Το Grand Forest Metsovo βρέθηκε και πάλι στην κορυφή του κόσμου!

Το ξενοδοχείο Grand Forest Metsovo βραβεύθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως το κορυφαίο landmark ξενοδοχείο του κόσμου.

Το Grand Forest Metsovo βρέθηκε και πάλι στην κορυφή του κόσμου!

Με τα «πόδια» πάντα στη γη, το Grand Forest στο Μέτσοβο «πετάει» για ακόμη μία φορά στην κορυφή του κόσμου. Το ξενοδοχείο που έχει βάλει στόχο του την αέναη αναζήτηση της υψηλότερης εκδοχής της φιλοξενίας, κατέκτησε και φέτος τον τίτλο του κορυφαίου landmark ξενοδοχείο του κόσμου από τον διεθνώς καταξιωμένο οργανισμό World Travel Awards 2022.

Σε κάποιες περιπτώσεις, το δύσκολο δεν είναι να κατακτήσεις την κορυφή. Αλλά να παραμείνεις εκεί. Σε κάποιες περιπτώσεις, το σημαντικότερο δεν είναι να είσαι ο καλύτερος όλων. Αλλά να είσαι καλύτερος σήμερα από αυτό που ήσουν χθες… Και αύριο, καλύτερος από αυτό που είσαι σήμερα… Σε κάποιες περιπτώσεις, τα παραπάνω δεν είναι μόνο κάποιες θεωρητικές γραμμές σε βιβλία αυτοβελτίωσης, αλλά η καθημερινή πράξη και πραγματικότητα επαγγελματιών του τουρισμού – εξερευνητών των νέων ορίων της τελειότητας.

 

Σε αυτή την περίπτωση, αυτό είναι το Grand Forest. Ένα ξενοδοχείο που από τις κορυφές της Πίνδου δεν αναρριχήθηκε απλά στην κορυφή των κορυφαίων του κόσμου. Απέδειξε πως ξέρει και μπορεί να παραμείνει εκεί, αποσπώντας και φέτος τη διάκριση «Κορυφαίο Landmark Ξενοδοχείο του Κόσμου» που του απονεμήθηκε στο Grand Final Gala των 29ων World Travel Awards - γνωστά ως “Τα Όσκαρ της Τουριστικής Βιομηχανίας”- που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου στο σουλτανάτο του Ομάν, στη Μέση Ανατολή (εκτός από την βράβευση σε παγκόσμιο επίπεδο πέρυσι και φέτος, το Grand Forest έχει αποσπάσει και το πρώτο βραβείο, για τρεις συνεχόμενες χρονιές, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο).

Αποδεικνύοντας πως τίποτε δεν είναι τυχαίο και πως όλα είναι θέμα σχεδιασμού, προσήλωσης στον στόχο και σκληρής, συνεχούς δουλειάς, τα λόγια της ξενοδόχου Έλλης Μπαρμπαγιάννη επ’ ευκαιρία της φετινής βράβευσης, αποτυπώνουν με ακρίβεια την πραγματικότητα όπως, άλλωστε, την βίωσα κι εγώ αυτοπροσώπως στις δύο επισκέψεις μου στο ξενοδοχείο σε διαφορετικές εποχές του χρόνου (διαβάστε τα σχετικά άρθρα εδώ και εδώ).

 

Αναφέρει, λοιπόν, η κυρία Μπαρμπαγιάννη : «Για εμάς φιλοξενία δεν σήμαινε ποτέ να παρέχουμε μόνο ένα premium κατάλυμα με υπηρεσία υψηλού επιπέδου στον επισκέπτη μας. Φιλοξενία για εμάς είναι να καταφέρουμε να ενσωματώσουμε στα γονίδια του ξενοδοχείου μας τα αρώματα και τη γεύση του τόπου μας. Να δημιουργήσουμε μοναδικές εμπειρίες στον επισκέπτη μας, γεμάτες με τα χρώματα και τις ιδιαιτερότητες της ακατέργαστης περιοχής στην οποία βρισκόμαστε, μέσα από μια σύγχρονη ματιά, με εκλεπτυσμένο τρόπο και μέσα από τη διαδικασία της συμμετοχής και της διάδρασης και όχι της στείρας “μουσειακής” παρατήρησης. Και αυτό νομίζω ότι τελικά μας ξεχωρίζει και μας χαρίζει όλες αυτές τις σταθερά επαναλαμβανόμενες διακρίσεις, οι οποίες μας δίνουν κίνητρο, μας βοηθούν να προχωράμε, να εκφράζουμε την ουσιαστική φιλοξενία καλύτερα και να διατηρούμε και να εξυμνούμε τη φύση μας. Το βουνό! Δεν μπορείς να κατακτήσεις ένα βουνό. Μπορεί να σε κατακτήσει όμως αυτό!».

 

Δεν νομίζω πως χρειάζεται να συμπληρώσω κάτι σε αυτό παρά μόνον, κλείνοντας εδώ, να εκφράσω με τη σειρά μου τα συγχαρητήρια και την υπερηφάνεια που όλοι πρέπει να αισθανόμαστε όταν, μέσω των προσπαθειών των συμπατριωτών μας, η χώρα μας ανεβαίνει, όπως και το Grand Forest Metsovo, στις κορυφές των βουνών του κόσμου, αλλά και να διδασκόμαστε από το παράδειγμά τους για ακόμη περισσότερες, σπουδαίες κατακτήσεις.

Ιστοσελίδα : https://www.grand-forest.gr/el/spiti

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v