Η Ελλάδα της γεύσης στην Αθήνα

Ναξιώτικες πατάτες, κρητικοί χοχλιοί, χιώτικο μαστέλο, καλαθάκι Λήμνου. Γυρνάμε την Ελλάδα σε πέντε αθηναϊκά ταβερνάκια που κηρύττουν τον δικό τους κλεφτοπόλεμο στις μεσογειακές προσμίξεις και τα ακριβά υλικά.

Παγωτατζίδικα: Τα δροσερότερα στέκια της πόλης

Λίγο τα καυτά καλοκαιρινά απογεύματα, λίγο η παγωμένη, κρεμώδης υφή και η γαργαλιστική, γλυκιά γεύση… ενδώσαμε στον πειρασμό και απολαύσαμε παγωτό στις δέκα καλύτερες διευθύνσεις της πόλης.

Οικονομικά γεύματα πολυτελείας

Χωρίς να ρίχνουν την ποιότητα ή την ποσότητα που θα επιθυμούσαμε για να καλύψουμε τις γαστριμαργικές μας ανάγκες, κάποια από τα «καλά» εστιατόρια της πόλης ρίχνουν, αυτές τις μέρες, τις τιμές και μας καλούν να απολαύσουμε μενού με λιγότερα από 30 ευρώ κατ’άτομο.

Ταβερνάκια στο κύμα: Διευθύνσεις με άρωμα αρμύρας

Με φόντο τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, σε αναζήτηση θαλασσινών τοποθεσιών που θα φιλοξενήσουν την επιθυμία μας για μυρωδάτους ουζομεζέδες και ψάρι, πέφτουμε πάνω σε πέντε «ψαρωτικές» ταβέρνες πλάι στο κύμα.

El Puerto by Camares: Εμπειρία μυκονιάτικης γεύσης

Μοναδικές μεσογειακές γεύσεις και asian πινελιές από το sushi bar συνδυάζονται ιδανικά με δροσερά κοκτέιλ και κεφάτες μελωδίες. Όλα αυτά από το el Puerto by Camares, το νέο «λιμάνι» της Μυκόνου.

Nui: Γεύση... μετά τιμής στα Βόρεια Προάστια

Η φήμη του μεγαλώνει. Η πολυασιατική κουζίνα είναι ο τομέας του. Ο κήπος είναι το νέο του απόκτημα. Δειπνήσαμε στο Nui restaurant στο Κεφαλάρι και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. 

Tirbouson: Γευστικό... trainspotting στο Γκάζι

Στα όρια μεταξύ σπιτικής και δημιουργικής κουζίνας, όπως και μεταξύ πολύβοου Γκαζιού και ήσυχης γειτονιάς, το Tirbouson σερβίρει νοστιμιές σε λογικές τιμές στο ξύλινο μπαλκονάκι του.

v