χρόνου. Δεν θα αφήσω όμως το θέμα να περάσει έτσι στα κλεφτά, έστω κι αν αναγκάζομαι, εκ των πραγμάτων, να ανατρέξω στις προηγούμενες χρονιές και στις συνταγές τους. Παλιότερες οι συνταγές λοιπόν, γιατί έτσι κι αλλιώς οι εορτασμοί στην Κίνα και όπου υπάρχουν κινέζικες παροικίες διαρκούν πολλές μέρες, αλλά και γιατί η επανάληψις είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως. Αντιθέτως, οι προβλέψεις για τη Χρονιά του Κουνελιού είναι ολόφρεσκες.

Αν η πρώτη μας αντίδραση όταν βλέπουμε ένα φουντωτό, χοροπηδηχτό κουνελάκι είναι αχ το γλυκούλι, το αξιαγάπητο αυτό ζώο έχει πολλές και σπουδαίες αρετές. Πανέξυπνο κι ανοιχτόκαρδο, ευγενικό, συμπονετικό αλλά και δημιουργικό, το κουνέλι σκέπτεται και ζυγίζει τα πράγματα προτού ενεργήσει. Εμπιστεύεται χωρίς, όμως, να είναι εύπιστο. Είναι ευπροσάρμοστο και βρίσκει δημιουργικές λύσεις στα προβλήματα. Έτσι, οι προβλέψεις για την Χρονιά του Κουνελιού μιλούν για ένα πιο εύκολο, πιο χαρούμενο και πιο φωτεινό γενικό περιβάλλον που θα δώσει ώθηση και κίνητρο, θα διεγείρει τις αισθήσεις και τη δημιουργικότητα και θα φέρει ελπίδα και ειρήνη. Αμήν!

Μετά από αυτές τις αισιόδοξες προβλέψεις, ας μαγειρέψουμε. Πατήστε πάνω στον κάθε τίτλο για να δείτε τη συνταγή.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ SHIITAKE & NOODLES ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ (CHAR SIU)
Έξτρα αρωματική και χορταστική η σούπα, μας κρατάει συντροφιά όλον τον χειμώνα, ενώ η βαθιά νόστιμη πανσέτα γίνεται λουκούμι και ενώνει μεγάλες παρέες

 

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΑΥΓΟ (FRIED RICE)
Αγαπημένο συνοδευτικό όλων που γίνεται με ρύζι που έχει περισσέψει και όποια λαχανικά μάς βρίσκονται πρόχειρα

 

ΒΟΔΙΝΗ ΟΥΡΑ MADE IN CHINA
Επικό φαγητό, από αυτά που δεν ξεχνάς

 

ΤΑ NOODLES ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ (LONGEVITY NOODLES) ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΛΑΧΑΝΟ
Γιατί Κινέζικη Πρωτοχρονιά χωρίς noodles, δεν νοείται

 

Πληροφορούμαι πως η Χρονιά του Κουνελιού θα τελειώσει στις 9 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους και πως την άλλη μέρα, στις 10 Φεβρουαρίου του 2024, θα μπούμε στην Χρονιά του Δράκου. Μέχρι τότε, ας είμαστε καλά και ας εκμεταλλευτούμε με σύνεση όσα καλά μας φέρει το αγαπημένο κουνελάκι. Και του χρόνου!  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v