Κορυφαία εστιατόρια: Η gourmet λάσπη

Αφήνοντας πίσω του το El Bulli του Ferran Adria, το δανέζικο Noma που σερβίρει, μεταξύ άλλων, βρώσιμη λάσπη (!) κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Το top-10 των ανά τον κόσμο εστιατορίων, τα highlights των ευφάνταστων μενού τους και οι σεφ που τα εμπνεύστηκαν.

Cucina Povera: Φάγαμε νόστιμα και… «αλμυρά»

Το Cucina Povera στο Παγκράτι από τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του δεν άργησε να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων των απανταχού οπαδών της γαστριμαργικής εξόδου. Το In2life έφαγε στο wine bar restaurant και μοιράζεται την εμπειρία του.

Αρισμαρί: Η ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της

Αντλώντας έμπνευση από την κουζίνα της Κρήτης, ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο στο Χαλάνδρι πειραματίζεται με γεύσεις και υλικά, ανακατεύει δεντρολίβανο και μέλι στα πιάτα του και μας σερβίρει ένα γευστικότατο, αλλά καθόλου επιτηδευμένο αποτέλεσμα.

Δέκα διευθύνσεις για... λίγη νηστεία ακόμη

Επτά αγαπημένα εστιατόρια και τρία delivery εμπλουτίζουν τα μενού τους όχι με βαρετές ταραμοσαλάτες και κολοκυθοκεφτέδες, αλλά με ευφάνταστες νηστίσιμες δημιουργίες, και υπόσχονται μία γευστικότατη Μεγάλη Εβδομάδα.

Gourmet Burgers: Το τέλος (;) του Junk Food

Η νέα τάση στον χώρο των burgers τείνει να ξεφύγει από την λογική του «γρήγορου» και να ακολουθήσει μια πιο... gourmet κατεύθυνση. Ανεξαρτήτως από το αν τα καταφέρνει η όχι, το αποτέλεσμα παρουσιάζει αδιαμφισβήτητα έντονο – γευστικό – ενδιαφέρον.

Τα καλύτερα νηστίσιμα μενού της Αθήνας

Πέντε εστιατόρια της πρωτεύουσας, τα οποία φημίζονται όχι μόνο για την κουζίνα και το περιβάλλον τους, αλλά και για σωστή σχέση ποιότητας-τιμής, προτείνουν απολαυστικά νηστίσιμα πιάτα, για… παραδοσιακούς -και μη- καλοφαγάδες.

Rib’s: «Κάτι ψήνεται» στην Αργυρούπολη

Επισκεφθήκαμε το άρτι αφιχθέν Rib’s στην Αργυρούπολη, μιλήσαμε με την ιδιοκτήτρια Αλέξα Αποστολίδη και «ψηθήκαμε» με λαχταριστές πανσέτες, μυρωδάτα παϊδάκια κοτόπουλου, ζουμερά steaks και... μεθυσμένα ορεκτικά.

Τσικνοπέμπτη 2010: Κρεατοφαγία για κάθε γούστο – και τσέπη

Μοντέρνα, παραδοσιακή, low budget, gourmet. Οποιονδήποτε χαρακτήρα και αν αποφασίσετε να δώσετε στην φετινή Τσικνοπέμπτη, βρίσκουμε σημεία σε κάθε γωνιά της Αθήνας που θα στεγάσουν και φέτος τις γαστριμαργικές σας... αμαρτίες.

v