Πού θα φάτε τα καλύτερα αυγά στην Αθήνα

Αυγά σε κάθε πιθανή και απίθανη παραλλαγή, συνδυάζονται με bacon, φουρνιστό ψωμάκι και άλλα καλούδια σε αγαπημένα brunch-άδικα της πόλης.

Έχουν και τον κρόκο έχουν και την χάρη. Αυτά είναι μερικά από τα κορυφαία μέρη της πόλης για να απολαύσετε το απόλυτο super food σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή.

Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 21 6700 4917




Δεν έχεις σε πολλά μαγαζιά την ευκαιρία να φας σούπερ brunch με την Ακρόπολη φάτσα κάρτα. Στο Couleur Locale η θέα είναι υπέροχη, και τα πιάτα με αυγά λαχταριστά: αυγά μάτια με σύγκλινο Μάνης και ντοματίνια, benedict πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με παστράμι γαλοπούλας και γραβιέρα Νάξου ή ομελέτα σωτέ με σπανάκι, φέτα και φρυγανισμένο ψωμί;

Mattonella

Αγ. Αναργύρων 8, Ψυρρή, τηλ: 21 0331 5165




Το λιλιπούτειο all day καφέ του Ψυρρή ετοιμάζει πέρα από λαχταριστά γλυκά και μερικά νοστιμότατα πιάτα με επίκεντρο τα αυγά. Ιδιαίτερη συμπάθεια έχουμε στα κλασικά τηγανιτά τους αυγουλάκια με ζαμπόν φουαντρέ επάνω σε φρυγανισμένο, προζυμένιο ψωμί.

Nice n' Easy

Ομήρου 60, τηλ: 21 0361 7201




Σερβίρει μοναδικές γεύσεις με βάση βιολογικές πρώτες ύλες, από τις οποίες δεν λείπει το πληθωρικό brunch με νοστιμότατες επιλογές. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, το Londoners με δύο αυγά sunny side up, bacon, ψητή ντομάτα, λουκάνικο γαλοπούλας και φασόλια συνοδεία χυμού ή καφέ φίλτρου ή το Huevos Ranceros με τηγανιτά αυγά, τορτίγια καλαμποκιού, μαύρα φασόλια, γκουακαμόλε και pico de gallo.

Μπέλ Ρέυ

Φαλήρου 88, Κουκάκι, τηλ: 21 3032 6450




Πασίγνωστο στα πέρατα της πόλης για το brunch του, το Μπελ Ρεϋ καθιέρωσε την αυγοκατανάλωση στο Κουκάκι τα Σαββατοκύριακα μέσα από πιάτα όπως τα αυγά φούρνου με τσίλι κον κάρνε σε τορτίγια και τα scrambled eggs με καραμελωμένο bacon και ψητά ντοματίνια.

Harvest Coffee & Wine

Αιόλου 64 & Ευριπίδου, Μοναστηράκι, τηλ: 2130 252284




Στη γωνία Αιόλου και Ευριπίδου το Harvest ετοιμάζει κάθε πρωί μερικά από τα πιο λαχταριστά αυγά του ντουνιά: τηγανητά με λουκάνικο chorizo πατάτες, scrambled με μανιτάρια ή σολομό, ποσέ με guacamole και jalapenos και ασυναγώνιστα benedict με καπνιστή πανσέτα.

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ: 21 3023 3244




Επηρεασμένο από το «La Strada» του Φεντερίκο Φελίνι, το εστιατόριο του Ψυρρή σερβίρει καθημερινά πλην Δευτέρας πληθωρικό brunch, με τα αυγά να κατέχουν κυρίαρχη θέση. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα αυγά φούρνου με πατάτες, χωριάτικο λουκάνικο, μανιτάρια, κρεμμυδάκι και τυρί, αυγά τηγανιτά με προσούτο, ντοματίνια και σαλάτα και σούπερ αυγά benedict με καπνιστό σολομό, ψωμί μπριός, πέστο βασιλικού και σπανάκι.

Philos Athens

Σόλωνος 32, Κολωνάκι, τηλ: 210 3619163




Σε ένα πανέμορφο κτίριο στο Κολωνάκι, αυτός ο Philos σερβίρει κάθε μέρα νοστιμότατα αυγά, μεταξύ άλλων, όπως τα Philos benedict με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και hollandaise και τα αυγά ποσέ βιολογικής εκτροφής με φρέσκο αβοκάντο, αλάτι, ροζ πιπέρι, λάιμ και ελαιόλαδο πάνω σε ψωμί σίκαλης.

Estrella

Ρόμβης 24Α, τηλ: 210 3218000




Μετά την επιτυχημένη πορεία του στη Θεσσαλονίκη το Estrella έφερε το λαχταριστό του brunch στην Αθήνα, στο οποίο περίοπτη θέση κατέχουν τα αυγουλάκια, που σερβίρονται σε περισσότερες από 15 παραλλαγές. Δοκιμάστε αυγά στους 64ºC με ζεστό ψωμί, βούτυρο μαύρης τρούφας, κρέμα φέτας και σαλάτα, αυγά μάτια με μανιτάρια, γραβιέρα, βούτυρο μαύρης τρούφας και κρεμμυδάκι, και scrambled σε μπριός με κρέμα αβοκάντο και γαλοπούλα.

Bonus: Καραμανλίδικα του Φάνη

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, τηλ: 21 0325 4184




Δεν πρόκειται περί τυπικού «μπραντσάδικου» όμως δεν μας νοιάζει και ιδιαίτερα μιας και εδώ δοκιμάζουμε ένα πιάτο με αυγά που ξεχωρίζει: πικάντικο σουτζούκι με τηγανιτό αυγό, το οποίο έρχεται ζεστό στο τηγανάκι του και συνοδεύει ωραιότατα τα ουζάκια μας.


Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v