Τέλειες ιδέες για καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι

Στα μπαλκονάκια τα καλοκαιρινά γίνονται τα πιο ωραία παρεΐστικα σκηνικά κι εμείς σου έχουμε πέντε ιδέες για να τα περάσεις φίνα.
Τέλειες ιδέες για καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι
Εντάξει μπορεί να βαρέθηκες το μένουμεσπίτι και να είσαι πλέον μέρα παρά μέρα έξω, όμως για εκείνες τις φορές που σε πιάνει μια νοσταλγία (ή αφραγκία) το μικρό ή μεγάλο σου μπαλκόνι μπορεί να μετατραπεί σε ό,τι θες – από μπαράκι μέχρι μεζεδοπωλείο – και αν η παρέα είναι καλή να έχεις ένα αξέχαστο βράδυ.

Πάρε παρακάτω μερικές ιδέες για όμορφες καλοκαιρινές βραδιές έξω… αλλά μέσα. 

Όχι, παίζουμε

Γνώσεις, μνήμη, αδιακρισία, όλα «παίζουν» στο τραπέζι και τα αίματα ανάβουν σε μια βραδιά παρεΐστικων επιτραπεζίων συνοδεία αλκοόλ και ξηροκαρπίων (μακριά όμως από το ταμπλό). Δεν εγγυόμαστε πως η παρέα θα παραμείνει ως έχει, ίσως φύγουν τίποτα ποτήρια ή καντήλια, όμως εκεί είναι και η γοητεία τους. Δες εδώ μερικές προτάσεις για ενδιαφέροντα και πρωτότυπα επιτραπέζια παιχνίδια  και εδώ ένα που μας άρεσε πολύ και μόλις κυκλοφόρησε.  

Ψηθείτε

Αν το μπαλκόνι σου χωρά μια ψησταριά τότε απορούμε γιατί δεν έχεις πάρει ακόμα- να, δες εδώ μερικές. Αν τώρα έχεις, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Παραγγέλνεις κρέατα ή τα μοιράζεσαι με την παρέα αν δεν παίζει μπάτζετ, και επιδίδεστε σε μια άνευ προηγουμένου κρεατολαγνική βραδιά με μπριζολάκια, λουκάνικα, παϊδάκια και οτιδήποτε άλλο “τσιτσιρίζει” και έχει πρωτεΐνη. Απαραίτητη συνοδεία παγωμένες craft μπίρες (δες εδώ) για να σβήσει η κρεατίλα και – για μερακλήδες – νησιώτικα στο ηχείο.

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Δεν έχεις προτζέκτορα; Δεν πειράζει. Βγάλε την τηλεόραση στο μπαλκόνι, στερέωσέ τη σε δύο καρέκλες, βγάλε και το ασύρματο ηχείο και ετοίμασε μια θερινή βραδιά κινηματογράφου με οτιδήποτε είδος ταινίας κατεβάσει η κούτρα σου (και πιστεύεις ότι θα γουστάρει να δει η παρέα σου). Καλού κακού συζητήστε το πρώτα, ή στρίψτε το εκείνη την ώρα επιλέγοντας random ό,τι σου βγάλει το Netflix προτεινόμενο. Καλά ταινιάκια έχει. Εδώ η συνοδεία οφείλει να είναι ποπ κορν στα μικροκύματα και κοακόλα ή πίτσα σπιτική και μη – ανάλογα την όρεξη να ψήνεις

Εβίβα!

Με σπιτικά κοκτέιλ έχεις πειραματιστεί καθόλου; Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα shaker και μερικές εύκολες συνταγές σαν αυτές που έχουμε συγκεντρώσει εδώ και εδώ.  Βάζετε ρεφενέ τα υλικά, διαλέγετε και τη μουσική της αρεσκείας σας, και έχετε έτοιμο το δικό σας, πριβέ μπαρ στο μπαλκόνι. Βαριέσαι να φτιάχνεις κοκτέιλ; Βάζετε ρεφενέ τα φράγκα, και παραγγέλνετε κανάτες με μαργαρίτα ή ό,τι άλλο θέλετε από αυτά εδώ τα μαγαζιά που κάνουν delivery χωρίς να κουνήσεις δαχτυλάκι. 

Παίξε κάτι απ’ τα παλιά

Αγγάρεψε τον κιθαρίστα της παρέας (κατά έναν παράδοξο τρόπο, πάντα υπάρχει ένας) να δώσει το σύνθημα με τις χορδές του –ενώ οι υπόλοιποι συνοδεύετε με τις δικές σας (οργανικές ή καμωμένες σε λοιπά έγχορδα). Από τις πιο κλασικές ρετρό φοιτητικές εικόνες, το τραγούδι της παρέας μετατρέπει μια απλή συγκέντρωση σε mini πάρτι με κρασάκια, ουζάκια και ό,τι αλκοόλ ποθείτε. Και την νύχτα του ευέξαπτου γείτονα σε εφιάλτη ή και όχι αν τραγουδά ωραία και σας κάνει παρέα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v