10 λόγοι να αγαπάς και 10 να μισείς την Αθήνα το καλοκαίρι

Αν θες να μάθεις 10 λόγους που αγαπάμε την Αθήνα το καλοκαίρι είσαι στο σωστό μέρος. Αν θες να μάθεις 10 λόγους που τη μισούμε, πάλι σωστά έχεις έρθει.
10 λόγοι να αγαπάς και 10 να μισείς την Αθήνα το καλοκαίρι

Ξέρουμε ότι με το που καλοκαιριάσει η σκέψη όλων ταξιδεύει μακριά σε παραλίες με χρυσή άμμο, λευκά βότσαλα και καταγάλανα νερά. Ξέρουμε ακόμη ότι με το που μπει ο Ιούνης ονειρευόμαστε μπιτσόμπαρα με κοκτέιλ στα χέρια και κορμιά να λικνίζονται στον ρυθμό που δίνει ο Dj. H πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική μιας και λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων θα αναγκαστούμε να περάσουμε το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού στην Αθήνα μετρώντας μέρες για τις λίγες συνήθως μέρες των διακοπών ωσάν φαντάροι πριν πάρουν το απολυόχαρτο.

Η σχέση μας με την Αθήνα κάθε καλοκαίρι ωστόσο περνά από 40 κύματα για αυτό είπαμε να μοιραστούμε μαζί σου 10 λόγους που την αγαπάμε και άλλους 10 που την μισούμε, γιατί έτσι είναι οι σχέσεις ζωής.

10 λόγοι που την αγαπάμε

Τα θερινά σινεμά: Κάθε γωνιά της Αθήνας κι ένα θερινό σινεμά με ταινιάκια που αγαπήσαμε ή θα αγαπήσουμε. 

Oι επιλογές στη διασκέδαση: Η Αθήνα είναι μια πόλη που κυριολεκτικά σε κάθε της γωνιά υπάρχει ένα μαγαζάκι να ανακαλύψεις για να πιείς το καφεδάκι σου ή το ποτάκι σου. Αν πεινάσεις δε, μπορείς να βρεις περισσότερες από 2367849 φαγητοεπιλογές που θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σου.

Για τις βραδινές βόλτες στο κέντρο της πόλης: Με το ελαφρύ αεράκι δροσερό μας σύμμαχο πάντα. 

Γιατί με τόσους τουρίστες νομίζεις ότι είσαι σε νησί. Κι αν δεν μας πιστεύεις κάνε μια βόλτα προς την Ακρόπολη και θα δεις

Για τα καλοκαιρινά φεστιβάλ και τις συναυλίες: Release, Ejekt, AthensRocks, monomaiden, κι άλλα πόσα λαιβάκια βάζουν φωτιά στο αθηναϊκό συναυλιακό καλοκαίρι.

Για τα ηλιοβασιλέματα: Αν δεν έχεις σκαρφαλώσει μια φορά στον κατάλευκο, εντελώς νησιώτικο Άη-Γιώργη του Λυκαβηττού για να δεις τον ήλιο να δύει, δεν ξέρεις τι θα πει καλοκαίρι στην Αθήνα.

Για τα βραδινά μπάνια: Στο Καβούρι, μπορείς να είσαι πρώτη μούρη αρκεί να οδηγήσεις καμιά 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Γιατί όλοι οι χώροι κλιματίζονται: Δύσκολα θα πετύχεις κλειστό χώρο χωρίς κλιματισμό στην Αθήνα μέσα στο καυσωνικό κατακαλόκαιρο.

Τα ανοιχτά θέατρα: Κατράκειο, Βράχων, Βεάκειο, Πέτρας, Αλέξης Μινωτής, η Ρεματιά και πόσα άλλα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας γεμίζουν με παραστάσεις, προβολές, συναυλίες κι εκδηλώσεις γεμάτες κόσμο και χαρά.

Για τις ταράτσες της πόλης: Καλοκαίρι στην Αθήνα και ταράτσα πάνε μαζί, όλοι το ξέρουν αυτό και μοιράζονται υπέροχες αναμνήσεις.

10 λόγοι που μισούμε την Αθήνα το καλοκαίρι

Η ζέστη: Οι θερμοκρασίες σπάνε κάθε χρόνο και  νέα καυσωνικά ρεκόρ, το τσιμέντο βράζει κι οι αστακοί ξαφνικά γίνανε πολύ φίλοι μας.

Η κίνηση: Μέχρι να δεκαπενταυγουστιάσει και να πάνε όλοι στα χωριά τους, το μποτιλιάρισμα είναι η πιο συχνή λέξη που χρησιμοποιούν όσοι μετακινούνται στην πόλη.

Κουνούπια και κατσαρίδες: Οι πλέον αηδιαστικοί κι ενοχλητικοί επισκέπτες που ξαμολιούνται μόλις καλοκαιριάσει στην Αθήνα θα είναι πάντα οχτροί μας.

Τα ιδρωμένα μέσα μεταφοράς: Μια δοκιμή θα σε πείσει και θα σε κάνει να σιχτιρίσεις την τύχη σου που στριμώχτηκες καλοκαιριάτικα σε ένα λεωφορείο παστωμένο με ιδρωμένα κορμιά.

Η αργή εξυπηρέτηση: Στα αγαπημένα μας δροσερά στέκια ο κόσμος πολλαπλασιάζεται με αποτέλεσμα να περιμένεις ώρες ολόκληρες ένα σπεντζοφάι και μια μελιτζανοσαλάτα.

Ο θόρυβος που γεννά η πολυκοσμία: Το ξέρεις το Sound of Silence; Ε, λοιπόν η Αθήνα το καλοκαίρι είναι το ακριβώς αντίθετο.

Που θα πλατσουρίσουμε οέο; Αν καταφέρεις να βρεις κενή ξαπλώστρα σε οργανωμένη παραλία της Αττικής ή έστω λίγα μέτρα ελεύθερη άμμο σε κάποια ανοργάνωτη μες στο καλοκαίρι μάλλον είσαι προύχοντας, βυσματίας κι άλλα τέτοια περίεργα.

Η μοναξιά αν στραβώσουν οι άδειες: Αν δεν καταφέρεις να πάρεις άδεια τη σωστή εποχή τότε είναι πολύ πιθανό να καταλήξεις μόνος κι έρημος μπροστά από ένα Netflix βλέποντας korean drama series ενώ οι άλλοι παρτάρουν στο νησί.

Τα δρομολόγια στο μετρό: Οι συρμοί μπαίνουν σε θερινή λειτουργία και τα δρομολόγια αραιώνουν ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα κάποιο ζεστό βράδι του Αυγούστου να φας μισή ώρα στο περίμενε για να πας στα Πευκάκια.

Η τουριστολαγνία: Πολλοί κυνηγούν τα τουριστάκια τα ζουμπουρλούδικα κι αφιερώνουν πολύ μεγαλύτερο χρόνο στην εξυπηρέτησή τους, αφήνοντας σε έσενα λίγο στην απέξω.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v