Κοντοσούβλια και πάσης Αττικής

Αν είσαι μερακλής και κρεατολάγνος αξίζει να περάσεις μια βόλτα από τις διευθύνσεις που σερβίρονται τα καλύτερα κοντοσούβλια στα αττικά πέριξ.

Κοντοσούβλια και πάσης Αττικής

Έχουμε υμνήσει εκτενώς τις καλύτερες γουρουνοπούλες της Αττικής και μπράβο μας, ενώ έχουμε πράξει τα δέοντα και για τα καλύτερα κοψίδια της πιάτσας. Ήρθε η ώρα να πράξουμε το ίδιο και για τα κοντοσούβλια, έναν μερακλήδικο μεζέ που αν φτιαχτεί και σουβλιστεί με μεράκι και μαστοριά είναι βέβαιο πως θα διεγείρει τον ουρανίσκο σου, κάνοντάς τον να τον επιζητά όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Μάζεψε το έτερον ήμισυ και την παλιοπαρέα κι άσε τα υπόλοιπα επάνω μας.

Το Ρεμούτσικο

Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 210 9704515

To Ρεμούτσικο βρίσκεται σε κάθε κοψιδολίστα που σέβεται τον εαυτό της, καθώς έχει φτιάξει τη δική του παροικία κρεατοφάγων στον Άγιο Δημήτριο και μπράβο του. Τα χρόνια μπορεί να περνούν ωστόσο η –αυτή την περίοδο θερμαινόμενη- αυλή του Ρεμούτσικου συνεχίζει να γεμίζει με κόσμο από όλη την Αθήνα που προσδοκά να γευτεί το υπέροχο και ξακουστό κοντοσούβλι του. Αν βρεθείς προς τα εκεί πέρα από το κοντοσούβλι αξίζει να δοκιμάσεις και να ξεκοκαλίσεις τα ζουμερά παϊδάκια προβατίνας. Ο λογαριασμός μαζί με τα κρασιά για πλήρες γεύμα δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Master Σούβλα

Θηβών 330, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0591 2360

H Λεωφόρος Θηβών στο Αιγάλεω έχει εξελιχθεί σε μεγάλη σουβλογειτονιά, ειδικά μετά τη σχετικά πρόσφατη προσθήκη του Master Σούβλα. Οι σούβλες γυρνούν από τις πρώτες πρωινές ώρες και καλοψήνουν ζουμερούς κρεατομεζέδες. Το κοντοσούβλι (χοιρινό αλλά και κοτόπουλο, γιατί άλλωστε εμείς εδώ δεν κρίνουμε) του Master δε έχει όλα τα φόντα για να γίνει θρυλικό, αφού λιώνει στο στόμα ενώ έχει εξαιρετική ισορροπία στα πιπέρια και τα μπαχάρια που το νοστιμεύουν έξτρα. Η μερίδα είναι στα 7€.

Μπριζολάκια και Σβούρες

Πλάτωνος 101, Κερατσίνι τηλ.: 21 0400 3939

Στον πεζόδρομο της Πλάτωνος στα σύνορα Κερατσινίου Δραπετσώνας υπάρχει ένα μικρό γραφικό ταβερνάκι που ειδικεύεται στο κρέας. Ο κατάλογος του βρίθει επιλογών, όμως όταν τα μάτια σου συναντήσουν γραμμένο το κοντοσούβλι, πρέπει να σταματήσουν άμεσα το διάβασμα και να φωνάξεις τον/ην σερβιτόρο/α και να ρωτήσεις αν έχει μείνει κοντοσούβλι γιατί οι μερίδες του εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού. Αν είσαι τυχερός κι έχει απομείνει, θα έρθει στο τραπέζι σου με τη σέσουλα και θα καταλάβεις με μια δαγκωνιά τους λόγους εξαφάνισής του. Η τιμή της μερίδας στα 9€.

Οι Μερακλήδες

Αγίας Ζώνης 60, Αθήνα, Τηλ.: 21 0862 8425

Οι Μερακλήδες έχουν το όνομα, μα ευτυχώς έχουν και τη χάρη, αφού εξασκούν με ζηλευτή επιτυχία την τέχνη της σούβλας. Ανάμεσα σε κοτόπουλα, αρνιά, φρυγαδέλια και κεφαλάκια, ξεχωρίζει με διαφορά το κοντοσούβλι τους, που είναι φτιαγμένο με μπόλικο μεράκι και σωστό ψήσιμο έτσι ώστε να λιώνει στο στόμα, δαγκωνιά τη δαγκωνιά. Για ένα κρεατοφαγικό τσιμπούσι στους Μερακλήδες με άφθονο κοντοσούβλι, υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο, συνοδεία χύμα κρασιού.

Ταβέρνα Τζίμης

Ελευθερίου Βενιζέλου 2, Πλατεία Αγίου Λαζάρου, Βύρωνας, τηλ. 210 7658965

Αν βρεθείς στις γειτονιές του Βύρωνα κι έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά είναι πολύ πιθανό να ακούσεις κάποιον να λέει: «Πάμε στου Τζίμη για κοντοσούβλι και κοκορέτσι»; Βλέπεις, αμφότερα αποτελούν κάποια από τα πιο πολυπαινεμένα βρώσιμα «προϊόντα» της ευρύτερης περιοχής. Το κοντοσούβλι ψημένο με μαστοριά θέλγει τον ουρανίσκο σου κι ύστερα ο τελευταίος επιμένει να πάρεις και μια μερίδα για το σπίτι. Για ένα πλήρες μοσχοσουβλιστό γεύμα υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο με κρασί.

Βλάχικη γάστρα/Γούλας

Κολοκοτρώνη 11, Μπάλλα, Ροδόπολη, τηλ: 210 6210165 - 210 6210732

Ο κύριος Πέτρος βάζει κάτω τους περισσότερους από αυτούς που καμώνονται πως είναι γνώστες περί κρέατος, αφού δικαίως θεωρείται ένας από τους μετρ του ψησίματος στην Αττική. Για αυτόν τον λόγο πολλοί Αθηναίοι φεύγουν από τις γειτονιές τους και πάνε προς Ροδόπολη μεριά για να δοκιμάσουν το εκλεκτό και καλοψημένο κοντοσούβλι, μεταξύ άλλων μερακλήδικων κρεατομεζέδων (η κοκκινιστή προβατίνα είναι must). Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20€ ανά άτομο, μια ένα χορταστικότατο γεύμα μαζί με κρασάκι.

Γίδι

Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by gidi_metamorfosi (@__gidi_)

Το Γίδι στη Μεταμόρφωση μπήκε στη ζωή μας πριν κάποιο καιρό κι έχει σκοπό του να αναβιώσει τη παλιά κι ιδιατέρως αγαπημένη χασαποταβέρνα, που αγαπήσαμε από παιδιά. Το αποτέλεσμα έχει καταφέρει να δικαιώσει και με το παραπάνω τους δημιουργούς, οι οποίοι σίγουρα καμαρώνουν για κάποια από τα κρεατοφαγικά πιάτα του μενού. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει το χοιρινό κοντοσούβλι, που πέρα από πεντανόστιμο είναι πιο απαλό κι από την καρδιά ενός μαρουλιού. Το Γίδι δεν είπε όχι στην πρόκληση του μοσχαρίσιου κοντοσουβλίου με τους σεφ να δικαιώνονται και με το παραπάνω από όλους τους θαμώνες που το δοκίμασαν. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί θα κυμανθεί γύρω στα 30€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v