Οικονομικοί παράδεισοι για διακοπές στην Πελοπόννησο

Φύγε λίγο από τα συνηθισμένα, και ακολούθησέ μας στις παραλίες της Πελοποννήσου που έχουν μια χαρά δωμάτια με 50€. Και με 40€.
Οικονομικοί παράδεισοι για διακοπές στην Πελοπόννησο
της Ηρώς Κουνάδη

Βλέπεις το ράλι των τιμών στα νησιά και φλερτάρεις με την ιδέα να κάνεις φέτος διακοπές στο Παγκράτι; Μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Εμείς είμαστε εδώ, να σου μαρτυρήσουμε τα πιο οικονομικά μέρη για διακοπές στην Πελοπόννησο… που δεν τα βρήκες, επειδή κοίταξες μόνο τα πέριξ του Ναυπλίου και της Μονεμβασιάς.

Κατ’ αρχάς, η Ηλεία

Μακράν το πιο παραγνωρισμένο κομμάτι της Πελοποννήσου, και ταυτόχρονα αυτό που έχει τις καλύτερες παραλίες αν στον ορισμό της τέλειας παραλίας σου περιλαμβάνονται Ιόνια νερά και αμμουδιές που απλώνονται ως εκεί που φτάνει το μάτι.

Στον Κακόβατο βρήκαμε ολόκληρο εξοχικό σπίτι 700 μέτρα από την παραλία με 59€ ανά διανυκτέρευση, στην Κυλλήνη αυτό το γλυκύτατο δωμάτιο με θέα θάλασσα στα 58€, και στο Κατάκολο μάλλον την καλύτερη τιμή ενοικιαζόμενου δωματίου που έχουμε δει φέτος, 39€ ανά διανυκτέρευση, εδώ

Η Καλαμάτα και τα πέριξ της

Τα έχουμε πει πολλές φορές, ότι η Καλαμάτα είναι η πιο «καλοκαιρινή» πόλη της Ελλάδας. Τέλεια βάση για να εξερευνήσεις τις παραλίες γύρω της, τους καταρράκτες του Πολυλίμνιου και την αρχαία Μεσσήνη, και ταυτόχρονα να έχεις και σούπερ νυχτερινή ζωή τα βράδια που γυρνάς από τις μονοήμερές σου.

Μέσα στην πόλη θα βρεις σπίτια σαν αυτό με 47€ ανά διανυκτέρευση, ενώ αν προτιμάς να μείνεις εκτός στη Μικρά Μαντίνεια έχουμε αυτό το κουκλάκι με 58€, και στους Χράνους το Αγρόκτημα Χελωναριά με μόλις 40€ το δίκλινο. 



Τα παράλια της Αχαΐας

Έχουν επίσης φανταστικές παραλίες (η Καλογριά είναι, κατά την ταπεινή μας άποψη, μια από τις ωραιότερες της Ελλάδας) πολλά μέρη να εξερευνήσεις στη γύρω περιοχή, και την Πάτρα με τα καταπληκτικά μπαράκια της και τα μονίμως κεφάτα (και οικονομικά) μεζεδοπωλεία σε απόσταση αναπνοής.

Λίγο έξω από την Πάτρα, στην Παραλία, βρήκαμε το Patras Palm Tree στα 42€ ανά διανυκτέρευση, και το Fredy μόλις στα 36€. Στα δε Νιφορέικα, ανάμεσα στην Κάτω Αχαΐα και την Καλογριά, αυτά τα ωραιότατα δωμάτια δεν θα σου κοστίσουν παραπάνω από 46€ το δίκλινο. 

Η Ανατολική Ακτή

Η Αρκαδία είναι εξαιρετικά παραγνωρισμένη ως καλοκαιρινός προορισμός, κι αυτό αν μας ρωτάς είναι άδικο, αφενός γιατί αν δεν έχεις πρόβλημα με το βότσαλο οι παραλίες της δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το βαρύ πυροβολικό της υπόλοιπης Πελοποννήσου, αφετέρου γιατί βουνά όπως ο Πάρνωνας απέχουν ελάχιστα από τις παραλίες και προσφέρονται για δροσερές βόλτες και εξερευνήσεις.

Στα Πούλιθρα, πολύ κοντά στο Λεωνίδιο, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Katerina θα σου κοστίσουν 50€ για ένα δίκλινο, στον Άγιο Χριστόφορο αυτά εδώ τα διαμερίσματα δεν ξεπερνούν τα 36€ για δύο άτομα, και στην ίδια τιμή βρήκαμε και αυτό το διαμέρισμα στη Σαμπατική.



Ο Κορινθιακός

Ναι, μπορεί να μην έχει τις καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι άσχημες, και επιπλέον απολαμβάνει το πλεονέκτημα της εγγύτητας στην Αθήνα, οπότε γίνεται εύκολα και Σαββατοκύριακο. Άσε που έχει πληθώρα αρχαίων για τους ιστοριοδίφες μας, και σούπερ βολικές διαδρομές του μισαώρου αν νοσταλγήσεις τη δροσιά και τη φανταστική φύση των βουνών γύρω του.

Στο Λέχαιο, πολύ κοντά στην Αρχαία Κόρινθο, το Sofia’s Apartment δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 35€ για δύο άτομα, στο Κιάτο βρήκαμε το Tassos's studio apartment με 43€,  και στο Διακοφτό το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, όνομα και πράγμα, έχει 40€. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v