Οι ωραιότερες βουτιές στην Αργολίδα

Αμμουδερές ή βοτσαλωτές, ερημικές ή οργανωμένες, οι παραλίες της Αργολίδας είναι δίπλα μας… και έχουν κάτι για όλους.
Οι ωραιότερες βουτιές στην Αργολίδα
Ο μικρότερος νομός (μας συγχωρείτε οι νεότεροι, περιφερειακή ενότητα) της Πελοποννήσου είναι μεγάλος σε Ιστορία, τοπία και επιλογές για τα Σαββατοκύριακά σου. Μπορεί τις εξωτικές αμμουδιές της δυτικής ακτής να μην τις έχει, αναπληρώνει όμως με κρυστάλλινα νερά, ενδιαφέρουσες διαδρομές και αποστάσεις ιδανικές ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή. Τι λες, πάμε για μια βουτιά στην Αργολίδα;

Θα ξεκινήσουμε από την απόλυτη σούπερ σταρ, την Καραθώνα του Ναυπλίου, που συγκεντρώνει τα πλήθη στην μεγάλη χρυσαφένια αμμουδιά της. Είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και beach bar, έχει καθαρά, ρηχά νερά ό,τι πρέπει για πιτσιρίκια, και ατμόσφαιρα ολοήμερου πάρτι. Αν προτιμάς λιγότερο κόσμο, έλα αργά το απόγευμα, και μείνε και για βραδινό μπάνιο.

Στη σκιά της Ακροναυπλίας, η άλλη παραλία του Ναυπλίου, η βοτσαλωτή Αρβανιτιά με τα κρυστάλλινα νερά της συνδέεται με την Καραθώνα μέσω μιας εντυπωσιακής πεζοπορικής διαδρομής 3 χιλιομέτρων που κινείται διαρκώς παράλληλα με την θάλασσα και αξίζει τον κόπο αν δεν πετύχεις απαγορευτικές για την εποχή θερμοκρασίες.



Οι οικογένειες με πιτσιρίκια, που θέλουν αμμουδιά, ρηχά νερά και φουλ έξτρα οργάνωση, ορκίζονται στο όνομα της Ψιλής Άμμου, στο δημοφιλέστατο Τολό, ένα 20λεπτο έξω από το Ναύπλιο, ενώ οι ερημίτες προτιμούν τις Βίλες, με τα υπέροχα νερά τους, την πλήρη απουσία οργάνωσης και την πρόσβαση από μονοπάτι που εγγυάται την έλλειψη πολυκοσμίας.

Το Κονδύλι είναι για πολύ κόσμο μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αργολίδας: Άμμος και ψιλό βοτσαλάκι, μεγάλη σε έκταση ώστε να χωράμε όλοι, ξαπλωστρομάχοι και ξαπλωστρολάγνοι, με beach bar και water sports. Έχει και την ήσυχη εκδοχή της, έναν μικρό αμμουδερό κολπίσκο στον οποίο φτάνεις περπατώντας μέσα στο νερό από το βόρειο άκρο της παραλίας.

Οδηγώντας από την Παλιά Επίδαυρο προς τα Μέθανα, θα βρεις την Καντιναΐδα, μια φανταστική βοτσαλωτή παραλία με απίστευτα διάφανα νερά και πλήρη απουσία οργάνωσης. Εδώ θα κατέβεις από τα σκαλοπάτια της ομώνυμης, γλυκύτατης καντίνας που παίζει τέλειες μουσικές και σερβίρει παγωμένες μπύρες και νόστιμες ποικιλίες κάτω από σκιερές καλαμωτές, ό,τι πρέπει για τα ηλιοψημένα μεσημέρια.



Κοντά στο Πόρτο Χέλι, η Χηνίτσα είναι μια γλυκύτατη, μικρή παραλία με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, και άφθονη σκιά από τα δέντρα που φτάνουν σχεδόν στο κύμα. Ένα τέταρτο μακριά της, το Κουνούπι έχει απίστευτα γαλαζοπράσινα νερά, αμμουδιά και ψιλό βοτσαλάκι και κατά τι δύσκολη πρόσβαση από μονοπάτι, που εγγυάται την ησυχία που ψάχνουν οι ερημίτες μας.

Στον Άγιο Αιμιλιανό, η Χρυσή Ακτή είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και καλαμένιες ομπρέλες, έχει όμως και ελεύθερο χώρο να απλώσεις τις ψάθες σου αν προτιμάς. Έχει επίσης μια από τις ωραιότερες αμμουδιές της περιοχής –με λίγο ψιλό βοτσαλάκι εκεί που σκάει το κύμα– και ρηχά καθαρά νερά να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο οι μάνες/ πατέρες κουράγιο.

Στην εν πολλοίς ανεξερεύνητη χερσόνησο των Μεθάνων, ο Λιμνιώνας είναι μια συμπαθέστατη παραλία με αμμουδιά και ψιλό βοτσαλάκι, οργανωμένη με ξαπλώστρες και καντίνα σε ένα τμήμα της, και ελεύθερη με άφθονη σκιά από αρμυρίκια στο υπόλοιπο.

Limniona, Methana

Στα πόδια του Λεμονοδάσους, στον Γαλατά, η Αλυκή είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση παραλίας σε μια στενή αμμουδερή λωρίδα που χωρίζει τον Σαρωνικό από μία λιμνοθάλασσα. Έχει ωραία, καθαρά και ρηχά νερά και τον κλασσικό συνδυασμό άμμο-βότσαλο που βρίσκεις στις περισσότερες παραλίες της Αργολίδας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v