Οκτώ υπέροχα Σεπτεμβριάτικα Σαββατοκύριακα

Σε ρίχνει το τέλος του καλοκαιριού; Μην πέφτεις, εμείς είμαστε εδώ και σου προτείνουμε ωραιότατα σενάρια για μερικές ακόμα βουτιές.
Οκτώ υπέροχα Σεπτεμβριάτικα Σαββατοκύριακα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Λίγο έμεινε ακόμα, αλλά δεν πέφτουμε. Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, όμως εμείς είμαστε εδώ για να φροντίσουμε ότι θα φύγει όπως πρέπει με οκτώ ωραιότατα κοντινά ταξιδάκια που συνδυάζουν ωραίες βουτιές και ωραιότερες βόλτες.

Άνδρος μοι ένεπε

Andros Island

Μια από τις κοντινότερες στην πόρτα μας Κυκλάδες απέχει μόλις δύο ώρες και 19€ από το λιμάνι της Ραφήνας. Έχει επίσης υπέροχες διαδρομές στην ενδοχώρα, και μονοπάτια αρκετά για να κοντράρουν τις φαντασμαγορικές της παραλίες. Τώρα θα είναι σαφώς πιο ήσυχη για να την εξερευνήσεις άνετα και αν δεν σε πάρει ο άνεμος να βουτήξεις στις αγαπημένες (μας) Άχλα και Ζόρκο.

Τη συνέχεια θα τη βρεις εδώ – Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο 

και εδώ – Άνδρος: Κυκλαδίτικο Σαββατοκύριακο low budget

Γαλαξίδι σαν σε νησί

Galaxidi

Θες ολίγη ρομαντζάδα σε φόντο νησιώτικο αλλά «στεριανό»; Εδώ είσαι. Στο Γαλαξίδι θα βολτάρεις στα πλακόστρωτα δρομάκια του, ανάμεσα σε χρωματιστά καπετανόσπιτα, θα βουτήξεις στις λιλιπούτειες παραλίες του και θα διασχίσεις την παραλιακή περαντζάδα προς το πευκοδάσος, για να πιάσεις τραπεζάκι για λουκούλλεια γεύματα ή ουζομεζέδες πλάι στο κύμα. Και, γιατί όχι, θα πεταχτείς στους Δελφούς, ακόμα και στην Αράχοβα.

Περισσότερα για το Γαλαξίδι εδώ

Νεμέα η οινική

Ancient Nemea

Με πανέμορφους αρχαιολογικούς χώρους και αμπελώνες, μεσογειακό ταπεραμέντο και γοητεία η κοντινή Νεμέα που σίγουρα έχεις δει σε ταμπέλα προσπερνώντας τη για να πας αλλού αξίζει την προσοχή σου. Εδώ θα περιπλανηθείς στον αρχαιολογικό της χώρο για να δεις τον Ναό του Δία, θα δεις το αρχαίο στάδιο, και θα βολτάρεις στα ομολογουμένως εξαιρετικά οινοποιεία της, πίνοντας υπέροχα κρασιά. Οπωσδήποτε στάση για φαγητό στην ταβέρνα της Κυρ- Αθηνάς.

Περισσότερα οινικά και αρχαιολογικά εδώ και εδώ.  

Το Πόρτο Χέλι είναι… τζετ (σετ)

Aerial view of motor boats in a blue bay at Hinitsa Beach in Porto Cheli, Greece

Κοντινό, κοσμικό, με ωραίες παραλίες και ωραιότερα ηλιοβασιλέματα, το Πόρτο Χέλι είναι ένα κουκλίστικο φυσικό λιμάνι κοντινό και ό,τι πρέπει για να χαλαρώσεις. Σημείωσε και τη γειτονική Ερμιόνη για ουζοποικιλίες και θαλασσινούς μεζέδες πλάι στο κύμα και βάλε στον χάρτη αυτήν εδώ την απίστευτη παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά που λίγοι γνωρίζουν. Διαφορετικά, η Χηνίτσα αποτελεί σταθερή αξία. Για ψαγμένες μπύρες και οστρακοειδή, πιάσε τραπεζάκι στο ωραιότατο Drunken Clam και αν βαρεθείς πετάξου μια Σπέτσες, δέκα λεπτά υπόθεση με το καραβάκι.

Πήλιο παντός καιρού

The Pelion Collection

Ρομαντζάδα στην Τσαγκαράδα ή τελευταίες βουτιές στο Χορευτό; Ξενύχτια στη Ζαγορά ή καφέδες κι επιτραπέζια στις Μηλιές; Διαλέγεις και παίρνεις. Το σίγουρο είναι πως το Πήλιο είναι κερδισμένο στοίχημα για ένα ήρεμο και χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο με φόντο εικόνες ανέγγιχτης φύσης, καθαρά νερά και παραλίες που πλέον θα είναι άδειες από τον χαμό του Αυγούστου.

Σου τα λέει καλύτερα η Ηρώ εδώ.

Η Κόπα Καμπάνα της Πελοποννήσου

Tolo

Έλα, μη γελάς, είναι ωραίο το Τολό για ένα ωραίο Σαββατοκύριακο Σεπτέμβρη, τι παραπάνω θες δηλαδή; Είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσεις τις ομορφιές της Αργολίδας, έχει ωραία νερά για να κάνεις μερικές βουτιές ακόμα (βλ. Ψιλή Άμμο) και έχει και την Αρχαία Ασίνη κοντά με την ομώνυμη, συμπαθέστατη, και άγνωστη εν πολλοίς, παραλιούλα. Σημείωσε και το κοντινό Βιβάρι, για παραθαλάσσιο ουζάκι με μεζέ.

Περισσότερα εδώ

Θερμή Θεσσαλονίκη μάγκα κι όλα είναι ωραία



Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: Θεσσαλονίκη για πάντα! Κι εσύ δεν χρειάζεσαι πολλά για να περάσεις ένα ωραιότατο Σαββατοκύριακο στη γλυκιά μας φτωχομάνα. Αεροπλανάκι, και σε λίγη ώρα βολτάρεις στην Νέα Παραλία, Αριστοτέλους, Τσιμισκή και τα πίνεις σε τέλεια μπαράκια.

Πρώτη φορά Σαλόνικα; Απίστευτο – μπες αμέσως εδώ και ενημερώσου. 

Σαν πας στην Καλαμάτα

Moon light up from the city!!!

Δυο ωρίτσες μακριά από την Αθήνα πια, η αγαπημένη πόλη της Ηρούς έχει όλα όσα θες και θέλει για ένα ωραιότατο ΣΚ: σούπερ παραλίες γύρω της, sightseeing στην Αρχαία Μεσσήνη, μια ώρα μακριά, ωραίο φαγητό με φόντο την παραλία, και μια παλιά πόλη χάρμα οφθαλμών με υπέροχα νεοκλασικά, ιδανική για απογευματινές βόλτες.

Διάβασε τη να στα περιγράφει, όπως τα έζησε και θα τα ξαναζήσει εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v