Πήρα τα βουνά και τα λαγκάδια!

Η Αγάπη διηγείται ένα μοναδικό τριήμερο σε ένα μοναδικό μέρος στα βουνά της Πίνδου, στο ξενοδοχείο Grand Forest Metsovo
Πήρα τα βουνά και τα λαγκάδια!

της Αγάπης Μαργετίδη

Πώς σας ακούστηκε αυτό από μένα;  Τουλάχιστον περίεργο, φαντάζομαι. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά το χάρηκα στον υπερθετικό βαθμό.  Ας ξεκινήσω όμως από την αφετηρία και θα μπείτε αμέσως στο νόημα.

Το ότι δεν είμαι και ο πλέον εκδρομικός τύπος, είναι, θαρρώ, πλέον γνωστό.  Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εκδρομή στα βουνά και μάλιστα καλοκαιριάτικα.  Παρόλα αυτά, όταν έλαβα την πρόσκληση να συμμετάσχω σε μια εκλεκτή ομάδα συναδέλφων για ένα τριήμερο στο Μέτσοβο, και μάλιστα με τον τίτλο “Restart Up Weekend”, πέταξα τη σκούφια μου.  Λίγο η προηγηθείσα κλεισούρα, λίγο το δέλεαρ της όμορφης παρέας και λίγο το δαιμόνιο της ανακάλυψης, ήσαν υπεραρκετά στο να δηλώσω παρούσα στο προσκλητήριο. 



Ο σκοπός της εκδρομής ήταν η επίσκεψη στο Grand Forest Metsovo, ένα ξενοδοχείο για το οποίο είχα κάποια στοιχεία, αφού είχα γράψει πέρυσι για τη σημαντική διάκριση που έλαβε, ως το κορυφαίο landmark ξενοδοχείο της Ευρώπης για το 2019, στον διεθνή διαγωνισμό World Travel Awards. Είχα διαβάσει πολλά, είχα δει φωτογραφίες και ήξερα περίπου τι θα αντικρύσω.  Ένα θα σας πω: καμία φωτογραφία δεν μπορεί να αποτυπώσει την ομορφιά της φύσης, τα χρώματα που αλλάζουν κάθε λεπτό, τη ζεστασιά και τον επαγγελματισμό της φιλοξενίας. 

Μπαίνοντας στο ξενοδοχείο, αρκούν μόλις λίγα λεπτά της ώρας για να σβηστεί μονοκοντυλιά οποιαδήποτε κούραση κι οποιοδήποτε άγχος μπορεί να σε βαραίνουν.  Μια ματιά απέναντι στη μοναδική θέα, κι αυτό ήταν.  Ο προσανατολισμός, ο σχεδιασμός, τα υλικά της δόμησης και της διακόσμησης, ο φωτισμός, η μουσική, μελετημένα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, υπόσχονται αξέχαστες στιγμές.  Στιγμές χαλάρωσης αλλά και δράσης, στιγμές ευεξίας

 

Είσαι σπορτίφ και περιπετειώδης; Μονοπάτια και γάργαρα νερά είναι εκεί για να τα εξερευνήσεις με τα πόδια, το ποδήλατο, τα άλογα.  Να κυνηγήσεις άγριες τρούφες.  Να κάνεις rafting, sup και κανόε καγιάκ την άνοιξη και το καλοκαίρι, σκι, snowmobiling και πεζοπορία στα κάτασπρα βουνά τον χειμώνα, να θαυμάσεις το τοπίο από ψηλά με αλεξίπτωτο πλαγιάς. 

Είσαι της ανακάλυψης και της εκδρομής;  Η γύρω περιοχή έχει δεκάδες μέρη να επισκεφθείς. Το Εθνικό Πάρκο της Πίνδου (Βάλια Κάλντα), το Μέτσοβο, τα Μετέωρα, τα Τζουμέρκα, τα Ιωάννινα κι άλλα πολλά.  Ιστορικά μέρη, μουσεία, εκκλησίες και μοναστήρια, σε περιμένουν. 



Είσαι ρομαντικός ή αποζητάς την απομόνωση;  Θα κάνεις πικνίκ στη λίμνη, θα ξαπλώσεις στο χορτάρι και θα συνομιλήσεις με το μέσα σου, θα διαβάσεις το βιβλίο σου, θα γράψεις, θα ζωγραφίσεις μέρη συγκλονιστικά.  

 



Αισθάνεσαι κουρασμένος ή πιεσμένος;  Θα αφεθείς στα έμπειρα χέρια των ανθρώπων του ξενοδοχείου που είναι εκεί για να προλάβουν την παραμικρή σου επιθυμία και να σου προσφέρουν την πολυπόθητη ξεκούραση του μυαλού και του σώματος.  Δεν χρειάζεται καν να περάσεις την έξοδο του ξενοδοχείου.  Όλα είναι στα πόδια σου.  Θα ρεμβάσεις στην βεράντα του δωματίου σου.  Θα κολυμπήσεις στην εξωτερική μαγική πισίνα με θέα τα ψηλά βουνά και το Μέτσοβο.  Θα ασκηθείς στην εσωτερική πισίνα με τα τεράστια γυάλινα παράθυρα και θα νομίζεις ότι είσαι έξω.  Θα κάνεις τζακούζι, χαμάμ και σάουνα.  Θα χαλαρώσεις στο spa, θα αφεθείς στο να σε φροντίσουν και να σε τυλίξουν στην απαλότητα και τις μεθυστικές μυρωδιές.

