Πού θα φας το καλύτερο σουβλάκι σε Μαρούσι, Κηφισιά και Νέα Ερυθραία

Η πείνα μάς οδηγεί σε τρεις περιοχές των βορείων προαστίων, και η ανάγκη για σουβλάκι είναι επιτακτική. Πού θα τσακίσουμε τα νοστιμότερα;

Πού θα φας το καλύτερο σουβλάκι σε Μαρούσι, Κηφισιά και Νέα Ερυθραία

Τυλιχτό ή σκέτο; Γύρο ή κεμπάπ; Στο χέρι ή στο καθιστό; Η ανάγκη μας για σουβλακοφαγία μας οδήγησε σε τρεις περιοχές των βορείων προαστίων, οι οποίες έχουν πάρει το θέμα «σουβλάκι» σοβαρά, και ετοιμάζουν καθημερινά νοστιμότατα εδέσματα.

Για περάστε για ένα περιποιημένο απ’ όλα.

Κάρβουνο & σχάρα

Ελαιών 39, Κηφισιά, τηλ: 21 0800 0688

Ωραίος εξωτερικός χώρος, σταθερά υψηλή ποιότητα και γεύση και η σουβλακοζωή κυλά αβίαστα σε αυτό το μοντέρνο ψητοπωλείο στη Νέα Κηφισιά, το οποίο ψήνει και σερβίρει και τυλίγει, πλην των κλασικών σουβλακίων, κοτόπουλο/χοιρινό και καλαμάκι πρόβατο, καλαμάκι μοσχαρίσιο, κεμπάπ, μπιφτέκι μοσχαρίσιο και γιαουρτλού κεμπάπ σε πίτα. Για τους πιο μερακλήδες υπάρχει πανσετάκι και κοντοσούβλι χοιρινό/κοτόπουλο σε πίτα για ολοκληρωμένη απόλαυση. Κολοκυθοκεφτέδες, τυροκροκέτες και ωραίες πατάτες με σως ανοίγουν την όρεξη, ενώ η σαλάτα του Καίσαρα είναι εξαιρετική. Ο λογαριασμός στα 10-15€/ άτομο, με μπίρα.

Κ-Grill

Ιλισίων 13, Κηφισιά, τηλ: 21 0620 4200

Μεταμοντέρνο σουβλατζίδικο και must προορισμός για κρεατολάγνους, το εστιατόριο του ομίλου Καστελόριζο έχει πάρει σοβαρά την υπόθεση σουβλάκι και σερβίρει στο προσεγμένο περιβάλλον του ποικίλες επιλογές για κάθε γούστο, μοιραζόμενο το χώρο του με το μοντέρνο κρεατοφαγείο Δον Μόσκιο. Ο γύρος χοιρινός σε μερίδα είναι εξαιρετικός και πληθωρικός, ενώ τα τυλιχτά είναι εξίσου δυνατά, με αποκορύφωμα αυτά με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μπιφτέκι γαλοπούλας. Στα ορεκτικά θα βρεις ωραιότατη μελιτζανοσαλάτα, πατάτες τηγανιτές με τσένταρ, παστουρμαδοπιτάκια και άλλα τέτοια ωραία. Λογαριασμός στα 15-18€ για ένα πλήρες σουβλακογεύμα, με μπίρα.

Πανερυθραϊκός

Αναξαγόρα 11, Ν. Ερυθραία, τηλ: 2108000271

Foursquare

Ιστορικό σουβλατζίδικο της Νέας Ερυθραίας («καφέ-μπαρ» για την ακρίβεια) με φανατικούς θαμώνες, το οποίο ψήνει σούπερ ζουμερό καλαμάκι χοιρινό που σερβίρεται και σε πίτα χωρίς περιττές σάλτσες για να το απολαύσεις όπως πρέπει. O χώρος καλτ, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Το κρέας είναι καλό, το λίπος έντονο, η απόλαυση εγγυημένη. Το μενού συμπληρώνουν οι μάλλον αδιάφορες πατάτες, φέτα με λάδι και ρίγανη και μια απλή ντοματοσαλάτα. Λογαριασμός για ένα σουβλακογεύμα με μπίρες στα 10-15€/ άτομο. Καλού κακού πάρε ένα τηλέφωνο πριν πας γιατί το ωράριο είναι… παράξενο.

