Φρέσκια φράουλα, δροσερή οξύτητα και κομψότητα από τα αμπέλια του Αμύνταιου. Οι Ακακίες Κυρ-Γιάννη είναι το ροζέ από την ποικιλία Ξινόμαυρο που θα σε κάνει να δεις αλλιώς το ροζέ.
Η άνοιξη ταιριάζει με δροσερά, αρωματικά κρασιά. Από φινετσάτα ροζέ μέχρι κομψά λευκά, η ελληνική οινοπαραγωγή μάς προσφέρει επιλογές γεμάτες φρεσκάδα.
Το Glühwein, ή mulled wine, ή σε απλά ελληνικά ζεστό κρασί, είναι το απόλυτο ρόφημα των Χριστουγέννων, φτιάχνεται πανεύκολα, και θα σου ζεστάνει την καρδιά.
Στο Οινοποιείο Νικολού στο Κορωπί θα δοκιμάσεις απίθανα κρασιά τσιμπολογώντας νοστιμιές πλάι στο αναμμένο τζάκι, και θα μάθεις πώς κι η ρετσίνα γίνεται «σαμπάνια».
Ένα 40λεπτο από το κέντρο της Αθήνας, το Μουσείο Οίνου του Κώστα Λαζαρίδη θα σε μάθει όσα πάντα ήθελες να ξέρεις για το κρασί, αλλά δεν είχες ποιον να ρωτήσεις.