Πού θα φας ωραία γουρουνοπούλα στην Αττική;

Η γουρουνοπούλα με την κριτσανιστή πέτσα και το ζουμερό κρέας είναι μια από τις μικρές πολυτέλειες της ζωής. Πού θα την απολαύσεις όπως πρέπει;
Πού θα φας ωραία γουρουνοπούλα στην Αττική;

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αχνιστό, ζουμερό κρέας μέσα, κι απέξω τραγανή πετσούλα για να κάνει «κρατς- κρατς» όσο την τσακίζεις με τα δόντια σου πριν αναπαυτεί μια για πάντα στο στομάχι σου.

Η γουρουνοπούλα είναι από εκείνες τις μικρές χαρές της ζωής – ή μεγάλες αν πάρεις μια γενναία μερίδα – που οφείλεις στον εαυτό σου μια στο τόσο, όταν δεν σε νοιάζουν οι εξετάσεις τριγλυκεριδίων.

Πού θα την τσακίσεις όπως της αρμόζει;

Μια Γουρουνοπούλα Στην Φραντζή
Αμβροσίου Φραντζή 8, Νέος Κόσμος, τηλ: 21 0765 9880



Μια γουρουνοπούλα σε περιμένει στη Φραντζή για να σε μυήσει στον μαγικό κόσμο της γεύσης. Θα τη βρεις καθημερινά καλοψημένη, με το πετσάκι της και το απαραίτητο λίπος, ζουμερή όσο πρέπει για μια καθωσπρέπει γαστρονομική ανάταση κρεατοφαγίας. Μην αμελήσεις να τη συνοδεύσεις με μπομπάτο τζατζίκι και ωραία σαλάτα λάχανο-καρότο. Το μαγαζί βγάζει και ωραιότατο κοκορέτσι, αλλά και κοντοσούβλι και κοτόπουλο σούβλας. Για μια χορταστική μερίδα ενός κιλού γουρουνοπούλας με σαλάτα, πατάτες και τζατζίκι, υπολόγισε να δώσεις 20€. 

Ο Μπάρμπας της Κορώνης
Χρυσοστόμου Σμύρνης 93, Πεύκη, τηλ: 21 0805 0003



Φέρνει τη παραδοσιακή μεσσηνιακή κουζίνα στην Πεύκη και στο Γαλάτσι (Τραλλέων 130, τηλ.: 21 0292 9966) και σερβίρει αποκλειστικά και μόνο γουρουνοπούλα σε μερίδα, όχι μόνο με τα κλασικά ντομάτα-πατάτες-τζατζίκι, αλλά και με αυθεντικά μεσσηνιακά λαλάγγια. Λίγες σαλάτες και πατάτες τηγανιτές συμπεριλαμβάνονται στα ορεκτικά, ενώ αν θες τη γουρουνοπούλα σου μπορείς να την έχεις και σε σουβλάκι τυλιχτό ή σε μπέργκερ για μερακλήδες. Ο λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο, με κρασί.

Γουρουνοπούλα ο Καλαματιανός
Λεωφ. Αθηνών 397, Αιγάλεω, τηλ: 21 0531 7338



Γουρουνοπούλα «καθαρή», άψογα ψημένη με τον… καλαματιανό τρόπο, που λιώνει στο στόμα ετοιμάζει κάθε μέρα ο Καλαματιανός στο Αιγάλεω, με κόσμο να καταφθάνει εδώ από κάθε γωνιά της Αττικής για να γευτεί το εκλεκτό αυτό έδεσμα. Την απολαμβάνεις όπως πρέπει, στη λαδόκολλα δηλαδή, συνοδεία φρεσκοτηγανισμένων πατατών, χωριάτικης σαλάτας, αλλά και νοστιμότατου γιαουρτοσκόρδιου. Στα ορεκτικά θα βρεις επίσης λουκάνικο Καλαμάτας με πράσο, σύγκλινο Καλαμάτας, και σφέλα με λάδι και ρίγανη. Λογαριασμός στα 15€/ άτομο για ένα χορταστικό γεύμα, με κρασί.

mani Μάνη
Μαρίνου Γερουλάνου 110, Αργυρούπολη, τηλ: 21 1184 6474



Στο ψητοπωλείο της Αργυρούπολης τα σουβλάκια και τα κρεατικά δίνουν και παίρνουν, όμως για εκείνους που πραγματικά γνωρίζουν ένα είναι το πιάτο – αποκάλυψη: η εξαιρετική τους γουρουνοπούλα. Την σερβίρουν σε πλούσια μερίδα με φρεσκοκομμένες πατατούλες τηγανιτές, αλλά και σε τυλιχτό, γιατί καλό και το πιτόγυρο, αλλά σαν το γουρουνοπουλόγυρο δεν έχει. Κατά τα λοιπά, ο κατάλογος περιλαμβάνει ωραιότατα ορεκτικά και φρέσκες σαλάτες. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, στα 15-18€ το άτομο.

Μαγγίνας
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ: 210 8046143



Τιμημένο κρεατοστέκι με παράδοση ετών στο άθλημα της σούβλας και της σχάρας ο Μαγγίνας μοιάζει επιβεβλημένη επιλογή όταν λιγουρευτείς κοψίδια στα Βόρεια Προάστια. Περίοπτη θέση στον κατάλογο κατέχει και η γουρουνοπούλα που είναι σπεσιαλιτέ του καταστήματος και ψήνεται ωραιότατα, για να γίνει ζουμερή μέσα και τραγανή απέξω με το λιπάκι της να είναι τόσο όσο για να της δώσει την απαραίτητη νοστιμιά. Το κοκορέτσι του είναι μνημειώδες, ενώ το αρνί σούβλας μοιάζει σα λουκούμι. Για ένα πλήρες γεύμα με τα απαραίτητα συνοδευτικά κρασάκια υπολόγισε στα 20-22€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v