Αυτά είναι τα ωραιότερα νησιά για την άνοιξη

Δύο Κυκλάδες και δύο νησάκια του Σαρωνικού περιμένουν να φιλοξενήσουν τα ωραιότερα ανοιξιάτικα weekends –ή γιατί όχι τις μονοήμερές μας.
Αυτά είναι τα ωραιότερα νησιά για την άνοιξη
της Ηρώς Κουνάδη

Αποστάσεις τόσο κοντινές που χωράνε άνετα σε ένα Σαββατοκύριακο (ενίοτε και σε μία μονοήμερη), ουζάκια πλάι στο κύμα, διστακτικά πλατσουρίσματα ακροδάχτυλων στην παραλία, ηλιοβασιλέματα που δεν συμβαίνουν πριν τις 8 το βράδυ. Ναι, η άνοιξη ταιριάζει πολύ στα νησιά. Κι αν δεν ξέρεις πού να (πρωτο)πάς, άφησέ μας να σε διαφωτίσουμε.

Η Αίγινα

Ναι, δεν θα ξεκινήσουμε πολύ πρωτότυπα, αλλά η Αίγινα, ως πρώτη επιλογή για τα ανοιξιάτικα weekends –και τις μονοήμερες– των περισσότερων Αθηναίων, την αξίζει και την πρώτη θέση στη λίστα μας. Εδώ που λες θα βολτάρεις στα σοκάκια του λιμανιού ανάμεσα σε χρωματιστά αρχοντικά, θα οδηγήσεις ή ακόμα καλύτερα θα… ποδηλατίσεις την τέλεια παραθαλάσσια διαδρομή ως το γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας, και θα κάνεις το sightseeing το επιούσιο είτε στον Ναό της Αφαίας κοντά στην Αγία Μαρίνα, είτε στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Κολώνας, άλλοτε Ναό του Απόλλωνα, δυο βήματα από εκεί που δένει το πλοίο στο λιμάνι.

Εξαιρετικός για πικνίκ είναι ο λουλουδιασμένος αυτή την εποχή λόφος της Παληαχώρας, ενώ αν προτιμάς να πιάσεις τραπεζάκι για ούζα και μεζέδες πλάι στο κύμα, τις καλύτερες διευθύνσεις τις έχουμε συγκεντρώσει εδώ - Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο στην Αίγινα 



Με πλοία να πηγαινοέρχονται όλη μέρα (Κυριακές το πρώτο στις 8.00 το πρωί, το τελευταίο από εκεί στις 20.25 το βράδυ, εισιτήρια στα 18€ πήγαινε-έλα) η Αίγινα γίνεται άνετα και μονοήμερη, αλλά αν θες να μείνεις ωραιότατες επιλογές είναι τα Kalokenti Studios (από 51€ το δίκλινο) στην πόλη και Perdika Mare στην Πέρδικα (από 36€ το δίκλινο)

Περισσότερες επιλογές έχουμε εδώ - Τέλεια δωμάτια για σούπερ Σαββατοκύριακα στην Αίγινα 

Η Κύθνος

Ωραίος και ο Σαρωνικός, αλλά μετά από τέτοιο χειμώνα δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από άρωμα Κυκλάδων, θα έλεγες; Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Κι ερχόμαστε να προτείνουμε να πάρεις το πλοίο από το Λαύριο και να πας να περπατήσεις τα φανταστικά –ειδικά αυτή την εποχή– μονοπάτια της Κύθνου που ενώνουν τα πανέμορφα χωριά της όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με αρχαίες πόλεις και ερημωμένα κάστρα. Περιηγήσεις γίνονται και οργανωμένα, αν δεν εμπιστεύεσαι τις ικανότητες προσανατολισμού σου.

Αν δεν είσαι τύπος περιπατητικός, και πάλι έχεις πολλά να δεις: Την απολύτως κυκλαδίτικη Χώρα της, ας πούμε, αλλά και την εξίσου όμορφη Δρυοπίδα με τις κεραμιδοσκεπές της πάνω από τα άσπρα-μπλε σπιτάκια να σπάνε την κυκλαδίτικη ομοιομορφία. Το εντυπωσιακό Σπήλαιο Καταφύκι και την καρτποσταλική παραλία που λέγεται Κολώνα. Και άλλες πολλές αμμουδερές παραλίες που είναι ό,τι πρέπει για να επιχειρήσεις τα πρώτα σου πλατσουρίσματα.



