Ένα λιλιπούτειο, χρωματιστό εστιατόριο στο Παγκράτι παντρεύει τις κουζίνες της Μεσογείου σε ένα γευστικό mix’n’match, που απολαμβάνεται εξίσου στον design εσωτερικό χώρο του και στα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο με τις ελιές.
Πού βρίσκεται το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου; Ποιος κατάφερε να βάλει την «ταπεινή» βρετανική κουζίνα στον γαστρονομικό χάρτη; Ποια είναι η καλύτερη γυναίκα σεφ αυτή τη στιγμή στον πλανήτη; Μια ματιά στα… νοστιμότερα βραβεία του κόσμου.
Με τι συνοδεύεις το κρέας σου αν δεν υπάρχουν πατάτες; Πώς γίνεται να φας σαλάτα περιχυμένη με σως γιαουρτιού χωρίς πιρούνι; Το Αρχαίων Γεύσεις απαντά σε απορίες που δεν ξέρατε ότι είχατε, καθώς εσείς απολαμβάνετε τις εξαιρετικές του γεύσεις.
Οκτώ αθηναϊκά ταβερνάκια μετακομίζουν στις δροσερές αυλές τους και εμείς βρίσκουμε την ευκαιρία να πάρουμε αέρα καλοκαιριού και μυρωδιές καλού φαγητού στα υπαίθρια τραπεζάκια τους.
Σε ποιο μουσείο θα δοκιμάσετε αραβική κουζίνα; Ποια ταράτσα απολαμβάνει την καλύτερη θέα στο ηλιοβασίλεμα; Ποια εστιατόρια ξενυχτούν μέχρι τα Μεσάνυχτα; Δοκιμάσαμε τις κουζίνες πέντε αθηναϊκών μουσείων και γκαλερί και εκτιμήσαμε την (άλλη) τέχνη τους.
Πού θα φάτε ναπολιτάνικη πίτσα με… πιστοποιητικό γνησιότητας; Πού θα βρείτε το πιο σπιτικό περιβάλλον για να γευτείτε τα «μυστικά» του ξυλόφουρνου; Ποιοι σεφ έχουν μυστικές συνταγές σάλτσας; Παίρνουμε θέση στα τραπέζια δέκα «ιταλικών» διευθύνσεων και δοκιμάζουμε τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας.
Στο ψηλότερο μπαλκόνι του Club Hotel Casino Loutraki, με θέα το απέραντο γαλάζιο, ο chef Κωνσταντίνος Παράσχης δημιουργεί εκλεκτές θαλασσινές γεύσεις που μας ταξιδεύουν από την Ελλάδα μέχρι την Ασία.
Πρωτότυπες συνταγές, εμμονή με τα υλικά, λαχταριστά πιάτα, εξαιρετικές τιμές. Το Il Fuco της Αργυρούπολης δεν είναι ένα ακόμη ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα. Είναι λόγος για να αναθεωρήσετε όσα πιστεύατε για την κουζίνα της γείτονος.
Τα θαλασσινά πρωταγωνιστούν, οι ελληνικές γεύσεις βάζουν τα… σαρακοστιανά τους και πέντε αθηναϊκά εστιατόρια μας κακομαθαίνουν με νηστίσιμα μενού που υστερούν σε κρέας αλλά όχι σε γεύση.
Ιδιαίτερο περιβάλλον, πρωτότυπες μουσικές, καλό φαγητό. Ο Βάτραχος που μαγειρεύει στον Κεραμεικό δεν επενδύει σε γαστρονομικές κορώνες, αλλά σε προσεγμένα υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μεράκι στο μαγείρεμα.