Δυναμικό come-back από το Κτήμα Γ. Κοκοτού

Μετά από μια "ήσυχη" περίοδο προετοιμασίας και ανασχεδιασμού, το Κτήμα Γ. Κοκοτού στη Σταμάτα Αττικής κάνει δυναμικό come-back στο κρασί με πολλά και συναρπαστικά νέα και σχέδια. Και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι ένα κτήμα που έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού κρασιού και αποτελεί βασικό σημαιοφόρο του Αττικού αμπελώνα, μας υπενθυμίζει ότι έχει γερά θεμέλια και φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον.

Πρώτα απ' όλα πρέπει να σας πω ότι το Κτήμα λανσάρει τις νέες φερώνυμες ετικέτες του από Chardonnay, Cabernet Sauvignon και Merlot . Τόσο οι συντελεστές του Κτήματος όσο και το terroir της περιοχής μας έχουν δείξει ότι στον συγκεκριμένο (βιολογικό) αμπελώνα με τις συγκεκριμένες ποικιλίες τα αποτελέσματα μπορούν να είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογα.

Δεύτερον, το Κτήμα επεκτείνει τις δραστηριότητές του και, πέρα από τις εκδηλώσεις (πάρτυ γάμων και βαφτίσεων, δεξιώσεις κλπ) που φιλοξενούσε ανέκαθεν στον καταπράσινο χώρο του γύρω από τη μεγάλη πισίνα, τώρα μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε σε ποικίλες αγρο-τουριστικές δραστηριότητες στους κήπους, τον ελαιώνα, τον λαχανόκηπο, τα μελίσσια και τον ορνιθώνα του. Μάλιστα, όλα αυτά πρόκειται να γίνουν μέσα από ένα πρότυπο club, το οποίο θα προσφέρει συγκεκριμένες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παροχές στα μέλη του, δίνοντάς τους συνεχώς ευκαιρίες για αποδράσεις με τους φίλους ή την οικογένειά τους, μερικά μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Τέλος, το Κτήμα Γ. Κοκοτού εγκαινιάζει μια σειρά από εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο να "παντρέψουν" το κρασί με την τέχνη. Συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου με τη συνοδεία του καταξιωμένου συνθέτη Γιώργου Δούση στο πιάνο, θα παρουσιάσουν κομμάτια από αγαπημένα μιούζικαλ του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου και φημισμένα τραγούδια του κινηματογράφου. Το επόμενο Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο, ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστας του σαξοφώνου Θεόδωρος Κερκέζος, με την συνοδεία του γνωστού συνθέτη και σολίστα Χρίστου Παπαγεωργίου στο πιάνο και με έκτακτη συμμετοχή της σοπράνο Ματίνας Βελιμαχίτη, θα παίξουν έργα διάσημων ελλήνων και ξένων συνθετών. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μέρος των εσόδων από αυτές τις μουσικές βραδιές θα διατεθεί υπέρ του συλλόγου «Φλόγα», ο οποίος φροντίζει και βοηθάει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Έχοντας δει από πρώτο χέρι την αναδιαμόρφωση των χώρων του Κτήματος Γ. Κοκοτού, μπορώ να σας πω ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Και μια και τυγχάνει να είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου (αλλά όχι μόνο γι αυτό), νομίζω ότι πλέον θα πηγαίνω ακόμα συχνότερα. Όταν μάλιστα έχω νέα για την τελική μορφή και τις παροχές του club, θα σας ενημερώσω αμέσως.

Σε πρώτη φάση, εσείς μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το νέο πρόσωπο του Κτήματος, αλλά και να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στις όμορφες μουσικές (και ταυτόχρονα φιλανθρωπικές) εκδηλώσεις των δύο επόμενων Σαββατοκύριακων, αν επισκεφθείτε τη σελίδα του στο Facebook.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v