Τα καλύτερα σουβλάκια σε Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρο

Ακούσαμε τη σουβλακολάγνα καρδούλα σου να χτυπά δυνατά και την πήγαμε για σουβλάκι σε Καλλιθέα, Μοσχάτο και Ταύρο.

Τα καλύτερα σουβλάκια σε Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρο

Καλά τα μεζεδοπωλεία δεν λέμε, υπέροχες κι οι ταβερνίτσες είτε έχουν μια ροπή προς το κρέας είτε προς το ψάρι (εμείς εδώ δεν κρίνουμε), γευστικότατα και τα ασιατικά που ξεπηδούν τα τελευταία χρόνια σε κάθε αθηναϊκή γειτονιά αλλά και οι ξυλόφουρνοι που βγάζουν αφράτες πίτσες. Ωστόσο, δεν ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε μεγαλόφωνα ότι σαν το σουβλάκι δεν έχει. Για αυτό επιβάλλεται να σε πάρουμε από το χεράκι και να σε πάμε μια σουβλακότσαρκα στα καλύτερα και πιο μερακλήδικα στέκια της Καλλιθέας, του Μοσχάτου και του Ταύρου. Πάρε και μια λίστα πρόχειρη γιατί είμεθα συναγωνιστές σε αυτό το σπορ.

Οι Ρωσίδες

Αναγνωσταρά 16, Καλλιθέα, τηλ.: 210 1192145

Κάποτε ήταν το καλύτερο κρυμμένο σουβλακομυστικό της Καλλιθέας. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο που τα social media δεν αφήνουν τίποτα κρυφό οι Ρωσίδες κέρδισαν τη φήμη που τους άξιζε. Η παλιά ταμπέλα γράφει ακόμη πιροσκί και σε καλωσορίζει σε έναν όλντσκουλ ναό της γεύσης. Στα πιροσκί υπάρχουν τρεις μόνο επιλογές (κιμάς, τυρί και πατάτα) και στα χειροποίητα σουβλάκια μόλις δύο. Μπιφτέκι ή καλαμάκι χοιρινό. Εδώ οι πατάτες τρώνε μπαν μιας και μπορείς να γεμίσεις τα σουβλάκια σου μόνο με ντοματούλα και φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι. Όλα τα λεφτά είναι η σπιτική –και όσο πρέπει καυτερή- κόκκινη σάλτσα που περιχύνεται με μαεστρία σε κάθε πιτόγυρο.

Μπιφτεκοπωλείο ο Σταύρος

Δαβάκη 59, Καλλιθέα,  τηλ.: 210 9512929

Από το 1960 όταν κι άνοιξε για πρώτη φορά ο Σταύρος έκανε γνωστή στους Καλλιθεώτες και τους υπόλοιπους Αθηναίους την σουβλακοτέχνη του μπιφτεκιού και για αυτό θα τον ευχαριστούμε αιωνίως.  Η πιτούλα του μπορεί να κρατάει λίγο σε λαδάκι, ωστόσο είναι πεντανόστιμη χάρη στο ξακουστό χειροποίητο μπιφτεκάκι που φτιάχνεται με τον παραδοσιακό τρόπο εδώ και χρόνια. Μπορείς να το συνοδέψεις με ντοματούλα, ροδέλες κρεμμυδιού, φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και μπόλικο κόκκινο πιπέρι για να γίνει σωστά η δουλειά. Οι πίτες ξεκινούν από 2,80€ ενώ πέρα από τα θρυλικά μπιφτέκια στον κατάλογο θα βρεις ακόμη καλαμάκια (χοιρινά και κοτόπουλο) αλλά και λουκάνικο.

