Πάμε για μπάνιο και φαγητό στην Εύβοια;

Το κοντινό μας νησί έχει υπέροχες παραλίες και ωραιότατες ταβέρνες. Συνδυάζουμε βουτιές και μάσα στα καλύτερα.
Πάμε για μπάνιο και φαγητό στην Εύβοια;

Είναι κοντά είναι καταπράσινη, και οι παραλίες της πεντακάθαρες με κρυστάλλινα νερά και χρώματα που μπλέκουν φύση/ δάση και νερό με τρόπο ονειρεμένο.

Στην Εύβοια οι βουτιές μας έχουν αέρα εξωτικό, ενώ οι… μπουκιές μας γεύσεις και αρώματα παραδοσιακής, ντόπιας κουζίνας.

Κορασίδα

Summer 2011 - Evia

Από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, με γαλαζοπράσινα νερά και βότσαλα… κουφέτα. Η Κορασίδα έχει βραχάκια για βουτιές, και ένα γειτονικό κολπάκι για πιο πριβέ σκηνικά. Η πρόσβαση είναι εύκολη, η έκτασή της μεγάλη με μερικά μεγάλα αρμυρίκια σε περίπτωση που χρειαστούμε ίσκιο.

Μετά τις βουτιές, πιάνουμε τραπέζι στην ταβέρνα του Μπάμπη, για φρέσκο ψαράκι, αλλά και κρεατικά σχάρας, μαγειρευτά ημέρας, ποικιλίες και παραδοσιακή κουζίνα με άρωμα Εύβοιας.

Κάλαμος

Kalamos Beach P1000401

Η πάλαι ποτέ «άγνωστη» παραλία της Εύβοιας πλέον έχει γίνει άκρως δημοφιλής, όμως ευτυχώς η γοητεία της βαστά ακόμα. Πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, οργάνωση με ομπρέλες και μια δεύτερη, μικρότερη, παραλία δίπλα της που προτιμάται για ελεύθερο κάμπινγκ.

Ακριβώς πάνω στην παραλία, ο Μπάρμπα Μπιλ είναι μια όμορφη οικογενειακή ταβέρνα με όμορφο περιβάλλον, σούπερ θέα και κλασικό μενού – ψητά σχάρας, θαλασσινά, φρέσκο ψαράκι και ωραίες σαλάτες.

Χερόμυλος

41-ΕΥΒΟΙΑ (04.07.2009) - ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΕΡΟΜΥΛΟΣ

Μια απέραντη αμμουδιά με καταγάλανα νερά και λεπτό λευκό βοτσαλάκι, σε έναν κόλπο βγαλμένο από τα πιο εξωτικά μας όνειρα. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά διαθέτει ντουζιέρες και καντίνα για καφεδάκι και σνακ.

Αν δεν σας καλύψει η καντίνα, σε περίπου 3,2 χιλιόμετρα θα σας καλύψει η Κουτσή Καραβίδα στους Άγιους Απόστολους, η οποία πέρα από ευρηματικό όνομα διαθέτει λαχταριστά πιάτα με καραβίδες, γαρίδες και λοιπά θαλασσινά – δοκιμάστε το ριζότο θαλασσινών και την γαριδομακαρονάδα.

Λιμνιώνας


eviafoxhouse.com

Ψιλό μαύρο βοτσαλάκι, αρκετό ελεύθερο κάμπινγκ, πεντακάθαρα νερά και απουσία οργάνωσης σε μια από τις πιο κοντινές στην Αθήνα (περί τα 45 λεπτά) παραλίες. Το τοπίο είναι μοναδικό, ενώ η παραλία χωρίζεται στα δύο από έναν φωτογενή βράχο. Το Λιμνιωνάκι ακριβώς δίπλα είναι κάπως πιο ήσυχο.

Κοντά στην παραλία, η ταβέρνα της Ζωής έχει ένα μπαλκονάκι χάρμα οφθαλμών για να χαζεύεις το γαλάζιο και σερβίρει σπιτική κουζίνα – δοκιμάζουμε οπωσδήποτε τηγανόψωμο, κριθαρότο θαλασσινών και ωραίο κοντοσούβλι.

Πετάλη

ΕΥΒΟΙΑ-ΠΕΤΑΛΗ

Ακόμα μια υπέροχη παραλία όπου φύση και θάλασσα σμίγουν αρμονικά, η Πετάλη θυμίζει μικρό Παράδεισο απάτητο από τον πολιτισμό και είναι επίσης δημοφιλής στους ελεύθερους κατασκηνωτές. Είναι βοτσαλωτή, με όμορφα νερά και αρκετά μέρη με ίσκιο. Έχει και καντίνα για να πάρετε τα απαραίτητα.

