Σούπερ οικονομικές λύσεις για έτοιμο φαγητό στο σπίτι

Δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα, αλλά ούτε και μπάτζετ για ντελίβερι; Έχουμε λύσεις για φθηνό, έτοιμο φαγητό στο σπίτι.
Σούπερ οικονομικές λύσεις για έτοιμο φαγητό στο σπίτι

Γυρνάς πτώμα από τη δουλειά, και το μόνο που θέλεις είναι να αράξεις με σειρά στον καναπέ, πού να βρεις ενέργεια και χρόνο για μαγείρεμα; Από την άλλη, δε γίνεται και να τρως κάθε μέρα σουβλάκια, όσο και αν σου αρέσουν, και τα περισσότερα ντελίβερι που αναλαμβάνουν να σου φέρουν σωστό φαγητό στο σπίτι είναι πανάκριβα. Πριν προλάβεις να απελπιστείς, ερχόμαστε να σου πούμε πως υπάρχουν λύσεις για νόστιμο, υγιεινό και οικονομικότατο φαγητό στο σπίτι.

Σπιτική Κουζίνα

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spitiki Kouzina (@spitikikouzina)



Με καταστήματα σε κάθε γειτονιά της Αθήνας –σίγουρα υπάρχει ένα κοντά σου, δες εδώ– η Σπιτική Κουζίνα έχει κάθε μέρα μια δεκαριά μαγειρευτά που κοστίζουν όλα κάτω από 5€ η (χορταστικότατη) μερίδα. Το μενού εναλλάσσεται ανά ημέρα της εβδομάδας, για να μην το βαριέσαι, και περιλαμβάνει προτάσεις όπως κοκκινιστό μοσχαράκι, παστίτσιο, γιουβαρλάκια, γεμιστά, κοτόπουλο στον φούρνο, ρολό γαλοπούλας με σάλτσα μανιταριών, ρεβυθάδα, σουτζουκάκια και πάει λέγοντας. Για γαρνιτούρα, η οποία δεν χρεώνεται έξτρα, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε ρύζι, μακαρόνια και πατάτες φούρνου. Δεν κάνει ντελίβερι, θα χρειαστεί να πεταχτείς εσύ να τα πάρεις σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά –μπορείς όμως να πάρεις 2-3 μερίδες και να τις ζεστάνεις και την επόμενη, πακετάρονται σε φιλικές για ψυγείο και φούρνο μικροκυμάτων συσκευασίες. Οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00-18.00 και Σάββατο 11.00-17.00.

Νοικοκυρά

Αν μένεις στο κέντρο ή στα νότια προάστια, και έχεις κάμποσα στόματα να θρέψεις, η Νοικοκυρά είναι η λύση σου. Παραγγέλνεις την προηγούμενη μέρα, διαλέγεις ώρα από τις 10.00 το πρωί ως τις 16.00, και έχεις ένα ταψί φαγητό έτοιμο για σερβίρισμα στην πόρτα σου. Ενδεικτικά, ένα μεγάλο ταψί κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες που βγάζει έξι μερίδες κοστίζει 26€ (δηλαδή 4,30€ η μερίδα) και ένα μικρό με τρεις μερίδες 17,50€. Ένα μεγάλο ταψί μουσακά, με οκτώ μερίδες, κάνει 33€, ήτοι 4,15€ η μερίδα, ενώ ένα μικρό που θα σου βγάλει 4-5 μερίδες κοστίζει 23€. Άλλες επιλογές είναι το μπριάμ (27€ για 7 μερίδες), τα γεμιστά (26€ οι 4 μερίδες με κιμά, 22€ χωρίς) και οι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο (29,5€ το μεγάλο ταψί με 16 τεμάχια). Δες τα όλα αναλυτικά εδώ

Fitness Meals

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fitness Meals GR (@fitnessmeals_gr)



Εδώ το σύστημα λειτουργεί μόνο με ντελίβερι, το οποίο σου φέρνει στην πόρτα σου τα γεύματα όλης της εβδομάδας. Μπορείς να διαλέξεις πόσα γεύματα τη μέρα θέλεις (από ένα μέχρι έξι) και πόσες μέρες της εβδομάδας. Ενδεικτικά, το βασικό εβδομαδιαίο πλάνο, με 2 γεύματα τη μέρα για 6 μέρες, ξεκινά από τα 72€, δηλαδή 6€ ανά γεύμα. Και για τι μενού μιλάμε; Σούπερ φιτ και υγιεινό, όπως μαντεύεις από το όνομα. Μερικές ενδεικτικές επιλογές: ρεβύθια με σάλτσα κάρι, μοσχαράκι με ρύζι και ανανά, φακές με μαυρομάτικα και καραμελωμένα κρεμμύδια, μπιφτέκια με πατάτες και ανάμεικτα λαχανικά, ομελέτα φούρνου με ντοματίνια και σπανάκι, φιλέτο τσιπούρας με λαχανικά στον ατμό. Εκτός από το εβδομαδιαίο, υπάρχει και μηνιαίο πλάνο, αλλά και δυνατότητα μεμονωμένης παραγγελίας, για μία μόνο μέρα αν προτιμάς. Δες τα όλα αναλυτικά εδώ.

Από το σούπερ μάρκετ… στην πόρτα σου

Το έτοιμο φαγητό πολλών σούπερ μάρκετ είναι μια αξιοπρεπέστατη, και σούπερ οικονομική λύση, τι γίνεται όμως αν μένεις μακριά, ή δε σου μένει χρόνος να πας για ψώνια; Η Wolt και η efood αναλαμβάνουν να σου φέρουν στην πόρτα σου φαγητό (και οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι) από μεγάλα σούπερ μάρκετ, συμπεριλαμβανομένων του Βασιλόπουλου και του Σκλαβενίτη. Και τι τρώμε από εκεί; Τα ΑΒ Βασιλόπουλος έχουν έτοιμα γεύματα σε συνεργασία με τον Άκη Πετρετζίκη, που περιλαμβάνουν παστίτσιο (4,60€), γεμιστά με πατάτες (4,30€), ρεβύθια ή φακές σούπα (2,90€), και μελιτζάνες παπουτσάκια (5,70€) ενώ στον Σκλαβενίτη θα βρεις προτάσεις όπως μουσακά (5€), σαλάτα κινόα με κοτόπουλο (3,55€), μπριάμ (4,10€), γίγαντες (2,70€) και κεφτεδάκια με σάλτσα και πουρέ (4,50€).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v