Καταπληκτικά κόκκινα κρασιά σε σούπερ τιμές για το γιορτινό τραπέζι

Απολαυστικά, ισορροπημένα και με ξεκάθαρο χαρακτήρα, αυτά τα κόκκινα κρασιά αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά για να πιεις κάτι ποιοτικό.

Καταπληκτικά κόκκινα κρασιά σε σούπερ τιμές για το γιορτινό τραπέζι

Αν ψάχνεις κόκκινα κρασιά που πίνουνται ευχάριστα, ταιριάζουν με το γιορτινό τραπέζι και δεν ξεφεύγουν στην τιμή, είσαι στο σωστό μέρος.

Η υπεύθυνη της Cava Vinifera, Κατερίνα Ζουμπούλη, μας προτείνει μερικές από τις κορυφαίες επιλογές του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, ιδανικές για γιορτινά wine pairings που συνδυάζουν απόλαυση, χαρακτήρα και εξαιρετικό value for money.

Εβίβα!

Παπαντώνη Μηδέν Άγαν Αγιωργίτικο – 14,90€

Ένα Αγιωργίτικο με χαρακτήρα και βάθος, που πίνει άνετα πάνω από την τιμή του. Βελούδινο και στρογγυλό στο στόμα, με ώριμο κόκκινο φρούτο, νότες φράουλας και βατόμουρου, και διακριτικές πινελιές πιπεριού και ξηρών καρπών που δίνουν πολυπλοκότητα και διάρκεια. Ιδανικό για γιορτινά τραπέζια με κόκκινα κρέατα και μαγειρευτά.

F-oivos Μανδηλαριά – Αγιωργίτικο – 13,60€

Ένα ιδιαίτερο χαρμάνι που συνδυάζει τη φρεσκάδα με τη φινέτσα. Λαμπερό ρουμπινί στο ποτήρι, με ζωηρά αρώματα φράουλας, κερασιού και δαμάσκηνου, πλαισιωμένα από νότες κανέλας, βοτάνων και μια διακριτική αίσθηση δέρματος. Στο στόμα είναι ζουμερό, με τραγανή οξύτητα, ελαφρύ σώμα και μεταξένιες τανίνες, ενώ το πικάντικο τελείωμα του χαρίζει γιορτινό χαρακτήρα. Ταιριάζει ιδανικά με ψητά κρέατα, ζυμαρικά με πλούσια κόκκινη σάλτσα και παλαιωμένα τυριά.

Χαρλαύτης Άργιλος Γη – Αγιωργίτικο – 10,50€

Ένα Αγιωργίτικο που ακολουθεί την κλασική ερυθρά οινοποίηση, σε ανοξείδωτες δεξαμενές 100 hl με μακρά εκχύλιση, αναδεικνύοντας τον ποικιλιακό του χαρακτήρα. Στο ποτήρι εμφανίζεται με βαθύ ρουμπινί χρώμα, τυπικό του Αγιωργίτικου, ενώ στη μύτη ξεδιπλώνει αρώματα ξερών φρούτων, σταφίδας και διακριτικής βανίλιας. Στο στόμα είναι βελούδινο, ισορροπημένο, με μακρά και ευχάριστη επίγευση. Συνοδεύει ιδανικά ψαρονέφρι με μυρωδικά, κόκορα κοκκινιστό ή μπιφτέκι γεμιστό με γραβιέρα.

Doña Silvina Fresh Malbec – 14,80€

Ξεχωρίζει με έντονο πορφυρό χρώμα και πλούσιο αρωματικό προφίλ, όπου κυριαρχούν τα μαύρα φρούτα όπως βατόμουρα, δαμάσκηνα και μαύρα μούρα, συμπληρωμένα από διακριτικές νότες σοκολάτας. Στο στόμα είναι φρέσκο και έντονα φρουτώδες, με μέτριο όγκο και οξύτητα μεσαίας έντασης που ισορροπεί ιδανικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Η επίγευση έχει καλή διάρκεια και επιμένει στο πυκνό, ζουμερό φρούτο, καθιστώντας το ένα κρασί ευχάριστο και ευκολοσυνδύαστο. Ταιριάζει ιδανικά με πικάντικα πιάτα, λουκάνικα, T-bone steak, πλατό αλλαντικών και ζουμερά burgers.

ΕΜΕΙς Κόκκινο – Μανδηλαριά και Αγιωργίτικο - 9,30€

Στο ποτήρι εμφανίζεται με φωτεινό ρουμπινί χρώμα και μωβ ανταύγειες, προϊδεάζοντας για τον φρέσκο και ζωηρό του χαρακτήρα. Στη μύτη ξεδιπλώνονται αρώματα κόκκινου κερασιού, φράουλας, φρούτων του δάσους και βύσσινου. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, λεπτές τανίνες και ζωηρή οξύτητα, στοιχεία που το κάνουν ευκολόπιοτο και ισορροπημένο, με ευχάριστη επίγευση. Συνοδεύει ιδανικά κρέατα στα κάρβουνα ή μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με πικάντικες σάλτσες, καθώς και πιπεράτα και πλούσια τυριά.

Γουμένισσα Αιδαρινή – Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα - 14,00€

Παραδοσιακό στυλ Γουμένισσας με πικάντικα φυτικά αρώματα, ελιά και λιαστή ντομάτα. Απαλό γκρενά, αρκετά εξελιγμένο χρώμα και δομημένο στόμα με τραγανή οξύτητα, μέτριο σώμα και ελαφρώς επιθετικές τανίνες. Εκφράζει καθαρά τον χαρακτήρα του Ξινόμαυρου και συνδυάζεται ιδανικά με παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, όπως σουτζουκάκια σε πικάντικη κόκκινη σάλτσα. Πίνεται τώρα και τα επόμενα 3–4 χρόνια.

Πόρτες Σκούρα Merlot- 12,10€

Ένα ποιοτικό Merlot από τον Γιώργο Σκούρα, με βαθύ πορφυρό χρώμα και ρουμπινί ανταύγειες. Η μύτη είναι συμπυκνωμένη και σύνθετη, με αρώματα κόκκινου κερασιού, ώριμου δαμάσκηνου και γλυκιάς βανίλιας, που πλαισιώνονται από νύξεις βιολέτας και καπνού. Στο στόμα είναι στρογγυλό, βελούδινο και γεμάτο, με μαλακές τανίνες που εξελίσσονται όμορφα στον χρόνο, ενώ κυριαρχεί το βαθύ μαύρο φρούτο μαζί με μπαχαρικά και καπνό. Η επίγευση είναι πλούσια, μακριά και σύνθετη. Σερβίρεται ιδανικά στους 18°C και συνοδεύει κόκκινα κρέατα, πουλερικά και ημίσκληρα τυριά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v