Ακριβώς από πάνω, το ομώνυμο ταβερνάκι σερβίρει νόστιμη κουζίνα με παραδοσιακές γεύσεις – κοκκινιστό κατσικάκι, τυροπιτάρια και άλλα τέτοια ωραία. Εξίσου αγαπημένη επιλογή η ταβέρνα του Τσέλιγκα λίγο πιο ψηλά, ό,τι πρέπει για παραδοσιακή κρεατοφαγία με ντόπια κρέατα – σκεφτείτε αγριογούρουνο με πορτοκάλι και μέλι, κοντοσούβλι μοσχαρίσιο και παϊδάκι προβατίνα.

Θαψά

θαψα thapsa 0679

Ο – όχι τόσο κρυμμένος πια- Παράδεισος της Εύβοιας έχει ίσως τα ομορφότερα νερά του νησιού, βοτσαλάκι μέσα και έξω και συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα. Είναι μικρή παραλία, με βοτσαλάκια και κάποια σημεία με άμμο και κρυστάλλινα ζεστά νερά, ενώ διαθέτει και μια μικρή καντίνα για σνακ και λοιπά. Απαραίτητο για να την προσεγγίσετε ένα 4Χ4.

Ταβερνάκι εδώ κοντά δεν έχει, όμως υπάρχει πάντα η…

…Χιλιαδού

Χιλιαδού

Αρκετά κοντά στα Θαψά, η «σταρ» της Εύβοιας είναι τεράστια, χωρίζεται σε τρία μέρη (τα δύο ό,τι πρέπει για γυμνιστές) και την αγκαλιάζει το πράσινο του βουνού. Είναι βοτσαλωτή, με βαθιά, πεντακάθαρα νερά και έχει αρκετά ταβερνάκια.

Σταθερή αξία εδώ για τσιμπολόγημα σε χαλαρό κλίμα η ταβέρνα του Ρίννη, με κλασικό μενού που περιλαμβάνει νόστιμα θαλασσινά, εξαιρετικό τυροπιτάρι και λαχταριστά μαγειρευτά, όπως τα ζουμερά και μυρωδάτα σουτζουκάκια.

Μουρτερή

μουρτερη 1715

Καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, περί τα 4 χιλιόμετρα παραλίας, χωρίς μεγάλα βότσαλα. Η Μουρτερή έχει ψιλό χαλικάκι και μπόλικη άπλα για άραγμα, ενώ διαθέτει και δύο καφέ που βγάζουν ομπρέλες στην παραλία. Μοναδικό μείον, ότι αρκετά συχνά την πιάνει ο καιρός.

Για μετά τις βουτιές, η Άμπελος είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα με ξύλινα τραπεζάκια υπό τον ίσκιο των πλατανιών και νοστιμότατη μαμαδίσια κουζίνα- δοκιμάστε κοντοσούβλι, κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανιτές, αλλά και το εξαιρετικό αρνάκι κατσαρόλας.

Κοκκινιά


koumiotis.blogspot.com

Δυσπρόσιτη παραλία, όμως αποζημιώνει με τα υπέροχα νερά της, την ηρεμία και την αίσθηση πως βρίσκεσαι κάπου μακριά από τον πολιτισμό. Το ποτάμι που την κόβει στα δύο προσθέτει έξτρα πόντους φωτογένειας. Δεν έχει ίσκιο, οπότε προνοήστε αντιστοίχως με ομπρέλες. Καλή ιδέα θα ήταν να πάρετε και κάτι για τσιμπολόγημα γιατί ούτε καντίνα έχει.

Εναλλακτικά, σε ένα μισαωράκι δρόμο, στους Στρόπωνες, βρίσκουμε την Κληματαριά, μια ωραιότατη ταβέρνα/κρεοπωλείο με γενναίες μερίδες και ασυναγώνιστα κρεατικά σχάρας, αριστοτεχνικά ψημένα. Το επιδόρπιο στο τέλος υπερπαραγωγή –γιαούρτι με μαρμελάδα πορτοκάλι και μπισκότα.

Αρμυρίχι


tripadvisor

Βότσαλο, γαλανά νερά, σπηλιές και βράχια να την προστατεύουν από τους ανέμους. Το Αρμυρίχι Μεσοχωρίου είναι μια μίνι παραλία – όνειρο, ιδιαίτερα δημοφιλής για κάμπινγκ, με δύο καντίνες για να ψωνίσουμε τα απαραίτητα. Bonus: Η παραλία... τσέπης μέσα στη σπηλιά, στα δεξιά.

Αφού χορτάσουμε βουτιές, το «φαγοπωλείο» Cavo Αlmirihi έχει όλα όσα χρειαζόμαστε για ένα λουκούλειο γεύμα: ντόπιο τυροπιτάρι, σαλάτες με λαχανικά από το μποστάνι του ιδιοκτήτη, ζουμερές μπριζόλες, σουτζουκάκια και λοιπά εδέσματα.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v