Τέλεια ΣΚ στην Πελοπόννησο με λιγότερα από 150€

Στην Κυπαρισσία, τη Ζήρεια, τα πέριξ του Ναυπλίου και τις ακτές της Μεσσηνίας, τα Σαββατοκύριακά μας δεν κοστίζουν ακριβά.
Τέλεια ΣΚ στην Πελοπόννησο με λιγότερα από 150€
της Ηρώς Κουνάδη

Η λιακάδα έξω από το παράθυρο σε εμπνέει για εκδρομή, αλλά τα λεφτά σου τα ‘φαγε η ΔΕΗ; Μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Εμείς είμαστε εδώ, και σου έχουμε ιδέες για σούπερ οικονομικά ΣΚ, με μπάτζετ που δεν ξεπερνά τα 150€ το άτομο, με τα πήγαινε-έλα, μία διανυκτέρευση και τρία γεύματα.

(*) Οι τιμές των δωματίων έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου. Καθημερινές μπορεί να τις βρεις και χαμηλότερες.

Στην Κυπαρισσία

Αν έχεις χρόνια να κατέβεις προς τον νότο της Πελοποννήσου, θα χαρείς να μάθεις ότι η Κυπαρισσία πλέον απέχει περί τις δυόμιση ώρες από την Αθήνα, πράγμα που την κάνει ιδανική για τα ΣΚ μας. Το δύσκολο εδώ είναι να διαλέξεις τι θα πρωτοκάνεις: Θα αράζεις όλη μέρα στη χρυσαφένια αμμουδιά της Ελαίας; Θα πας για φυσιολατρικές βόλτες και παγωμένες βουτιές στους καταρράκτες της Νέδας; Θα εξερευνήσεις τον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς; Θα τρωγοπίνεις όλη μέρα τσίπουρα και μεζέδες στον Δάσκαλο, στην μαγική Άνω Πόλη, κάτω από το Κάστρο της Κυπαρισσίας;



Διαβάστε περισσότερα - Μήπως να πεταχτούμε ένα ΣΚ στην Ελαία; 

Η διαμονή: Στα φανταστικά σπιτάκια Τσαμπρόπουλος, λίγο έξω από την Κυπαρισσία το στούντιο δύο ατόμων δεν ξεπερνά τα 42€, ήτοι 21€ το άτομο. 

Οι βενζίνες: Με ένα αυτοκίνητο που καίει γύρω στα 9 λίτρα ανά 100 χιλόμετρα, και τη βενζίνη στα 2€ το λίτρο, θα κάψεις περίπου 94€ πήγαινε-έλα. Αν είστε δύο άτομα στο αυτοκίνητο, 47€ το άτομο.

Το φαγητό: Τα καλά νέα είναι ότι σχεδόν πουθενά δεν θα χρειαστείς περισσότερα από 15€ το άτομο για να φας και να πιείς εξαιρετικά. Στα οπωσδήποτε σημείωσε την Αρκαδιά στην είσοδο του κάστρου, που οι ντόπιοι θα σου συστήσουν ως «ο Δάσκαλος» και το Καρνάγιο, που απολαμβάνει και τέλεια θέα στην θάλασσα.

Στα Τρίκαλα της Κορινθίας

Τώρα που η χειμερινή σαιζόν τελείωσε, οι τιμές των δωματίων της Ζήρειας πέφτουν κατακόρυφα, κι εσύ έχεις ολόδικά σου τα καταπράσινα τοπία της, που η άνοιξη τα κάνε ακόμα πιο μαγικά. Από πεζοπορίες στις ελατοσκέπαστες πλαγιές της μέχρι πικνίκ στις όχθες της φανταστικής λίμνης Δόξας, και από ελληνικά καφεδάκια στη σκιά των πλατανιών στα γραφικά χωριά της μέχρι μίνι road trip βγαλμένο από road movie στο οροπέδιο της Ζάχολης, ένα σωρό πράγματα είναι εδώ ακόμα πιο ενδιαφέροντα την άνοιξη απ’ ό,τι τον χειμώνα. Κι αν λαχταρήσεις βουτιές, το Ξυλόκαστρο και οι παραλίες του βρίσκονται ένα μισαωράκι μακριά σου.



Διαβάστε περισσότερα - Τώρα είναι η ώρα να πας Ζήρεια 

Η διαμονή: Ο Ξενώνας Βαθύσκια στα Κάτω Τρίκαλα έχει κουκλίστικα δωμάτια με μπαλκόνια που αγναντεύουν τα καταπράσινα τοπία γύρω τους, σε τιμή που δεν ξεπερνά τα 46€ το δίκλινο με πρωινό, ήτοι 23€ το άτομο. 