Λευτέρης

Ξενοφώντος 146, Καλλιθέας, τηλ.: 210 9480535

Ο Λευτέρης είναι ίσως το πιο θρυλικό σουβλατζίδικο της περιοχής αφού μετρά περισσότερα από 50 χρόνια στο κουρμπέτι. Από το 1969 όταν και άνοιξε φτιάχνει το σουβλάκι του με τον αγνό και παραδοσιακό τρόπο χωρίς περιττές και τρέντι γευστικές φιοριτούρες. Εδώ οι επιλογές είναι συγκεκριμένες και πεντανόστιμες. Χοιρινό καλάμακι, μπιφτεκάκι και κεμπάπ σε αλάδωτη πίτα χωρίς σάλτσες και τηγανιτές πατάτες. Μόνο κρεμμυδάκι και ντομάτα χωρά στο σουβλάκι του Λευτέρη που είναι μάστορας στο ψήσιμο και κρατά την τιμή της πίτας στα 2,20€. Από εμάς είναι μεγάλο ΝΑΙ.

Βασίλης

Λασκαρίδου 106, Καλλιθέα, τηλ.: 21 0959 6050

Μεγάλη σουβλακομάνα η Καλλιθέα είναι η αλήθεια, ωστόσο όταν μιλάς για Σουβλάκια στην Καλλιθέα, δεν μπορείς να μην έχεις δοκιμάσει τα σουβλάκια του Βασίλη. Γιατί αν δεν έχει δοκιμάσει, δεν μπορείς να μιλάς για σουβλάκια στην Καλλιθέα. Παρότι οι επιλογές στον κατάλογο είναι αμέτρητες εμείς εδώ συστήνουμε τους γύρους, τα μπιφτέκια αλλά και τα κεμπάπ που είναι χειροποίητα και παρασκευάζονται με μαεστρία σχεδόν στον Βασίλη. Οι πίτες είναι αλάδωτες και πολύ καλά κάνουν, ενώ οι τιμές τους ξεκινούν από 3€.

H Ταΐστρα

Σολωμού 80, Μοσχάτο, τηλ,: 21 0948 0008

Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να έχουν επιλογές στα τυλιχτό τότε επιβάλλεται να περάσεις μια βόλτα από την Ταΐστρα στο Μοσχάτο. Και γύρους διαθέτει το κατάστημα, και καλάμακια, μπιφτέκια, κεμπάπ, λουκάνικα, μπριζολάκια, σουτζούκια και παστουρμά άμα λάχει. Αν δεν είσαι μεγάλος φαν της πίτας πάλι, αξίζει να δοκιμάσεις ένα από τα λαχταριστά θρακόψωμα της Ταΐστρας που θα σε ξεπεινάσουν στο λεπτό. Οι πίτες ξεκινούν από 3,40€ κι είναι ιδιαίτερα χορταστικές αντίστοιχα.

Το Γυρολόγιο

Μακρυγιάννη 129, Μοσχάτο, τηλ.: 21 0481 4443

Στο Γυρολόγιο οι γυρό-βολιές καλά κρατούν από νωρίς, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πάμπολλοι σουβλακολάγνοι θαμώνες του. Τα κάρβουνα παίρνουν φωτιά και καλοψήνουν καλαμάκια, κεμπάπ και μπριζολοκάλαμα, ενώ η σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι η ταλιάτα (χοιρινή ή κοτόπουλο) που σπάνια μπορείς να απολαύσεις σε τυλιχτό είναι η αλήθεια. Οι τιμές στις πίτες (που είναι πάντοτε αλάδωτες κι έξτρα αφράτες) ξεκινούν από 2,70€.

Οδός Θράκης

Θράκης 5, Ταύρος, τηλ.: 21 0341 4001

Μερακλήδικο σουβλατζίδικο στον Ταύρο που φημίζεται για τις πίτες γίγας που ετοιμάζει από νωρίς για τους σουβλακολάτρεις της περιοχής. Ο γύρος μοσχάρι, το μπιφτέκι γεμιστό και το σουτζούκι κλέβουν τις εντυπώσεις στην Οδό Θράκης που σαν μπεις, είναι βέβαιο πως θα βγεις μετά από λίγα λεπτά χορτάτος. Οι σκεπαστές του καταλόγου είναι αντίστοιχα must επιλογές, ενώ οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο στο κατάστημα γιατί κρατά χαμηλές τιμές αφού οι κλασικές πίτες ξεκινούν από 2€, ενώ οι γίγας από 3,60€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v