Διαβάστε περισσότερα - Η άνοιξη στην Κύθνο είναι μαγική!

Για τα πήγαινε-έλα σου, τα καλά νέα είναι ότι η Κύθνος απέχει λιγότερο από δίωρο από το Λαύριο και τα εισιτήρια κοστίζουν 30€ πήγαινε-έλα. Τα κακά ότι με ένα δρομολόγιο τη μέρα τα Σαββατοκύριακα (στις 8.15 το πρωί από το Λαύριο, στις 16.00 από το νησί) δύσκολα την κάνεις μονοήμερη. Τις Παρασκευές θα βρεις από το Λαύριο και απογευματινό, στις 17.00. Ωραίες επιλογές για να μείνεις είναι τα στούντιο Φιλοξενία στη Χώρα (από 55€ το δίκλινο) και ο Ξενώνας Αφροδίτη στα Λουτρά (από 81€ το δίκλινο). 

Η Ύδρα

Πολύς κόσμος θα σου γκρινιάξει για τα ακτοπλοϊκά της (και είναι αλήθεια, στα 66€ πήγαινε-έλα είναι όντως πολλά) ωστόσο με τις τιμές της βενζίνης εκεί που έχουν φτάσει, πάνω κάτω τόσα θα έδινες όπου και να πήγαινες ένα Σαββατοκύριακο. Η Ύδρα απολαμβάνει το προνόμιο να είναι απαλλαγμένη από μηχανοκίνητα οχήματα, κι αυτό όπως και να το δεις, πρακτικά ή ρομαντικά, την κάνει μοναδική.

Βάλε και την ασυναγώνιστη ομορφιά της, που κάνει όλη την πόλη της να μοιάζει λες και βγήκε από σκηνικό ταινίας, και τα μονοπάτια της που τώρα είναι η τέλεια περίοδος να τα περπατήσεις χωρίς τον ήλιο του καλοκαιριού να προκαλεί λιγοθυμιές, και τις λιλιπούτειες αλλά σούπερ χαριτωμένες παραλίες της με τα ζεστά νερά τους, και έχεις το τέλειο ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο σε συσκευασία νησιού.



Διαβάστε περισσότερα - Μήπως είναι ώρα να πάμε μια Ύδρα;

Η Ύδρα απέχει δύο ώρες από τον Πειραιά, με το πρώτο πλοίο να αναχωρεί στις 9.00 το πρωί και το τελευταίο να επιστρέφει στις 18.10 το απόγευμα. Στριμώχνεται, δηλαδή, σε μια μονοήμερη, αν όμως προτιμάς να μείνεις λογικές τιμές θα βρεις στα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Ηλέκτρα (από 45€ το δίκλινο) και σε Airbnb όπως αυτό (από 55€ για δύο άτομα).

Η Άνδρος

Δεν θα μπορούσε η πιο πράσινη από τις Κυκλάδες να λείπει από τα ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακά μας. Εκτός από τα φανταστικά μονοπάτια της ενδοχώρας της, οργανωμένες πεζοπορίες στα οποία κάνει η Trekking Andros εδώ έχεις να δεις και μια από τις ομορφότερες (βλέπε πιο αρχοντικές) Χώρες των Κυκλάδων, πολλά κουκλίστικα χωριά σαν το Κόρθι και τις Στενιές, αρχαιολογικούς χώρους όπως αυτός της Υψηλής, και παραλίες ιδανικές για τις πρώτες τολμηρές βουτιές σου, όπως τα Άχλα, ο Ζόρκος ή της Γριάς το Πήδημα.



Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Άνδρο 

Και πάμε και στα πρακτικά: Δύο ώρες ακριβώς απέχει η Άνδρος από το λιμάνι της Ραφήνας, πρώτο ferry στις 7.30, τελευταίο από εκεί στις 19.00, εισιτήριο 46€ πήγαινε-έλα. Αν δεν το κάνεις μονοήμερη (θα την αδικούσες, είναι μεγάλη κι έχει πολλά να δεις) σούπερ επιλογές για τη διαμονή σου είναι οι Μαινάδες στους Μαίνητες (από 71€ το δίκλινο) και το Vassiliki Studios στη Χώρα (επίσης από 71€ το δίκλινο).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v