8 φρέσκες διευθύνεις για ψάρι στην Αθήνα

Οκτώ αθηναϊκές διευθύνσεις από τα Βόρεια Προάστια ως τη θάλασσα, που δεν θα απογοητεύσουν τους φίλους της ψαροφαγίας.
8 φρέσκες διευθύνεις για ψάρι στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Φρέσκο ψάρι και θαλασσινοί μεζέδες. Τηγανητός γαύρος και γαριδομακαρονάδες. Λαχταριστά ψαρο-burger και steet food εκδοχές του sushi. Γυρίζουμε την Αθήνα και τα προάστιά της και μοιραζόμαστε μαζί σας οκτώ εστιατόρια θαλασσινών και ψαροταβέρνες που δοκιμάσαμε τον τελευταίο χρόνο από τη Γλυφάδα ως το κέντρο και από το Περιστέρι ως τα Βριλήσσια. 

Ω3 
Aγγέλου Μεταξά 7-9, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, τηλ: 2104113333

Μοντέρνο, με βιομηχανικό αλλά και pop χρώμα στην διακόσμηση, το Ω3 κατέφτασε στην γνωστή «πασαρέλα» του Πειραιά και σερβίρει στα τραπέζια με τους καναπέδες στον εσωτερικό χώρο αλλά και στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου, ριζότο γαρίδας, ζυμαρικά με αυγοτάραχο ή αχιβάδες, φιλέτο κουτσομούρας, burger σολομού, φρέσκα κυδώνια και μύδια, ταραμοσαλάτα και άλλες ψαρονοστιμιές με άποψη, σε λογικές τιμές – υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο. 

Ψαράκια και Θαλασσινά 
Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι, τηλ: 2106855932

Άνοιξε στις αρχές του 2015 στο Χαλάνδρι και έφερε λίγο άρωμα θάλασσας στα βόρεια προάστια. Το «Ψαράκια και Θαλασσινά» στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό με σπιτική ατμόσφαιρα και μια δροσερή αυλή που ανοίγει τους καλοκαιρινούς μήνες. Η γευστική εμπειρία ξεκινά με τον δίσκο ζεστών ορεκτικών που καταφθάνει αμέσως, συνεχίζεται με ωραία ψαρόσουπα, ψαράκια στη σχάρα ή στο τηγάνι, απογειώνεται με γαριδομακαρονάδες και σολομό και συνδυάζεται με τσίπουρο – υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο. 

Τραβόλτα 
Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, τηλ: 2105719222
Προς τιμή του Λάκη του Τραβόλτα, θρυλικής φιγούρας των δυτικών προαστίων στα ‘80s, ονόμασαν οι ιδιοκτήτες το ψαρο-μεζεδοπωλείο τους, έναν… επιμελώς ατημέλητο χώρο που παραπέμπει σε καρνάγιο και σερβίρει από χταπόδι στη σχάρα και καλαμαράκια μέχρι χτένια, κυδώνι και καβουρομακαρονάδες. Μερικές πιο «ψαγμένες» επιλογές είναι το χταπόδι με σαφράν και ξίδι ροδιού με παντζάρια, το μιλφέιγ σαρδέλας, το καπνιστό χέλι με φάβα και το σπετζοφάι σουπιάς. Συνοδεύστε με ουζάκι και υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο. 

Fish Food Bar 
Καψάλη 10 και Νεόφυτου Δούκα, Κολωνάκι, τηλ: 2107222877

Σε έναν μικροσκοπικό αλλά φιλόξενο, casual χώρο στο Κολωνάκι, θα δοκιμάσετε το ψάρι σε προτάσεις υψηλής μαγειρικής τέχνης, χωρίς όμως το «κιριλέ» της ατμόσφαιρας και των τιμών που μας συνηθίζουν τα μεγάλα ψαρο-εστιατόρια. Εδώ θα απολαύσετε burger κιτρινόπτερου τόνου με ψωμί ολικής άλεσης ή μπριός και σος ραπανάκι, θα μασουλήσετε στικ γλώσσας με κρέμα λεμόνι, γαριδάκι Κύμης με σος ταρτάρ και fish and chips αλά ελληνικά, ήτοι μπακαλιάρο σε κουρκούτι μπύρας με πατάτες τηγανητές, ενώ τέλος θα γευθείτε κεμπάπ γαρίδας χωρίς θερμιδικές ενοχές και ζυμαρικά με σολομό. Τα πιάτα κυμαίνονται στα 8-9€. Συνδυάστε με μπύρα και υπολογίστε περί τα 12-15€ κατ’ άτομο. 

