Εστιατόρια στην Αθήνα: 4 νέες αφίξεις

Αυθεντικό sushi στην Πλάκα, all-day γεύσεις στην Κολοκοτρώνη, πολίτικα αρώματα στην Νέα Φιλαδέλφεια και σινεφίλ πιάτα στην Πειραιώς.
Εστιατόρια στην Αθήνα: 4 νέες αφίξεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η νέα σεζόν βρίσκει την γευστική σκηνή της πόλης εμπλουτισμένη με μπόλικες αφίξεις σε κάθε γωνιά της. Ιαπωνική κουζίνα, πολίτικες γεύσεις και σινεφίλ εστιατόρια κάνουν την εμφάνισή τους και μας προσκαλούν να πειραματιστούμε με ενδιαφέροντα πιάτα σε σωστές τιμές.

Ιδού τέσσερα από τα πλέον υποσχόμενα νέα εστιατόρια που μας κίνησαν το ενδιαφέρον.

Sushimou 
Σκούφου 6, τηλ: 2114078457

O σεφ Αντώνης Δρακουλαράκος αφού πέρασε εντατικά μαθήματα sush-ονομίας στο Τόκιο, επέστρεψε Ελλάδα και έστησε αυτό το συμπαθέστατο sushi bar στην καρδιά της Πλάκας. Με χωρητικότητα μόλις 15 άτομα, το Sushimou θέτει γερές βάσεις για ανακηρυχθεί ένα εκ των κορυφαίων ιαπωνικών εστιατορίων εν Αθήναις. Εδώ θα δοκιμάσετε ολόφρεσκα nigiri, sashimi, temaki don, αλλά και miso soup, τα οποία ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σας από μια μεγάλη γκάμα ψαριών και θαλασσινών όπως κολιός, σκουμπρί, τόνος, λαυράκι, μπαρμπούνι, σαφρίδι κ.α. Ο χώρος μίνιμαλ, άκαπνος και cosy «δένει» αρμονικά με τον χαρακτήρα του μαγαζιού, ενώ οι τιμές των εκλεκτών γεύσεων δεν ξεφεύγουν όπως συμβαίνει συχνά σε αντίστοιχου τύπου εστιατόρια: με 20-25€ έχετε απολαύσει άψογο sushi συνοδεία σάκε ή μπύρας. Για τους «ψαγμένους», στην ιστοσελίδα του μαγαζιού ο ιδιοκτήτης σεφ εξηγεί επακριβώς τι και πώς έμαθε στο Τόκιο πάνω στην τέχνη του sushi.

Η Πόλη
Δεκελείας 130 και Φωκών 1, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 210 2521000

Όνομα και… κουζίνα στο νέο πολίτικο εστιατόριο της σταθερά ανεβασμένης (γευστικά και μπαρ-ικά) Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο φέρνει ατμόσφαιρα και γεύσεις από την Κωνσταντινούπολη σε έναν όμορφα διακοσμημένο και άνετο χώρο. Ο εξωτερικός χώρος διαθέτει ψηλούς πάγκους και μεγάλους καναπέδες, ενώ στο εσωτερικό τα ράφια με γυάλες γεμάτες μπαχάρια, τα φωτιστικά κρεμασμένα σε σειρές, την επιβλητική ξύλινη βιτρίνα με κρασιά, τα αλλαντικά και τα προϊόντα μπακάλικου που υπάρχουν φτιάχνουν την ιδανική ατμόσφαιρα για να μπούμε στο… ψητό. Πολύ καλό το λαχματζούν και τα πιτάκια Καισαρείας, νοστιμότατες οι τυροκροτέτες, ζουμερό κοντοσούβλι και γιαουρτλού κεμπάπ– αποκάλυψη αποτελούν τα highlights της πολίτικης κουζίνας του, με αποκορύφωμα το πολίτικο πεϊνιρλί σπέσιαλ με κασέρι, σουτζούκι, παστουρμά και αυγό μάτι. Πολύ καλός και ο γύρος χοιρινό σε μερίδα, ενώ για τους λάτρεις του «τυλιχτού» η Πόλη σερβίρει και νοστιμότατα πιτόγυρα.  Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€ με κρασί.

Charlie
Κολοκοτρώνη 8, Κέντρο, τηλ: 2103245307

Η νέα άφιξη της Κολοκοτρώνη (αυτό) αποκαλείται restaubar, κι όπως δηλώνει το όνομά του προσφέρει δύο εκλεκτές απολαύσεις σε έναν βιομηχανικής αισθητικής χώρο. Στο κάτω μέρος του βρίσκεται το εντυπωσιακό μπαρ στο οποίο mixάρονται σούπερ cocktails με ονόματα εμπνευσμένα από ταινίες του Σαρλώ, ενώ ένα επίπεδο πάνω σε εξίσου όμορφο χώρο βρίσκεται το εστιατόριο. Εδώ δοκιμάζουμε πιάτα μεσογειακής κουζίνας, όπως πένες με σπανάκι, μπρόκολο και μανούρι, λαβράκι με σάλτσα τρούφας σε πουρέ μελιτζάνας και ταλιάτα σχάρας με αρωματικό ελαιόλαδο. Επίσης, νοστιμότατα burgers, σαλάτες, μπρουσκέτες, samosas και spring rolls για τους φαν του «τσιμπολογήματος». Το Charlie ανοίγει από το πρωί πιστό στην φιλοσοφία του all day café bar restaurant, σερβίροντας πρωινό και σνακ, και παραμένει ανοικτό μέχρι αργά το βράδυ για ποτάκι συνοδεία jazz και swing μουσικών. Για ένα γεύμα, υπολογίστε περί τα 20-25€ ανά άτομο, χωρίς κρασί.

CLAP the Restaurant
Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ: 2103411908

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου του Abovo και ο Χρήστος Σοκόλης του Fresh βρίσκουν γευστική στέγη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το αποτέλεσμα είναι ένα άκρως σινεφίλ εστιατόριο, το οποίο άνοιξε πρόσφατα την είσοδό του στο κοινό. Ο χώρος εμπνέεται από την έβδομη τέχνη, με ατμοσφαιρικό φωτισμό και θέα Ακρόπολη, ενώ το μενού στηρίζεται σε «αγαπημένα» πιάτα διάσημων ταινιών και πρωταγωνιστών δια χειρός του σεφ Αγαπητού Τσακαλάκη: rigatoni al pomodoro με κεφτεδάκια  από το The Godfather, carpaccio μοσχαριού με βασιλικό και κάπαρη το οποίο λέγεται πως ήταν το αγαπημένο πιάτο του Jack Nicholson, scotch eggs με τσορίζο και τσιπς πατάτας (άρεσαν στον Leonard Frey) και φιλέτο κοτόπουλλο baillard με πράσινο κάρι, σαλάτα κινόα και τσάτνεϋ βερίκοκο, όπως το απολάμβανε ο Roman Polanski. Σάββατο και Κυριακή, το Clap είναι ανοιχτό από τις 10:00 για brunch και πρωινό. Για ένα πλήρες σινεφίλ γεύμα εδώ, υπολογίστε 25€ ανά άτομο, με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v