Peppers

Χαρ. Τρικούπη 156, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 0800 1040

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Peppers (@peppers_kebab)

Μοντέρνο ψητοπωλείο, με αρκετές ενδιαφέρουσες προσθήκες πλην των κλασσικών σουβλακίων. Εδώ θα δοκιμάσεις ωραιότατα καλαμάκια κοτόπουλο, χοιρινό, αλλά και μοσχαρίσιο καλαμάκι γάλακτος, κεμπάπ με τυρί κρέμα, κασερλί κεμπάπ, μπιφτέκι μοσχαρίσιο και σουτζούκι πολίτικο, τα οποία φυσικά μπαίνουν και σε τυλιχτά. Οι μερίδες είναι μικρές, όμως η ποιότητα και η γεύση τους αποζημιώνει. Στα ορεκτικά θα βρεις μεταξύ άλλων φέτα παναρισμένη με μέλι, μυζηθροπιτάκια με δυόσμο, αυγά τηγανιτά με παστουρμά ή σουτζούκι και χειροποίητο παστουρμαλί. Ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο με μπίρα.

Ψητοπωλείο Του Σταύρου

ΤατοΪου 124, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 3036 0565

Εδώ η φάση είναι πακετάκι για το σπίτι, και τα κάρβουνα ανάβουν από νωρίς, ενώ οι σούβλες παίρνουν φωτιά για να εξυπηρετήσουν τους φανατικούς θαμώνες. Ο Σταύρος ξέρει να ψήνει και τα καλαμάκια του είναι εξαιρετικά: καλαμάκι χοιρινό χειροποίητο ζουμερό με το λιπάκι του και κοτόπουλο μπούτι, όμορφα μαριναρισμένο. Από τη σούβλα βγαίνει εξαιρετικό κοκορέτσι, κοντοσούβλι, γουρουνοπούλα, κατσικάκι και λοιπά καλούδια. Τιμές στα 9€ για μια πλούσια μερίδα με καλαμάκια κοτόπουλο, πατάτες και πιτούλες.

Το ελληνικό Σουβλάκι

Διονύσου 19, Μαρούσι, τηλ: 21 1183 7242

Κρυμμένο σε ένα πεζόδρομο στο Μαρούσι, αυτό το μικρό μαγαζάκι είναι ένα αναπάντεχο δώρο για τους σουβλακοφάγους των Βορείων Προαστίων. Με λίγα τραπεζάκια έξω, ετοιμάζει χειροποίητο σουβλάκι σκέτο, ή τυλιχτό σε αλάδωτη πίτα, με το κοτόπουλο να κλέβει επάξια τη δόξα από το χοιρινό. Εξίσου δυνατό και το μοσχαρίσιο γάλακτος, πάντα καλοψημένο. Στον κατάλογο θα βρεις και επιλογές με άρωμα πολίτικο, όπως πίτα Καισαρείας, Λαχματζούν και μπουρέκια με σουτζούκι, καθώς και σουβλιστό κοτόπουλο, κοντοσούβλι και κοκορέτσι. Λογαριασμός με μπίρα στα 12-15€/ άτομο.

Posto

Βασιλίσσης Σοφίας 59 και Ερμού, Μαρούσι, τηλ: 2106144448, 2106144449

Στο τέλος του πεζοδρόμου Ερμού κρατάει… πόστο εδώ και δεκαετίες, σερβίροντας στο όρθιο ή στο καθιστό, νοστιμότατο τυλιχτό σε διάφορες εκδοχές, χωρίς να τσιγκουνεύεται τα υλικά. Ο γύρος του είναι ωραιότατος και λιπαρός όσο πρέπει – χοιρινός και κοτόπουλο, ενώ τα καλαμάκια είναι τίμια και χορταστικά, με έξτρα πιπερίτσα για το κοτόπουλο. Για έξτρα απόλαυση, δοκίμασε και το εξαιρετικό κεμπάπ κοτόπουλο, τυλιχτό ή σε μερίδα με λαδωμένες πιτουλες. Λογαριασμός στα 12-15€, με μπίρα.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v