Φαγητό στο Ναύπλιο: 5 νόστιμες διευθύνσεις

Σε πετυχαίνουμε εκδρομή στο Ναύπλιο; Έχουμε πέντε σούπερ προτάσεις για φαγητό, ό,τι και αν τραβά η όρεξή σου… Παραδοσιακό ή μοντέρνο, ταβερνάκι ή μεζεδάδικο.
Φαγητό στο Ναύπλιο: 5 νόστιμες διευθύνσεις

Νούλης
Μουτζουρίδου 8, παλιά πόλη, τηλ.: 2752 025541

Το παραδοσιακό οινομαγειρείο που πιθανότατα θα σας συστήσουν οι ντόπιοι αν ρωτήσετε «πού να πάμε να φάμε;» ο Νούλης σερβίρει σπιτική κουζίνα φτιαγμένη από ολόφρεσκα ντόπια υλικά. Στις σπεσιαλιτέ του περιλαμβάνονται λαχανοντολμάδες, αρνάκι με αγκινάρες, και κόκορας με χιλοπίτες, ενώ συχνά-πυκνά θα πετύχετε και φρέσκο ψάρι.



Χαλαρή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, και μόνο (άκαπνος) εσωτερικός χώρος. Με το απαραίτητο κρασάκι, θα υπολογίσετε γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Αίολος
Βασιλίσσης Όλγας 30, παλιά πόλη, τηλ.: 27520 26828

Στολισμένο με παιδικές ζωγραφιές, και με τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο τα ηλιόλουστα μεσημέρια, σερβίρει «πειραγμένες» νοστιμιές σαν το κοτόπουλο με κονιάκ και κρέμα μουστάρδας και το χωριάτικο ψαρονέφρι με πιπεριά, σκόρδο και φέτα.



Εξαιρετικοί είναι οι σπιτικοί ντοματοκεφτέδες του, και πολύ ενδιαφέρουσα η λίστα κρασιών στην οποία πρωταγωνιστούν τα κρασιά της γειτονικής Νεμέας –και οι υπόλοιποι πελοποννησιακοί αμπελώνες, όμως, εκπροσωπούνται επάξια. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 20€ το άτομο, με μερικά ποτήρια κρασί.

Βασίλης
Σταϊκοπούλου 22-24, παλιά πόλη, τηλ.: 27520 25334

Στην «πιάτσα» της Σταϊκοπούλου, που είναι γνωστή για τα μαγειρεία και τα ενίοτε ολίγον τουριστίκ ταβερνάκια της, ο Βασίλης σερβίρει πεντανόστιμη σπιτική κουζίνα, με σπεσιαλιτέ που περιλαμβάνουν κουνέλι στιφάδο, αρνάκι λεμονάτο, σούπερ λαδερά και φρέσκο ψάρι το καλοκαίρι.



Τα συνοδεύουμε όλα με γλυκόπιοτο κρασί ή ουζάκι και πληρώνουμε γύρω στα 15€ το άτομο. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, βγάζει και τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο.

Μέντα
25ης Μαρτίου 9, Πρόνοια, τηλ.: 2752 023603

Λόγος αρκετός να περάσετε τα σύνορα της παλιάς πόλης –πράγμα που πολλοί επισκέπτες του Ναυπλίου δεν κάνουν− η Μέντα σερβίρει στον πανέμορφο εσωτερικό της χώρο και σε μια γλυκύτατη κρυφή αυλίτσα στο πίσω μέρος φοβερά και τρομερά μεζεδάκια.



Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα ρολάκια μελιτζάνας, τα κεφτεδάκια με σως γιαουρτιού και το ψαρονέφρι με σάλτσα παρμεζάνας. Συνοδεύονται όλα με εκλεκτά αποστάγματα –αλλά και ευφάνταστα κοκτέιλ για το… σβήσιμο− και ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15-17€ το άτομο. Συχνά-πυκνά, φιλοξενεί και ωραία live –μείνετε συντονισμένοι, εδώ.

3Sixty
Βασ. Αλεξάνδρου και Φερραίου, παλιά πόλη, τηλ.: 27520 28068



Σε ένα υπέροχο αρχοντικό της παλιάς πόλης στεγάζεται αυτό το καταπληκτικό wine bar-restaurant, που διαθέτει την πληρέστερη ίσως λίστα του πελοποννησιακού αμπελώνα που έχετε δει ποτέ. Τα πιο γνωστά οινοποιεία της Πελοποννήσου είναι εδώ (Σκούρας, Παλυβός, Τσέλεπος, Αϊβαλής, Παπαϊωάννου) πλάι σε ονόματα και γεωγραφικές ενδείξεις που δεν είχατε καν ακουστά –ξέρατε ας πούμε ότι οι Μυκήνες έχουν το δικό τους κρασί; Το Άργος; Η Αρχαία Ολυμπία; Περισσότερες από 50 ετικέτες, πολλές από τις οποίες σερβίρονται και σε ποτήρι, συνδυάζονται άψογα με «ψαγμένες» κοπές κρέατος και λίγα και καλά μαγειρευτά (αλλά και απλά πλατώ ελληνικών τυριών και αλλαντικών αν έρθετε πρωτίστως για το κρασί και δεν είστε ιδιαίτερα πεινασμένοι). Για πλήρες γεύμα με κρασί, θα υπολογίσετε περί τα 20-25€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v