Πολύ καλοί λόγοι να πας διακοπές Σεπτέμβριο

Αν είσαι από τους εκείνους/ες που πάνε διακοπές τον Σεπτέμβριο ξέρεις. Αν δεν ξέρεις, τότε πρέπει να μάθεις γιατί είναι ο καλύτερος μήνας για να φτιάξεις βαλίτσες.
Πολύ καλοί λόγοι να πας διακοπές Σεπτέμβριο
O Σεπτέμβρης είναι συνδεδεμένος στο μυαλό των περισσοτέρων σαν τον μήνα της επιστροφής στη δουλειά μετά από ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι ή την περίοδο των νέων πρότζεκτς που θα χρειαστούν αρκετή δουλειά και τύχη για να πετύχουν και να αποφέρουν τα προσδοκώμενα. Όχι, για όλους ωστόσο. Εκείνοι που ξέρουν διακοπάρουν τον Σεπτέμβριο κουνώντας μαντίλι στα προβλήματα όλων των υπολοίπων. Σου παραθέτουμε λοιπόν καλούς λόγους για να πας κι εσύ διακοπές κάποιον Σεπτέμβρη.

Δεν γίνεται πανικός

Αν κάνεις το λάθος και βρεθείς σε hot προορισμό τον Αύγουστο πρέπει να οπλιστείς με υπομονή για τα πάντα. Από το να βρεις ελεύθερη ξαπλώστρα, μέχρι τραπέζι σε ταβέρνα και ένα στασίδι σε κοκτειλόμπαρο. Ορδές ξένων και Ελλήνων επισκεπτών έρχονται κατά πάνω σου ενώ οι κρατήσεις είναι πλέον περισσότερες κι από τις αντίστοιχες σε αγαπημένα μαγαζιά της Αθήνας. Τον Σεπτέμβρη αντίθετα όλα είναι πολύ πιο χαλάρα κι εσύ μπορείς να τα απολαύσεις μακριά από τον αυγουστιάτικο πανικό.

Οι τιμές είναι καλύτερες

Ο Σεπτέμβρης δεν ανήκει στη high season του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα οι τιμές να είναι μειωμένες ειδικά στη διαμονή. Το μπάτζετ σου δεν πρόκειται να εξανεμιστεί τόσο γρήγορα, μιας και παίζουν αντίστοιχα μπόλικες προσφορές για εκείνους που θα επιλέξουν να διακοπάρουν τον Σεπτέμβριο.

Δεν θα λιώσεις στη ζέστη

Ο καιρός τον Σεπτέμβριο είναι πολύ πιο γλυκός σε σχέση με το καυτό ελληνικό καλοκαίρι. Οι θερμοκρασίες παραμένουν ιδανικές για βουτιές, χωρίς να φτάνουν ωστόσο σε καυσωνικά επίπεδα που θα κάνουν την παραμονή σου στον εκάστοτε προορισμό απάλευτη.

Δεν θα χρειαστεί να πλακωθείς με τους συναδέλφους σου για τις άδειες

Το μεγάλο μακελειό των αδειών διαδραμάτιζεται όπως μπορείς να καταλάβεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αν επιλέξεις τον Σεπτέμβριο για να πας διακοπές όχι μόνο απέχεις από το μακελειό και τους τσακωμούς, αλλά σου χρωστάνε και χάρη, μιας και εσύ ήσουν εκείνος που πέρασε το καλοκαίρι δουλεύοντας.

Γλιτώνεις περισσότερη δουλειά

Όλοι ξέρουμε πως οι ρυθμοί των εργασιών του Αυγούστου πέφτουν κατά πολύ τον Αύγουστο με αποτέλεσμα όσοι δουλεύουν να την περνούν ζάχαρη σε αρκετές περιπτώσεις. Αντίθετα τον Σεπτέμβρη όλοι βάζουν μπρος τις μηχανές της νέας σεζόν. Όσο λοιπόν οι άλλοι τρέχουν και δεν φτάνουν εσύ προβληματίζεσαι για το αν θα συνεχίσεις με Άπερολ ή Μοχίτο τις κοκτειλομαχίες σου.

Είναι πολύ πιο εύκολη η οργάνωση των διακοπών

Δεν χρειάζεται να περάσεις 12 απογεύματα σκρολαρίζοντας για να βρεις ελεύθερο δωμάτιο, ούτε να μπεις σε λίστα αναμονής για να πάρεις το πλοίο που σε εξυπηρέτει. Η μειωμένη ζήτηση κάνει την οργάνωση των διακοπών σου πολύ πιο εύκολη και γρήγορη σε όλα τα επίπεδα (διαμονή, κλείσιμο εισιτήριων, κτλ).

Οι παραλίες θα είναι ανθρώπινες

Διακοπές τον Σεπτέμβρη σημαίνουν παραλίες χωρίς βαβούρα, τρελά ντεσιμπέλ, ουρές για μια ελεύθερη ξαπλώστρα, ζώνες χρέωσης και εκνευριστικούς ρακετολάγνους σχεδόν σε κάθε τετραγωνικό μέτρο άμμου Οι παραλίες τον Σεπτέμβρη είναι ανθρώπινες, όπως θα έπρεπε να ήταν και τους προηγούμενους πιο δημοφιλείς διακοπομήνες, αφήνοντας σου μια γλυκιά προσμονή για να τις συναντήσεις ξανά, απολαμβάνοντας τα φυσικά τους κάλλη.

Όταν οι άλλοι ξενερώνουν εσύ διακοπάρεις

Η επιστροφή στην καθημερινότητα που συνήθως συμπίπτει με τον Σεπτέμβρη είναι βάρβαρη και ελαφρώς μελαγχολική. Εσένα όμως δεν σε σκιάζουν όλα αυτά γιατί ο ήλιος χαϊδεύει την κορμάρα σου, λίγο πριν ρίξεις τις βουτιές σου.

Καλύτερη εξυπηρέτηση

Όπου λιγότερος κόσμος, τόσο καλύτερη κι η εξυπηρέτηση. Αποχαιρετάς ουρές κι αναμονές διαρκείας, ενώ οι παραγγελίες σου εκτελούνται σε πολύ λιγότερο χρόνο από ότι Ιούλιο και Αύγουστο. Αντίστοιχα νιώθεις ότι σε «προσέχουν» περισσότερο, προσπαθώντας να σε ευχαριστήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v