400 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
2/3 φλ. τσ. ζάχαρη
2 βάζα των 340 γρ. το καθένα έτοιμη κρέμα λεμονιού (lemon curd)
500 gr. τυρί mascarpone σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
Λεπτοτριμμένο ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
1 πακέτο μπισκότα savoyards
Limoncello για το βρέξιμο των μπισκότων
Γλασαρισμένες και ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού, προαιρετικά, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ½ φλ. τσ. κρέμα λεμονιού, μέχρις ότου το μίγμα πήξει σαν στραγγιστό γιαούρτι.
Προσθέτουμε το mascarpone και χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Στρώνουμε τον πάτο ενός γυάλινου ή πορσελάνινου σκεύους με μπισκότα savoyards που έχουμε βουτήξει σε μπολ με limoncello για ελάχιστα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά ανάμεσά τους: στην ανάγκη κόβουμε τα μπισκότα για να καλυφθεί πλήρως ο πάτος.
Από πάνω βάζουμε τη μισή κρέμα mascarpone, επαναλαμβάνουμε μία στρώση με savoyards και από πάνω βάζουμε την άλλη μισή κρέμα.
Στρώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε με σπάτουλα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα λεμονιού.
Βάζουμε στο ψυγείο για να είναι το γλυκό δροσερό, αλλά το βγάζουμε περίπου 10΄ πριν να το φάμε.
Γαρνίρουμε με τις φέτες του λεμονιού και απολαμβάνουμε.