Πώς θα τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Όλοι πρέπει να τρώμε περισσότερα φρούτα. Πώς όμως; Πάρε μερικές ιδέες για το πώς θα τα ενσωματώσεις στα καθημερινά σου γεύματα.
Πώς θα τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ωραία, έχουν βιταμίνες, κάνουν καλό, όμως αυτά μάλλον τα ξέρεις. Το πρόβλημα είναι πώς θα τα βάλεις στη διατροφή σου, ώστε και να μην ταλαιπωρείσαι με πολλές ετοιμασίες.

Δες παρακάτω μερικές καλές ιδέες για να καταναλώνεις όσα χρειάζεται μέσα στη μέρα σου, χωρίς να γίνεις σαν τη μάνα σου που φώναζε τα απογεύματα «Κωστάααακη, έλα να φας το φρούτο σου».

Πρωινό

Βάλε στα δημητριακά σου φρεσκοκομμένα μήλα, 3 κουταλάκια φράουλες ή μισή μπανάνα για την πρώτη «εύκολη» μερίδα της ημέρας. Εναλλακτικά, κόψε ένα νεκταρίνι ή μήλο και φάτο μαζί με το γιαούρτι. Τα κατεψυγμένα μούρα ταιριάζουν επίσης πολύ με γιαουρτάκι. 

Smoothies

Απόφυγε τους χυμούς και προτίμησε να βάλεις φρέσκα φρούτα καθαρισμένα στο μίξερ, αναμειγνύοντας τα με γάλα ή με άλλα υλικά της αρεσκείας σου – δες εδώ μερικές ιδέες.

Μεσημεριανό

Ξεκίνα το γεύμα με μια μεγάλη σαλάτα (έτοιμη κομμένη αν βαριέσαι να καθαρίζεις) ή βάλε ως συνοδευτικό ένα σάντουιτς με ψητά λαχανικά που θα σωτάρεις με ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι.

Εναλλακτικά, κόψε ντομάτες, πιπεριές ή μια χούφτα σπανάκι και πρόσθεσέ τις στο γεύμα και «στόλισέ» το με μια χούφτα κόκκινα και πράσινα σταφύλια.

Σνακ

Επίλεξε μήλο, πορτοκάλι, ροδάκινο ή δαμάσκηνα ως ενδιάμεσο γεύμα μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού και φτιάξε ένα φρέσκο smoothie φρούτων αντί για καφέ το απόγευμα. Ωραία ιδέα για σνακ είναι και μια χούφτα αποξηραμένα φρούτα (χωρίς ζάχαρη), καρότα ή σέλερι.

Δείπνο

Ενίσχυσε με ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά τα οποία θα σωτάρεις το βραδινό σου ή ψήσε μια κόκκινη πιπεριά στο φούρνο για να το ενισχύσεις. Αν θες να φας το παγωτάκι σου μετά, μπορείς να το συνδυάσεις με μούρα ή μήλα. Επίσης, καλή ιδέα είναι να έχεις ένα μπολ με φρούτα σε κοντινή απόσταση και να τσιμπολογάς όσο βλέπεις Netflix.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v