Sardeles BBQ 
Γρ. Ξενοπούλου 2, Νέο Ψυχικό (2117807620) και Yabanaki Beach, Βάρκιζα

Πριν λίγους μήνες άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Ψυχικό και πλέον φιλοξενείται και στην παραλία της Βάρκιζας, δύο χώροι casual, άνετοι και όμορφοι που ειδικεύονται στους ψαρομεζέδες. Εδώ θα δοκιμάσετε μακαρονάδες θαλασσινών, κριθαρότα, ωραιότατα ψαροburger, αχνιστά μύδια, ψαροκεφτέδες και ειδικό μενού για παιδιά. Θα βρείτε επίσης κλασικά πιάτα της κουζίνας του Αιγαίου και ορεκτικά μεζεδοπωλείου – συνδυάστε με ουζάκι, μπύρα ή κρασί και υπολογίστε περί τα 12-18€ κατ’ άτομο. 

Η Γοργόνα του Χαλανδρίου 
Διονύσου 4, Πλατεία Κένεντι, Χαλάνδρι, τηλ: 2106845838

Λιτό κι απέριττο, με ατμόσφαιρα παλιού παρεΐστικου ταβερνείου, το νέο ψαρο-φαγείο του Χαλανδρίου έφερε μια… γοργόνα στα προάστια, και μαζί της ένα χορταστικό μενού θαλασσινών: Καθημερινά προτείνονται ολοκληρωμένα ατομικά γεύματα, από το οικονομικό του «τηγανιού» (καλαμάρι, πατάτες, σαλάτα και γλυκό με 9€) μέχρι ριζότο καβουριού, σαλάτα, γαύρο και σκορδαλιά στα 12€ ή φιλέτο σφυρίδας με σαλάτα, πατάτες, γλυκό και κρασί στα 27€. Το φρέσκο ψάρι στοιχίζει από 30 ως 60€ το κιλό. 

Ocean Basket 
Λαζαράκη 61, Γλυφάδα, τηλ: 2108983183

Δύο Έλληνες της Νοτίου Αφρικής ίδρυσαν την διεθνή αλυσίδα ψαροφαγίας Ocean Basket την δεκαετία του ’80, και μετά από πολλά χρόνια ήρθε και η ώρα της Αθήνας να γευτεί τα καλάθια με τις νοστιμιές τους. Στον άνετο, μοντέρνο χώρο στην Γλυφάδα, θα δοκιμάσετε ατομικές πιατέλες σούσι και rolls από διάφορα θαλασσινά (από 8€), fashion sandwiches, καλαμάρι Cajun στη σχάρα ή το τηγάνι, γαρίδες «Πρίγκιπας» σε δίσκους των 12, 18 ή 24 τεμαχίων από 9€, μύδια, ψάρια ημέρας, και λαχταριστά γλυκά για κλείσιμο. Υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο. 

Ψαρομαγεία 
Λεωφ. Πεντέλης 108, Βριλήσσια, τηλ: 2106096604

Σε ένα γοητευτικό, φωτεινό χώρο από πέτρα και ξύλο, με θαλασσινές διακοσμητικές πινελιές στα Βριλήσσια, θα δοκιμάσετε «ψαρο-δημιουργίες», όπως καραβιδόψιχα με σος κάπαρης, γαρίδες σαγανάκι, αχινοσαλάτα, τηγανιές θαλασσινών, σπιτική λακέρδα από παλαμίδα, σαρδέλα, μπακαλιάρο και γαύρο σε διάφορες εκδοχές, καθώς και πιάτα ζυμαρικών, όπως κριθαρότο, ριζότο, μακαρονάδες, χιλοπίτες, ταλιατέλες ή λιγκουίνι με θαλασσινά, από γαρίδες και σουπιές ως σκορπίνα και καβουροπόδαρα. Συνοδεύστε με κάποια από τις ετικέτες της προσεγμένης λίστας κρασιών και υπολογίστε περί τα 30€ κατ’ άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v