Με αυτές τις απλές συνήθειες θα χάσεις βάρος

Απλές, καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις λίπος και θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.
Με αυτές τις απλές συνήθειες θα χάσεις βάρος
Ξυπνάς και τρως ένα κουλούρι, συνεχίζεις τη μέρα σου χωρίς να σε δει ο ήλιος, το νερό δεν είναι καν φίλος σου και η ζυγαριά εχθρός σου.

Λοιπόν κοίταξε να δεις, το αδυνάτισμα δεν είναι πυρηνική φυσική και τα πράγματα μπορούν να γίνουν απλά στην απώλεια βάρους.

Αρκεί να βάλεις κάποιες καθημερινές συνήθειες στο πρόγραμμα. Δεν θα είναι δύσκολο.

Ξεκίνα τη μέρα πρωτεΐνικά

Το πρωινό σου μπορεί να καθορίσει την πορεία ολόκληρης της μέρας σου: αν θα νιώσεις χορτασμένος μέχρι το μεσημεριανό ή αν θα ενδώσεις στα κρουασανάκια που έφερε ο συνάδελφος πριν καλά καλά έρθει το μεσημέρι. Η κατανάλωση ενός πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των λιγούρων και στην απώλεια βάρους, μειώνοντας τα επίπεδα της γρελίνης, της «ορμόνης της πείνας» που είναι υπεύθυνη για την αύξηση της όρεξης. Για να ξεκινήσεις λοιπόν σωστά τη μέρα σου, επίλεξε πηγές πρωτεΐνης όπως αυγά, γιαούρτι, τυρί cottage, ξηρούς καρπούς και σπόρους chia.

Πιες πολύ νερό

Το νερό μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις την ενεργειακή σου δαπάνη, ή τον αριθμό των θερμίδων που καίει το σώμα, για τουλάχιστον 60 λεπτά. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει την όρεξη και την πρόσληψη τροφής σε κάποιες περιπτώσεις. Ξεκίνα λοιπόν τη μέρα σου με νερό. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσεις την απώλεια βάρους με ελάχιστη προσπάθεια. 

Ζυγίσου

Μπορεί να ακούγεται αγχωτικό να ζυγίζεται κανείς σε καθημερινή βάση, όμως η συχνή επαφή με την πραγματικότητα, ή αλλιώς με τη ζυγαριά, βοηθά στο να χάσεις βάρος, σύμφωνα με τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα. Αυτό δε σημαίνει βέβαια, πως η πρόοδος στο αδυνάτισμα κρίνεται αποκλειστικά από το βάρος σου. Ειδικά όμως σε περιόδους που είσαι πιο ελαστικός με το τι τρως και παρασύρεσαι, το να ζυγίζεσαι κάθε μέρα θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη διατροφή σου. Ιδανικά, ζυγίσου το πρωί, αφού έχεις πάει τουαλέτα και πριν φας.

Βγες στον ήλιο

Ανοίγοντας τις κουρτίνες για να μπει λίγο φως του ήλιου ή περνώντας μερικά επιπλέον λεπτά έξω κάθε πρωί θα σε βοηθήσουν να δώσεις ένα γερό έναυσμα στην απώλεια βάρους. Η έκθεση στο ηλιακό φως είναι ο καλύτερος τρόπος για να καλύψεις τις ανάγκες σου σε βιταμίνη D, με μερικές μελέτες να αναφέρουν ότι η κάλυψη των αναγκών σε βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και ακόμη και να αποτρέψει την αύξηση βάρους. Η ποσότητα της έκθεσης στον ήλιο που χρειάζεσαι μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του δέρματός, την εποχή και την τοποθεσία. Ιδανικά, 10-15 λεπτά κάθε πρωί είναι μια καλή αρχή.

Πιάσε τα ταπεράκια

Ναι, είναι ταλαιπωρία για όσους δεν μαγειρεύουν στο σπίτι. Ναι, απαιτεί χρόνο. Όμως αν τη συνηθίσεις, η προετοιμασία των γευμάτων της επόμενης ημέρας και η… ταπεροποίησή τους θα σου εξασφαλίσει ότι θα πετύχεις τον στόχο σου, εν προκειμένω το αδυνάτισμα. Εξυπακούεται βέβαια πως τα γεύματα που θα ετοιμάζεις από το προηγούμενο βράδυ θα βασίζονται σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο με βάση την άπαχη πρωτεΐνη και τους καλούς υδατάνθρακες (φρούτα/λαχανικά).

Δεν έχεις χρόνο για ετοιμασίες όμως έχεις μπάτζετ; Δοκίμασε αυτά τα υγιεινά ντελίβερι.

Αναπόσπαστα γεύματα

Μπορεί να είναι δύσκολο να εστιάσεις μόνο στο γεύμα σου αν έχεις συνηθίσει να κάνεις ένα κάρο πράγματα ταυτόχρονα (τηλεόραση, υπολογιστής, social), όμως το να τρως ενώ κάτι άλλο σου τραβά την προσοχή μπορεί εύκολα να σε κάνει να φας παραπάνω. Μάλιστα, τα γεύματα που πραγματοποιούνται με απόσπαση προσοχής μπορούν να σε κάνουν να καταναλώσεις περισσότερες ποσότητες και στα επόμενα μέσα στην ημέρα.

Καλός ύπνος

Δεν υπάρχει πιο ωφέλιμη συνήθεια για αδυνάτισμα από έναν ποιοτικό ύπνο. Οποιαδήποτε προσπάθεια για απώλεια βάρους γίνεται δύσκολη αν δεν κοιμάσαι αρκετά. Ο καλός ύπνος κρατά σε φυσιολογικά επίπεδα τις ορμόνες γρελίνη και λεπτίνη, οι οποίες ρυθμίζουν το πόσο πεινάμε. Με λίγο ύπνο, οι ορμόνες αυτές μπορεί να απορρυθμιστούν και προκαλούν αυξημένη τάση για κατανάλωση ανθυγιεινών γευμάτων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ενήλικες θα πρέπει να κοιμούνται μεταξύ 6-8 ώρες το βράδυ. Αν δυσκολεύεσαι με τον ύπνο – δοκίμασε κάποιο συμπλήρωμα μελατονίνης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v