Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Δεν ρίχνεις Μητσοτάκη μόνο με στιχάκι

Δεν ρίχνεις Μητσοτάκη μόνο με στιχάκι

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο ενδιαφέροντα πράγματα των μηνυμάτων και των τάσεων που γίνονται viral είναι ότι δεν υπακούν σε νόρμες και κανόνες για το «τι είναι καθωσπρέπει», τι είναι «απαράδεκτο», «ντροπή» ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Η ηθική, όπως και να την ορίσουμε δεν έχει νόημα εδώ, μια που αυτό το οποίο αξίζει να παρατηρηθεί είναι το κλίμα στον κόσμο. Είναι εν ολίγοις σαν να λες ότι τα ρούχα που είναι της μόδας «θα έπρεπε να είναι λίγο πιο σεμνά, γιατί… τι πράγματα είναι αυτά;».

Σε εμποδίζει κανείς να προσπαθείς να νουθετήσεις ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης με επιχειρήματα τύπου «δεν το περίμενα από εσάς»; Ασφαλώς και όχι. Αν δεν είσαι μπούφος όμως, ξέρεις ότι η άποψή σου δεν θα εισακουστεί και- προφανώς- ότι το κάνεις για να φτάσει όχι σε όλα τα αυτιά αλλά σε συγκεκριμένα.

Τα ποιηματάκια για τον Πρωθυπουργό που ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του μουσικού Χρήστου Δάντη δημιουργούν μια ορισμένη επικοινωνιακή εικόνα για τον Πρωθυπουργό. Είναι μια εικόνα που γεμίζει χαρά τους απανταχού συριζαίους που νιώθουν πιθανότατα λίγη από την χαιρέκακη ηδονή αυτού ο οποίος που και που έχει την ευκαιρία να κοροϊδέψει τον απουσιολόγο της τάξης.

Μιλώντας με δύο φίλους χθες διαπίστωσα το εξής: Ο ένας ζούσε στην ζέση μιας πάνδημης αντιπολιτευτικής έξαρσης θεωρώντας πως «όλα τα social έχουν γεμίσει» από το τετράστιχο που καταλήγει στην γνωστή διαπίστωση για την σεξουαλικότητα του Πρωθυπουργού. Ο άλλος δεν είχε πάρει χαμπάρι- το δικό του timeline δεν περιείχε καμία από τις εκ του προχείρου ποιητικές απόπειρες των συμπατριωτών μας και η εικόνα που είχε ήταν εντελώς διαφορετική. Φταίει ότι ο δεύτερος από  τους φίλους δεν είχε ψηφίσει Σύριζα; Πιθανότατα ναι. Αυτή όμως η πραγματικότητα έχει κάτι ενδιαφέρον πει στους απανταχού φίλους της αντιπολίτευσης και σε όσους είναι πεπεισμένοι ότι η ανακατάληψη της εξουσίας από τον Σύριζα  ζυγώνει:    

Η επιτυχημένη αντιπολίτευση δεν μπορεί να κρίνεται από το timeline μας και την πρόσληψη που έχουμε εμείς για το τι συμβαίνει. Ακόμη περισσότερο, η επιτυχημένη αντιπολίτευση δεν μπορεί να διεξάγεται μέσω των social media. Γιατί; Επειδή η πολιτική είναι από τις περιπτώσεις που η αυτοϊκανοποίηση βλάπτει την αποτελεσματικότητα.

Περιθώριο για σοβαρή αντιπολίτευση υπάρχει. Ας μην βαυκαλιζόμαστε.

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v