Οι βενζίνες: Τα Κάτω Τρίκαλα απέχουν από την Αθήνα 157 χιλιόμετρα, οπότε με τους υπολογισμούς που είπαμε πιο πάνω θέλεις 56€ βενζίνη πήγαινε-έλα, βάλε 30€ το άτομο να το κάνουμε στρογγυλό.

Το φαγητό: Περί τα 20€ το άτομο θα υπολογίσεις για ταβερνάκια σαν το Όπως Παλιά, στα Κάτω Τρίκαλα, και την ξακουστή ταβέρνα του Δεκλερή στα Άνω Τρίκαλα. 

Στον Άγιο Ανδρέα της Μεσσηνίας

Αν πάλι δε συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου για να κηρύξεις την έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν σου, ο Άγιος Ανδρέας είναι το (επίτιμο) χωριό σου: Δέκα λεπτά μακριά από εδώ θα βρεις τα φαντασμαγορικά Περούλια, με τα απολύτως τιρκουάζ νερά και την απαλή σαν πούδρα άμμο, και άλλο ένα 10λεπτο πιο πέρα θα βολτάρεις στη μαγική Κορώνη και το κάστρο της.

San Andreas Port, Logga, Messinia, Peloponnese, Greece

Διαβάστε περισσότερα - 7 μαγευτικές παραλίες στη Μεσσηνία

Η διαμονή: Στο Francisco Beach Hotel, τρία λεπτά με τα πόδια από την παραλία, που έχει ωραιότατα, ευρύχωρα δωμάτια στα 41€ το δίκλινο, ήτοι 20,5€ το άτομο.

Οι βενζίνες: 282 χιλιόμετρα είναι η απόσταση ως τον Άγιο Ανδρέα, πράγμα που θα πει 50€ το άτομο για βενζίνες πήγαινε-έλα.

Το φαγητό: Περί τα 15€ το άτομο θα χρειαστείς για ωραιότατα μαγειρευτά και ψητά της ώρας στο Ακρογιάλι στον Άγιο Ανδρέα, γύρω στα 20€ για θαλασσινά στο καταπληκτικό Akti Peroulia, πάνω από την ομώνυμη παραλία.

Στο Ξηροπήγαδο της Αργολίδας

Ακριβώς δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, και ένα μισάωρο έξω από το Ναύπλιο, το Ξηροπήγαδο είναι ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι σε απόσταση αναπνοής από μία από τις πιο ανεξερεύνητες παραλίες της Πελοποννήσου, τις Βίλες, για τις οποίες σου έχουμε μιλήσει εδώ. Γίνεται λοιπόν η τέλεια βάση για να εξερευνήσεις τόσο το ίδιο το Ναύπλιο όσο και τους Μύλους με το θρυλικό σουβλάκι τους, την Λέρνη με τον αρχαιολογικό της χώρο και το Ελληνικό με τη φημισμένη πυραμίδα του, και την παραλία του Ανάβαλου που έχει κρυστάλλινα νερά, κόσμο που λάμπει διά της απουσίας του, και ευκολότερη πρόσβαση από τις Βίλες.

The Beach

Διαβάστε περισσότερα - Οι ωραιότερες βουτιές στην Αργολίδα 

Η διαμονή: Το Blue Sky Apartments & Rooms απέχει ένα λεπτό με τα πόδια από την παραλία, και διαθέτει συμπαθέστατα δωμάτια με 37€ το δίκλινο.

Οι βενζίνες: Για τα 162 χιλιόμετρα ως το Ξηροπήγαδο θα χρειαστείς 29€ βενζίνη. Βάλε και μερικές βόλτες στη γύρω περιοχή, συν την επιστροφή, ας πούμε γύρω στα 30-35€ το άτομο συνολικά, αν είστε δύο άτομα.

Το φαγητό: Στο πολυθρύλυτο σουβλάκι των Μύλων δεν θα ξοδέψεις παραπάνω από 10-12€ το άτομο, και γύρω στα 15€ θα υπολογίσεις για ταβερνάκια όπως το Πουρνάρι στο Κιβέρι. Αν ο δρόμος σε φέρει στο Ναύπλιο, δες και τις προτάσεις μας εδώ - Φαγητό στο Ναύπλιο: 5 νόστιμες διευθύνσεις 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v