Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στην Αίγινα

Θέλεις άμμο, θέλεις βουτιές από ψηλά, θέλεις την ησυχία σου, θέλεις κόσμο και λαό και ξαπλώστρα και νέες γνωριμίες; Έχουμε μια παραλία Αιγίνης για κάθε γούστο.
Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στην Αίγινα
της Ηρώς Κουνάδη

Θα βγάλουμε τα δύσκολα από τη μέση νωρίς νωρίς να ξεμπερδεύουμε: Φανταστικές παραλίες η Αίγινα (και ο Σαρωνικός γενικότερα) δεν έχει. Αν την παραλία σου την θες φανταστική, πάρε το αυτοκινητάκι σου και πήγαινε Πελοπόννησο –στη δυτική ακτή

Επειδή, όμως, το νησί έχει άλλη χάρη, κι επίσης επειδή η Αίγινα είναι κοντά, έχει φτηνά ακτοπλοϊκά, γενικώς είναι ό,τι πρέπει για Σαββατοκύριακο, μπορούμε να συμβιβαστούμε και με μερικές απλώς καλές παραλίες. Από αυτές, σου συγκεντρώσαμε τις ωραιότερες για να απαντήσουμε στο αιώνιο ερώτημα «πού να πάμε για μπάνιο στην Αίγινα;».

Το Κλειδί (αλλιώς γνωστό και ως Κλήμα) ήταν πριν από καμιά δεκαριά χρόνια το απόλυτο μυστικό των ντόπιων, το οποίο όμως κάπως διέρρευσε, και πλέον είναι γεμάτο ξαπλώστρες. Γενικώς, παραλία χωρίς ξαπλώστρες στην Αίγινα δύσκολα θα βρεις, εκτός αν συνεχίσεις να διαβάζεις, γιατί ένα μυστικό παρακάτω σου το έχουμε. Το Κλειδί, που λες, έχει αφράτη, χρυσαφένια αμμουδιά μέσα κι έξω από το νερό, και απολαμβάνει το σπάνιο προνόμιο να μην είναι δίπλα σε κεντρικό δρόμο, γεγονός που του εξασφαλίζει μια σχετική αίσθηση απομόνωσης (αν έρθεις καθημερινή, και σχετικά νωρίς ή αρκετά αργά, για να αποφύγεις τα πλήθη). Το βρίσκεις στον χάρτη εδώ



Πολύ κοντά στο Κλειδί, η απολύτως μυστική παραλία Μουριώτη είναι τοσοδούλα και αμμουδερή, με τις ξαπλωστρομπρέλες και τα μπητσόμπαρα να λάμπουν διά της απουσίας τους. Κλικ για χάρτη εδώ.

Από τις πιο χοτ-χοτ-χοτ παραλίες τα τελευταία χρόνια, στην ίδια γειτονιά με τις δύο προηγούμενες (στα πέριξ της Πέρδικας δηλαδή) είναι η παραλία Σαρπά, με το ομώνυμο beach bar που φημίζεται για μερικά από τα καλύτερα beach party του νησιού. Αμμουδιά μέσα κι έξω από το νερό, ξαπλώστρες και ομπρέλες, και θέα σε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της. Να και ο χάρτης



Εξίσου δημοφιλής και κοσμαγάπητη, η Αιγινήτισσα είναι κι αυτή αμμουδερή, με ρηχά νερά κι ένα σούπερ κεφάτο beach bar, το οποίο φτιάχνει και το ξακουστό Μοχίτο Φιστίκι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Κατά τα λοιπά, η παραλία μαζεύει σχεδόν αποκλειστικά νεαρόκοσμο, που την αγαπά για τις ανεβαστικές μουσικές και την ατμόσφαιρα ολοήμερου πάρτι, πράγμα που την κάνει ιδανική για νέες γνωριμίες, αν είσαι σε αυτή την φάση. Στον χάρτη τη βρίσκεις εδώ

Αν πάλι έρχεσαι με πιτσιρίκια, σημείωσε στα «οπωσδήποτε» το Aegina Maris, έναν μικρό αμμουδερό κολπίσκο στα πόδια του εγκαταλελειμμένου πια ομώνυμου ξενοδοχείου. Η παραλία του φρεσκαρίστηκε μετά από χρόνια εγκατάλειψης, και έγινε αγνώριστη, με παιδική χαρά, γηπεδάκι για ρακέτες, beach bar restaurant και ξαπλώστρες. Χάρτης εδώ.



Επίσης ωραίες επιλογές για οικογένειες με μικρά παιδιά είναι η Α’ Πλαζ του Μαραθώνα, με τα ρηχά νερά της και την οργανωμένη αμμουδιά, το Προσήνεμο που έχει και φουσκωτά παιχνίδια μέσα στο νερό, και η Αύρα, με τα σούπερ ρηχά νερά δυο βήματα από το λιμάνι, ιδανική αν είσαι στο νησί χωρίς μεταφορικό μέσο. Έχει και μια μικρή παιδική χαρά ακριβώς απέναντί της.

Επίσης σε απόσταση… περπατήσιμη από το λιμάνι, η Κολώνα είναι αμμουδερή και βρίσκεται στα πόδια της μίας και μοναδικής κολώνας που έχει απομείνει από τον αρχαίο Ναό του Απόλλωνα. Βγάζει συχνά φύκια, ειδικά όταν φυσάει δυτικός άνεμος, είναι κάποιες χρονιές οργανωμένη και κάποιες όχι (πέρυσι δεν ήταν) και είναι τόσο κοντά στην πόλη, που εύκολα της ρίχνεις μια ματιά για να αποφασίσεις αν θα κάτσεις ή όχι. Ο χάρτης εδώ.



Οι ερημίτες μας, σημειώστε την παραλία που λέγεται Πόρτες, κάτω από το ομώνυμο χωριουδάκι. Δεν είναι αμμουδερή, έχει μεγάλα βότσαλα, δύο ταβερνάκια με φανταστική θέα στην θάλασσα κοντά της και πλήθη που λάμπουν διά της απουσίας τους μαζί με τις ξαπλωστρομπρέλες του υπόλοιπου νησιού, ακόμα και στα βάθη του Αυγούστου. Κλικ για χάρτη εδώ.

Και τέλος, σου το έχουμε πει και ξαναπεί, τα καλύτερα, πιο τιρκουάζ νερά ολόκληρου του Σαρωνικού τα έχει το μικρό ακατοίκητο νησάκι που λέγεται Μονή και προσεγγίζεται με βαρκάκι σε πέντε-δέκα λεπτά από την Πέρδικα.
Λεπτομέρειες έχουμε εδώ - Μονή: Βουτιές στο τιρκουάζ του… Σαρωνικού (!)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v