Θα απολαύσεις το πρωινό σου γεύμα στο εστιατόριο.  Ένα πρωινό που μιλάει ελληνικά με εξαιρετικά προϊόντα των γύρω περιοχών.  Όλα είναι χειροποίητα και πιο φρέσκα δεν έχει.  Θα πιείς το απεριτίφ σου και το nightcap πριν τον τέλεια ξεκούραστο ύπνο στο απίθανο μπαλκόνι του μπαρ, περικυκλωμένος από ομορφιά.  Θα απολαύσεις το δείπνο σου με ό,τι καλύτερο έχει η περιοχή, φροντισμένο από τη νεαρή σεφ του ξενοδοχείου, Γλυκερία Λάππα, η οποία, έχοντας μαθητεύσει δίπλα σε μεγάλα ονόματα της γαστρονομίας, επέλεξε να επιστρέψει στον τόπο της για να μεταμορφώσει με τον δικό της τρόπο και να δώσει μια νέα ερμηνεία στα εμβληματικά προϊόντα του. Το βελούδινο φρέσκο αγελαδινό βούτυρο του Ιδρύματος Τοσίτσα αρωματίζεται διακριτικά και με χαρακτήρα, με κέδρο, πιπέρια και άνθος αλατιού.  Η πέστροφα της λίμνης "ψήνεται" σε χυμό εσπεριδοειδών, σαν σεβίτσε, και σερβίρεται ελαφρώς πικάντικη από το τσίλι.  Το αγριογούρουνο με τα δαμάσκηνα γίνεται λουκούμι και συνοδεύεται από ρίζες λαχανικών.  Η ηπειρώτικη τσουκνιδόπιτα μεταμορφώνεται σε αέρινα ραβιόλι σε σάλτσα από το εμβληματικό καπνιστό Μετσοβόνε.  Ο σταρένιος τραχανάς που συνοδεύει το αλανιάρικο κοτόπουλο αρωματίζεται με πικάντικο λουκάνικο, μυρωδικά του βουνού και ντόπιο κατσικίσιο τυρί με πιπέρια.  Το ρυζόγαλο ψήνεται στον φούρνο, αρωματίζεται με εσπεριδοειδή και κανέλα και δροσίζεται με σορμπέ βασιλικού.  Το χειροποίητο παστέλι παντρεύεται με το θυμάρι και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο το γεύμα, κάνοντας παρέα στο βελούδινο παλαιωμένο τσίπουρο.



Όλα αυτά ανακαλύψαμε και απολαύσαμε το τριήμερο της επανεκκίνησης στο Grand Forest Metsovo.  Ένα τριήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου, σβήστηκαν από το μυαλό μας με έναν τρόπο μαγικό και μοναδικό, όλα όσα δυσάρεστα μας είχαν στενοχωρήσει και προβληματίσει την προηγούμενη περίοδο. Ένα τριήμερο στο οποίο αισθανθήκαμε απόλυτα ασφαλείς, αφού το ξενοδοχείο έχει ενσωματώσει στα ήδη αυστηρά μέτρα, όλα τα νέα πρωτόκολλα υγιεινής και καθαριότητας.  Ένα τριήμερο στο οποίο αισθανθήκαμε μοναδικοί, με έναν τρόπο αβίαστο και συγχρόνως απόλυτα επαγγελματικό.  Αυτό είναι, νομίζω, το μυστικό του Grand Forest Metsovo και θα σας το πω όπως πολύ ωραία μας το εξήγησε η κ. Έλλη Μπαρμπαγιάννη, η νέα γενιά της οικογένειας. Με πρωτοπόρο τον πατέρα της και δημιουργό αυτού του υπέροχου μέρους, κ. Θέμη Μπαρμπαγιάννη, η Έλλη πιάνει το νήμα και πάει παραπέρα το όραμά του λέγοντάς μας : Το νόημα είναι να ανήκουμε σε ένα σύνολο, να αισθανόμαστε ευχαρίστηση και να έχουμε σημασία, αποφεύγοντας όμως την παγίδα του «είμαι σημαντικός».  Με το να μας κάνει κάποιος να αισθανθούμε πως είμαστε σημαντικοί, ίσως να κολακευθούμε, όμως θα χάσουμε τη σημασία και το νόημα της ζωής, που δεν είναι άλλο από το ανήκειν. 

Κλείνοντας, μαζί με τις ευχαριστίες, τις δικές μου και του in2life, στους οικοδεσπότες μας, θα ήταν παράλειψη να μην αποδώσω τα εύσημα στις κυρίες Φλώρα Παρασκευοπούλου και Ιωάννα Μιχελάκου, καθώς και στον κ. Άλεξ Ναπολέοντα Κάβδα της εταιρίας επικοινωνίας Press-à-Porter, για την άψογη διοργάνωση του Restart Up Weekend, αυτού του τριημέρου που χρειαζόμασταν όλοι τόσο πολύ.  Κι αν με ρωτήσετε αν θα ξαναπάρω τα βουνά και τα λαγκάδια, δεν νομίζω πως θα εκπλαγείτε, αν σας απαντήσω στη στιγμή και χωρίς δεύτερη σκέψη, με ένα βροντερό ναι!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v