Αφράτο κέικ (sponge cake) με σαντιγί μασκαρπόνε και ελαφριά μαρμελάδα φράουλα

Αφράτο κέικ (sponge cake) με σαντιγί μασκαρπόνε και ελαφριά μαρμελάδα φράουλα
40'

Προετοιμασία

45'

Μαγείρεμα

3/5

Δυσκολία

8

Μερίδες

Υλικά:

Κέικ:

  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμη για την φόρμα
  • 125 ml αγελαδινό γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ¼ κ.γλ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • ½ λοβό βανίλιας (ή ½ κ.γλ. καλής ποιότητας εκχύλισμα) 

Σαντιγί:

  • 100 γρ. τυρί μασκαρπόνε, κατευθείαν από το ψυγείο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά, κατευθείαν από το ψυγείο
  • 5 κοφτές κ.σ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη 

Μαρμελάδα:

  • 250 γρ. φράουλες
  • 2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
  • Λίγο χυμό λεμόνι

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v