10 σούπερ ταινίες για να δεις στο Netflix τώρα

Γέλιο, κλάμα, αγωνία, κατασκόπους, μυστικά και ψέματα… Απ’ όλα έχει η λίστα μας, και θα περάσει και τούτο το λοκντάουν.
10 σούπερ ταινίες για να δεις στο Netflix τώρα
Ένα από τα πιο σουρεαλιστικά πράγματα που έχουμε αναρωτηθεί αυτές τις μέρες είναι το εξής: Αν η πανδημία μας είχε βρει πριν από 20 χρόνια, θα υπήρχε κωδικός μετακίνησης για το βίντεο κλαμπ, ή θα ήμασταν καταδικασμένοι να βλέπουμε πέντε μήνες την Αλίκη στο Ναυτικό και τον Θορ με διαφημίσεις κάθε εξίμισι λεπτά;

Αυτή ήταν μια δυστοπική εισαγωγή για να πούμε βασικά ευτυχώς που υπάρχει το Netflix –και το Cinobo, και το Mubi, και όλες οι πλατφόρμες που κάνουν το λοκντάουν μας λίγο πιο υποφερτό. Και να σου δώσουμε άλλη μια λίστα με σπουδαίες ταινίες στο Netflix που μάλλον δεν έχεις δει ακόμα.

I Care a Lot

Η πολυσυζητημένη ταινία του J Blakeson που σίγουρα έχεις δει να φιγουράρει στο top-10 αυτές τις μέρες είναι η ιστορία στυγνής εκμεταλλεύτριας ηλικιωμένων που τους παίρνει υπό την προστασία της για να τους φάει την περιουσία. Κι έχει και απολαυστικό πρωταγωνιστικό δίδυμο, Rosamund Pike - Peter Dinklage (ναι, Τύριον του Game of Thrones).

I don’t feel at home in this world anymore

Διαμαντάκι από το Φεστιβάλ του Sundance με αγάπη, αυτή η κατάμαυρη κωμωδία για μια ήσυχη κοπέλα που μεταμορφώνεται μετά από μια διάρρηξη στο σπίτι της και το βάζει σκοπό της ζωής της να βρει τους ληστές της, θα σου φτιάξει εγγυημένα το κέφι.

The Danish Girl

Ο Tom Hooper (του Λόγου του Βασιλιά) σκηνοθετεί ένα all star cast (Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard) στην ιστορία δύο παντρεμένων καλλιτέχνιδων, η μία εκ των οποίων είναι τρανς, στις αρχές του 20ου αιώνα.

The Dig

Η αληθινή ιστορία της σπουδαιότερης αρχαιολογικής ανασκαφής που έγινε στη Βρετανία λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σκηνοθετημένη από τον Simon Stone, και με απολαυστικούς πρωταγωνιστές την Carey Mulligan και τον Ralph Fiennes.

The White Tiger

Βλέπεις το τρέιλερ και σκέφτεσαι Slumdog Millionaire, επειδή Ινδία, αλλά εδώ δεν έχει Danny Boyle. Έχει, όμως, απολαυστική ιστορία πτωχού πλην όχι ιδιαίτερα τίμιου οδηγού που προσπαθεί να ξεφύγει από την φτώχεια του με μόνα όπλα την οξυδέρκεια και το χιούμορ του. Και είναι και βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο που κάνει πάταγο στις ΗΠΑ.

Pieces of a Woman

Μπορεί να το λατρέψεις, ή μπορεί να το μισήσεις. Ενδιάμεσο δεν έχει. Το πρώτο 40λεπτο της ταινίας είναι ένα αριστουργηματικό μονοπλάνο μιας γέννας στο σπίτι που πηγαίνει πολύ, πολύ στραβά. Η υπόλοιπη μιάμιση ώρα είναι βασικά η συγκλονιστική ερμηνεία της υποψήφιας για Χρυσή Σφαίρα Vanessa Kirby, που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της.

The Debt

Ο John Madden (του Ερωτευμένου Σαίξπηρ) σκηνοθετεί τις Jessica Chastain και Helen Mirren σε μια απολαυστική κατασκοπική ιστορία… που δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνεται. Κεντρική ιδέα είναι, πάντως, η απαγωγή από τη Μοσάντ ενός Ναζί που ζει ανενόχλητος στην Ανατολική Γερμανία το 1965.

Malcolm & Marie

Ταινία εξολοκλήρου γυρισμένη στην καραντίνα, έχει κι αυτή φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Σκηνοθετεί ο Sam Levinson, γιος του Barry (των Rainman και Wag the Dog) και πρωταγωνιστούν στους ρόλους του ζευγαριού που τσακώνεται επί μιάμιση ώρα σε μία σπιταρώνα ο John David Washington και η Zendaya από το Euphoria.

This is where I leave you

Σπαρταριστή μαύρη κωμωδία για τα τραύματα που αφήνουν σε όλους μας οι οικογένειές μας, σκηνοθετημένη από τον Shawn Levy του Stranger Things και με τους Jane Fonda, Jason Bateman και Adam Driver απολαυστικούς πρωταγωνιστές.

Mank

Αν βρισκόσουν κάπου μακριά από τον πολιτισμό το περασμένο φθινόπωρο, εδώ έχουμε την τελευταία ταινία του David Fincher, βασισμένη σε ένα σενάριο του μπαμπά του, σύμφωνα με το οποίο ο σεναριογράφος Herman J. Mankiewicz, τον οποίο υποδύεται απολαυστικά ο Gary Oldman, είναι ο άνθρωπος πίσω από τον Πολίτη Κέιν, και όχι ο Orson Welles.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v