Τα καλύτερα κοψίδια στην Αττική

Σε πάμε για προβατίνες, γουρουνοπούλες, φρυγαδέλια, σπαλομπριζόλες, παϊδάκια κι άλλα πολλά καλούδια στα καλύτερα κοψιδάδικα της Αττικής.
Τα καλύτερα κοψίδια στην Αττική

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αποχαιρετίσει την καλοκαιρινή τους άδεια και πλέον βρίσκονται στην άδεια Αθήνα προσμένοντας τα σαββατοκύριακα για κάποια κοντινή εκδρομούλα/απόδραση. Καλές οι εκδρομές, ακόμη καλύτερες κι οι κοψιδοστάσεις στα πέριξ της Αττικής, μιας και το καλοκαιράκι τραβιέται καλύτερα με φρεσκοτσικνιστά παϊδάκια, λουκάνικα, σπαλομπριζόλες και προβατίνες στα κάρβουνα, γουρουνοπούλες και στριφογυριστά κοτόπουλα στη σούβλα.

Ταβέρνα ο Σπανός

Αριστείδου Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, Τηλ: 21 0832 7381

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TavernaSpanos (@tavernaspanos)



Από το 1981, το παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι σε ένα μικρό στενό μιας αθηναϊκής γειτονιάς αποτελεί το «μυστικό» των μυημένων κρεατοφάγων για τα λεπτοκομμένα αρνίσια παϊδάκια του. Φρέσκα κρέατα, με καταγωγή από τη Βόνιτσα και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, εμπλουτίζουν το μενού με εξαιρετικά εδέσματα, όπως προβατίνα στα κάρβουνα, αγρινιώτικο καλοψημένο κοκορέτσι και ζουμερό χοιρινό κοντοσούβλι τυλιγμένο με αρνίσια μπόλια. Όποιος πάει στον Σπανό και δεν γλείψει δαχτυλάκια δεν έχει ψυχούλα είναι βέβαιο.

O λογαριασμός δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 17-20€ ανά άτομο για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί.

Μαγγίνας

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ: 210 8046143



Άξιο και τιμημένο κρεατοστέκι με παράδοση ετών στο άθλημα της σούβλας και της σχάρας ο Μαγγίνας μοιάζει επιβεβλημένη επιλογή όταν λιγουρευτείς κοψίδια στα Βόρεια Προάστια. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία λειτουργεί ανελλιπώς από το 1948, με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και ψησταριά. Η κοψιδοτέχνη του Μαγγίνα έχει περάσει μέσα από την παράδοση και έχει φτάσει μέχρι τις μέρες μας αναλλοίωτη.

Το κοκορέτσι του είναι μνημειώδες, ενώ το γουρουνόπουλο και το αρνί σούβλας μοιάζει σα λουκούμι στον ουρανίσκο μας. Για ένα πλήρες γεύμα με τα απαραίτητα συνοδευτικά κρασάκια υπολόγισε στα 20-22€ το άτομο.

Ο Τάσος

Αιγίνης 9, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0561 6106

Η ιστορία του Τάσου ξεκινά το 1967 όταν στα σύνορα Αιγάλεω κι Αγίας Βαρβάρας άνοιξε μια ταβέρνα που έμελλε να γίνει αγαπημένο στέκι κρεατοφάγων και κοψιδολάγνων από όλη την Αττική. Ο συνδυασμός των ποιοτικών κρεάτων με το μερακλήδικο ψήσιμο απογείωσε τον Τάσο φέρνοντας κοσμοσυρροή στα μέρη του. Το γουρουνόπουλο στη Σούβλα έχει ξεκάνει άπειρες δίαιτες, όπως και τα παϊδάκια από αρνάκι. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις ακόμη νεφρά και γλυκαδάκια από αρνάκι, συκώτι από αρνάκι, μοσχαρίσιο φιλέτο σουβλάκι και ψαρονέφρι σε ψητή ντομάτα. Μαζί με κρασί ή μπύρα, υπολόγισε περί τα 17-20€ το άτομο, ενώ θα έρθει και κερασμένο γλυκάκι ή φρουτάκι στο τέλος.

Το Ρεμούτσικο

Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος, Τηλ:  21 0970 4515



Για περισσότερα από 35 χρόνια το Ρεμούτσικο στον Άγιο Δημήτριο παραμένει στέκι καλοφαγάδων που λαχταρούν ζουμερά και καλοψημένα κρέατα, σε μια ταβέρνα που μοσχομυρίζει παράδοση, με το που διαβείς την είσοδό της.

Τα παϊδάκια του είναι ζουμερότατα, ενώ για τους πιο απαιτητικούς πελάτες το Ρεμούτσικο διαθέτει και παϊδάκια από προβατίνα. Ένα από τα πιο γνωστά πιάτα του είναι το χοιρινό κοντοσούβλι, το οποίο γίνεται πάντα ανάρπαστο, από πανσέτα και λαιμό εναλλάξ, μαριναρισμένο με μουστάρδα, σκόρδο, αλατοπίπερο και ρίγανη. Για ένα πλήρες γεύμα υπολόγισε 15-20€ κατ’ άτομο.

 Πιπινιός

Πέππα 1, Σταμάτα 145, Τηλ.: 21 0621 6250



Δεν είναι λίγοι οι προσκυνητές που συρρέουν στον Πιπινιό για να δοκιμάσουν το ξακουστό κοντοσούβλι του. Μια εκδρομούλα στη Σταμάτα επιβάλλεται αν θέλεις να δοκιμάσεις τα καλύτερα κρεατικά που έχεις φάει εδώ και καιρό, συνοδεία μερακλήδικων ορεκτικών όπως οι λατρεμένες τυροκροκέτες και τα καλοτηγανισμένα κολοκυθάκια. Ζουμερά μπριζολίδια –επιβάλλεται να δοκιμάσεις την πιστολάτη γίγας βερσιόν της- υπέροχα αγρινιώτικα παϊδάκια, λαχταριστή προβατίνα στη σχάρα και γαλατικές κρεατοποικιλίες καλοταΐζουν κάθε θαμώνα του Πιπινιού. Με 15-17€ το άτομο θα φας αρχοντικά.

Γίδι

Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by gidi_metamorfosi (@__gidi_)



Το Steakhouse το σωστό το πρόστυχο θα το βρεις στη Μεταμόρφωση, και το Γίδι που έχει γίνει το κρεατοφαγικό στέκι της πόλης. Σε μια πέτρινη λοιπόν, ιστορική ταβέρνα του 1960, το Γίδι σερβίρει αρνιά, προβατίνες, μοσχάρια, λουκάνικα και φρυγαδέλια προσπαθώντας να αναβιώσει μαζί με τους πελάτες του τις μνήμες της ελληνικής παραδοσιακής ταβέρνας. Γιατί τελικά μνήμες είναι το φαγητό. Αν βρεθείς προς το Γίδι, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις χοιρινό Iberico και Mangalitsa, προσούτο προβατίνας και τις γιγαντιαίες σπαλομπριζόλες του.

Μαζί με κρασί ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 30€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v