Τα πιο οικονομικά μέρη για αυγουστιάτικες εκδρομές

Βρήκαμε δωμάτια από 34€ το δίκλινο σε μέρη κοντινά, γιατί μπορεί διακοπές να μην πάμε, αλλά το αυγουστιάτικο Σαββατοκύριακο είναι δικαίωμα.
Τα πιο οικονομικά μέρη για αυγουστιάτικες εκδρομές
της Ηρώς Κουνάδη

Σχεδόν σε όλους μας έχει συμβεί, τουλάχιστον μία φορά: Τα βάζεις κάτω εκεί κάπου τον Μάιο, λες «δε βγαίνει, τι να κάνεις, να σου πω και κάτι ωραία είναι η άδεια Αθήνα για καλοκαίρι» και δεν κλείνεις τίποτα. Κι έρχεται ο Αύγουστος και η ζέστη πέφτει και σε πλακώνει, οι πάντες λείπουν, και τα newsfeed στα social media πλημμυρίζουν εικόνες από παραλίες. Άνθρωπος είσαι, θα λυγίσεις. Λεφτά όμως εξακολουθούν να μην παίζουν, άσε που τώρα δεν παίζουν και διαθεσιμότητες σχεδόν πουθενά. Τονίζουμε το σχεδόν, γιατί λίγες επιλογές για να φύγεις έστω για ένα Σαββατοκύριακο και όσο πιο οικονομικά γίνεται, υπάρχουν. Να, σαν τις παρακάτω.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τρίτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (20-21/8).

Η Βόρεια Εύβοια

Απέχει γύρω στις δυόμιση ώρες από την πόρτα σου, έχει παραλίες φανταστικές, και τόσα μέρη να εξερευνήσεις που δεν χωράνε σε ένα Σαββατοκύριακο. Δεν είναι, δηλαδή, μόνο το ότι χρειάζεται την στήριξή μας μετά το εφιαλτικό περσινό καλοκαίρι. Είναι πως ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο θα της το αφιερώναμε έτσι κι αλλιώς. Οικονομικότατα δωμάτια βρήκαμε στη Villa Frosso, στο Πευκί, τρία λεπτά με τα πόδια από την παραλία (51€ το τρίκλινο) και στο Efstratios Hotel στα Λουτρά Αιδηψού, 50 μέτρα από την παραλία (45€ το δίκλινο). 



Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Βόρεια Εύβοια

Οι Δελφοί

Το ξέρουμε ότι τους έχεις στο μυαλό σου σαν χειμωνιάτικο προορισμό, να σου πούμε όμως ένα μυστικό; Απέχουν μόλις 20 λεπτά οδήγησης από τις ωραιότατες παραλίες της Ιτέας και του Γαλαξιδίου, και είναι η τέλεια βάση για να συνδυάσεις βουνό με θάλασσα (και εξοχή και αρχαία Ιστορία) σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο. Άσε που οι τιμές τους είναι σούπερ χαμηλές: Στα 41€ βρήκαμε το δίκλινο στο Epic Rooms, στα 49€ με πρωινό στο Pan Hotel και στα 55€, επίσης με πρωινό, στο Ξενοδοχείο Καστρί

Διαβάστε περισσότερα - Γιατί να πας καλοκαίρι Γαλαξίδι;

Ο Κόρφος της Κορινθίας

Μια από τις πλέον ανεξερεύνητες γωνιές της Κορινθίας, στον δρόμο για την Επίδαυρο και πολύ κοντά στην καταπληκτική παραλία που λέγεται Καλογερολίμανο, ο Κόρφος είναι ένα ήσυχο χωριό-λιμανάκι, φωλιασμένο μέσα σε έναν απάνεμο κολπίσκο. Έχει τη δική του, βοτσαλωτή παραλία με καθαρά νερά, και είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσεις την εν πολλοίς άγνωστη βορειοανατολική ακτή της Πελοποννήσου. Δωμάτια με θέα στην θάλασσα βρήκαμε στο ομώνυμο Hotel Korfos στα 54€ το δίκλινο. 

Διαβάστε περισσότερα - Πάμε μια μονοήμερη για μπάνιο και φαγητό; 

Η Αρχαία Ολυμπία



Δεν είναι μόνο ο αρχαιολογικός της χώρος, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς της Ελλάδας όλης, λόγος να την επισκεφτείς. Είναι και η απειροελάχιστη απόσταση που την χωρίζει από τις φαντασμαγορικές αμμουδιές της Δυτικής Πελοποννήσου: Ένα 25λεπτο την χωρίζει από τους μαγικούς αμμόλοφους της παραλίας του Καϊάφα, και ένα μισάωρο από την επίσης ξακουστή και κοσμαγάπητη αμμουδιά της Κουρούτας. Αν πάλι είσαι σε διάθεση φυσιολατρική, το υπέροχο Δάσος της Φολόης βρίσκεται κι αυτό ένα μισάωρο μακριά σου. Οι δε τιμές είναι ωραιότατες: Στα 36€ το δίκλινο στο Hotel Hermes στα 34€ στο Anesi, και στα 42€ στο Ξενοδοχείο Ήλις

Διαβάστε περισσότερα - Ηλεία: Διαδρομές στην άγνωστη Πελοπόννησο 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v