Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και πορτοκάλια γλασέ

Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και πορτοκάλια γλασέ
30'

Προετοιμασία

90'

Μαγείρεμα

2/5

Δυσκολία

8

Μερίδες

Υλικά:

Πορτοκάλια γλασέ:

  • 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 3 φλ. τσ. νερό
  • 3 φλ. τσ. ζάχαρη 

Κέικ:

  • 1 μεγάλο πορτοκάλι ακέρωτο
  • 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο + λίγο ακόμη για το βουτύρωμα της φόρμας, λιωμένο
    ¾ φλ. τσ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ¾ φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το αλεύρωμα της φόρμας
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • ½ κ.γλ. baking soda
  • ½ κ.γλ. αλάτι

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v