Πέτα ό,τι πίνεις και δοκίμασε αυτές τις ελληνικές μπίρες

Αρώματα φρούτων, τροπικές νότες, ποιοτικοί λυκίσκοι και ελληνικό μεράκι σε δέκα εγχώριες ετικέτες που πρέπει να δοκιμάσεις άμεσα.
Πέτα ό,τι πίνεις και δοκίμασε αυτές τις ελληνικές μπίρες

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Παρά τη ζόρικη κατάσταση που επικρατεί, η μικροζυθοποίηση στην Ελλάδα ανεβαίνει σταθερά και δημιουργεί… ποίηση, με αρώματα και γεύσεις που εκπλήσσουν ευχάριστα τον αρχάριο ζυθολάτρη που μέχρι πρότινος επέλεγε τις κλασικές «περιπτερόμπιρες».

Μακριά από εμάς οι άγευστες μπίρες! Κυρίες και κύριοι, ιδού 10 ελληνικές craft – ήτοι χειροποίητοι - ζύθοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που εγγυημένα θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σας.

Alea/Strange Brew – Chloe
3,20€ από εδώ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alea Brewing (@alea_brewingco) on

Η μαύρη γάτα για κάποιους είναι σημάδι γρουσουζιάς και κακοτυχίας, όμως αυτή η μπίρα προϊόν συνεργασίας της Alea Brewing και των Strange Brew μόνο καλή τύχη μπορεί να φέρει, αρκεί να την προωθήσετε σε 10 φίλους σας. Μια πραγματική lager 5%, 6 εβδομάδων πλήρους ωρίμανσης, αφιλτράριστη και απαστερίωτη, όπως πρέπει.

Chios Microbrewery – IPA
2,80€ από εδώ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chios Beer (@chiosbeer) on

Η νέα IPA 6,2% από τη ζυθοποιία Χίου έχει πλούσια αρώματα κίτρου και πεύκου, διακριτική πικράδα, καραμελένια επίγευση και είναι σίγουρο πως οι φιάλες της από δω και στο εξής θα πίνονται… δυο-δυο από χιώτες ή και μη.

Αναστασίου - 72 Ημέρες
6,5€, αποκλειστικά από την Local στο Χαλάνδρι

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ζυθοποιία Αναστασίου (@anastasiou_brewery) on

Πικρή και αρωματική η νέα μπίρα της μικροζυθοποιίας του Χαλανδρίου είναι μια West Coast IPΑ 6,5%, με πλούσιο άρωμα και γεύση από τους λυκίσκους Citra, Simcoe και Mosaic. Φτιάχτηκε την περίοδο της καραντίνας, τις ημέρες που όλα ήταν κλειστά – εξ ου και το όνομά της. Για περιορισμένες εμφανίσεις.

Lafkas / Χάος Brews - Milky Way IPA
3,99€ από εδώ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΧΑΟΣ Brews (@xaos_brews) on

Διπλή κρητική επίθεση από τα Χανιά στους ουρανίσκους μας, μέσα από αυτή τη συνεργασία που φέρνει στο ποτήρι μας μια δυνατή New England IPA 5,7%, η οποία παρά το γεγονός ότι διακρίνεται για τα τροπικά της αρώματα και τις νότες εσπεριδοειδών, έχει πολύ έντονη «γαλαξιακή» πικράδα.

Mykonos Brewing - Mikònu IPA
3,70€ σε επιλεγμένες κάβες

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mykonos Brewing Company 👁 (@mikonu.beer) on

Αμερικάνικου στυλ IPA 6%, κατευθείαν από το νησί των ανέμων με ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα, αρκετή αλλά στρογγυλεμένη πικράδα, αρώματα εξωτικών φρούτων και γλυκιά επίγευση μακράς διάρκειας. Μύκονοοοοοος!

Noctua - Endangered New England IPA
2,80€ από εδώ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Noctua Beer (@noctuabeer) on

Εξαντλήθηκε δις πέρσι και τα παιδιά της Noctua αποφάσισαν να την βγάλουν σε μόνιμη βάση. Ευτυχώς για εμάς, μιας και αυτή η New England IPA έχει υπέροχα αρώματα τροπικών φρούτων, ζουμερή γεύση και την απαραίτητη πικράδα που επιτάσσει το είδος της. Θα είναι συνεχώς «υπό εξαφάνιση» γι’ αυτό κάντε τα κουμάντα σας.

Seven Island Brewery/ Sori Brewing - Cape Hope
6,90€ από εδώ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Seven Island Brewery (@sevenislandbrewery) on

Η βραβευμένη ζυθοποιία της Κέρκυρας συνεργάζεται με την εσθονική Sori και φέρνει στα ποτήρια μας Ιmperial / Double New England IPA 8,3% με έντονα φρουτώδη αρώματα και γεύσεις από βανίλια, πορτοκάλι, με ελάχιστη πικράδα. Προλάβετέ την πριν την εξαντλήσουν γιατί μετά δεν θα έχει άλλη!

Σόλο – Σκοτίδι
3,90€ από εδώ 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Solo Beer (@solocretancraftbeer) on

H Ιmperial Stout της κρητικής μικροζυθοποιίας είναι μια… κατάμαυρη, παχιά, και υψηλών αλκοολικών βαθμών (9%) μπίρα, γλυκόπικρη σαν τη ζωή με αρώματα καφέ, καλοκαβουρδισμένων βυνών και μπίτερ σοκολάτας. Οι σύντεκνοι τη λατρεύουν, και ο χειμώνας της ταιριάζει.

Clepsydra – Florida Raspberry Weisse
2,80€ από εδώ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Clepsydra (@clepsydrabrewing) on

Στα αχαρτογράφητα προς το παρόν (στην Ελλάδα) νερά των «ξινών» ζύθων, η Clepsydra Nomad Brewing φέρνει μια ιδιαίτερη Florida weisse με 3,8% με έντονα φρουτώδη αρώματα και νότες λεμονιού και κόκκινων φρούτων από όπου ξεχωρίζει το βατόμουρο.

Kavala's Microbrewery - Marmita APA
2,70€ από εδώ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marmita Beer (@marmitabeer) on

Από τις… μαρμίτες της Καβάλας έρχεται μια φρέσκια American Pale Ale 5,1%, ξανθού χρώματος, με διακριτικά αρώματα άνθεων και μοσχολέμονου και ισορροπημένη πικράδα, με νότες κίτρου και πορτοκαλιού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v