Quiz: Τι γυρεύει η tequila στο γλυκό;

Μπορείτε να μαντέψετε τι γλυκό σας ετοιμάσαμε; Τι δουλειά έχει η tequila σε ένα γλυκό; Μαντέψτε και… δοκιμάστε: Δεν θα χάσετε.
Quiz: Τι γυρεύει η tequila στο γλυκό;

της Αγάπης Μαργετίδη

Σας αρέσουν τα quiz; Εγώ τα καταδιασκεδάζω. Όπου βρω quiz σπεύδω να το κάνω κι έχω να σας πω ότι αριστεύω σχεδόν πάντα. Λίγο στη γεωγραφία τα θαλασσώνω, αλλά στα άλλα διαπρέπω και σας ενημερώνω ότι έχετε να κάνετε με μυαλό Einstein!

Σήμερα θα σας βάλω εγώ ένα quiz: Δείτε τα υλικά στην πρώτη φωτογραφία και πείτε μου τι θα φτιάξω. Προσοχή, μην προσπαθήσετε να με γελάσετε διαβάζοντας πιο κάτω γιατί έχω μάτια παντού, εντάξει; Βλέπετε τα μπισκότα, τα αυγά, τα limes, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για γλυκό. Η tequila όμως τι γυρεύει; Εδώ σας θέλω!

Το βρήκατε ή να το πάρει το ποτάμι; Άντε, ας το πάρει: είναι δροσερές μπουκιές από lime pie που ευωδιάζουν μοσχολέμονο και tequila και χορεύουν αλέγρα σε μεξικάνικο πάρτι. Τρώγεται όλες τις ώρες, μεταφέρεται εύκολα και είναι υπέροχο κέρασμα.


Lime pie σε μπουκιές με άρωμα tequila

Πρώτη ετοιμάζουμε τη βάση: Στο multi κονιορτοποιούμε με διακεκομμένες κινήσεις ένα πακέτο μπισκότα τύπου Digestive και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με 7 κ.σ. φρέσκο βούτυρο που έχουμε λιώσει και με ένα πιρούνι φροντίζουμε να ενσωματωθεί το βούτυρο παντού. Το μίγμα θα μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Βάζουμε σε ένα τετράγωνο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων περίπου 20x20 εκ., ένα κομμάτι λαδόκολλας μεγαλύτερο από το μέγεθος του σκεύους και το αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο. Στρώνουμε το μίγμα των μπισκότων, προσέχοντας να είναι ισόπαχο και να εφαρμόσει καλά στις γωνίες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη λειτουργία του αέρα στους 180ο C για 15’, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να χλιάνει. Δεν σβήνουμε τον φούρνο. Όση ώρα ψήνεται η βάση, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε 1 φλ. τσ. ζάχαρη και λεπτό ξύσμα από 2-3 μοσχολέμονα, και ανακατεύουμε για να αρωματιστεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε 4 αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Εναλλακτικά το χτυπάμε στο mixer. Κατόπιν προσθέτουμε 1/3 φλ. τσ. χυμό lime (περίπου από 5-6) και 3 κ.σ. άσπρη tequila και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ενσωματώνουμε ¼ φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το μίγμα της γέμισης είναι αρκετά αραιό. Το ρίχνουμε πάνω από την χλιαρή βάση και ξαναφουρνίζουμε πάντα στην ίδια θερμοκρασία, για περίπου 25΄, έως ότου σταθεροποιηθεί η γέμιση και ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και με ένα μυτερό μαχαιράκι χαράζουμε στα τοιχώματα, ξεκολλώντας το γλυκό από τη λαδόκολλα για να βγει αργότερα χωρίς πρόβλημα και να κοπεί σε όμορφα τετράγωνα κομμάτια. Παγώνουμε στο ψυγείο. Σηκώνουμε ολόκληρο το γλυκό από το σκεύος με τη λαδόκολλα, και κόβουμε σε ίσα τετράγωνα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



Tips
-Μην βάλετε το γλυκό σε πολύ μεγαλύτερο ταψί, γιατί δεν θα έχει το πάχος που πρέπει.
-Η ποσότητα της tequila δεν είναι μεγάλη, όμως ανιχνεύεται στη γεύση και το άρωμα. Εάν την θέλετε πιο έντονη, αυξήστε την ποσότητα κατά 1 κ.σ., με ανάλογη μείωση του χυμού lime.
-Το γλυκό συντηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για λίγες μέρες.

Quiz χωρίς βραβείο δεν νοείται, κι έτσι όποια ή όποιος το βρει, υπόσχομαι ότι θα του φτιάξω το γλυκό με χαρά και να ξέρετε, τηρώ τις υποσχέσεις μου. Alegria!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v