Τέλεια ευρωπαϊκά ταξίδια… από χώρα σε χώρα

Σκέφτεσαι ένα ταξιδάκι στο Μιλάνο; Και γιατί να μην το συνδυάσεις με το Πόρτο της Πορτογαλίας; Ναι, γίνεται πανεύκολα, και όχι, δεν κοστίζει καθόλου ακριβά.
Τέλεια ευρωπαϊκά ταξίδια… από χώρα σε χώρα
Γιατί να πας ταξίδι σε μια χώρα, όταν μπορείς να πας ταξίδι σε δύο χώρες; Παλιό ευρωπαϊκό ρητό που μόλις βγάλαμε από το μυαλό μας, θα μπορούσε όμως κάλλιστα να υπάρχει, καθότι ευσταθεί. Αν έχεις μια εβδομάδα άδεια, ή και λίγο παραπάνω, μπορείς άνετα να συνδυάσεις δύο ή περισσότερες χώρες σε ένα ταξίδι, χωρίς να πληρώσεις πολλά –οι low cost αεροπορικές να ‘ναι καλά, και η ΕΕ που κατάργησε τα σύνορα και δεν τρώμε πια χρόνο σε ελέγχους.

Ιταλία και Πορτογαλία

Περίμενες την Ισπανία στη θέση της Ιταλίας ε; Κοίτα όμως να δεις τι γίνεται: Από την Αθήνα έχουμε πολύ φτηνά εισιτήρια για το Μιλάνο (της τάξης των 54€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair) και από το Μιλάνο θα βρεις αντίστοιχα πολύ φτηνά αεροπορικά για το Πόρτο της Πορτογαλίας: συγκεκριμένα, 58€ στις αρχές Δεκεμβρίου. Αν δυσκολεύεσαι με τις ημερομηνίες, σου το φτιάξαμε εμείς: Φεύγεις από την Αθήνα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, μένεις στο Μιλάνο ως την Δευτέρα 5/12, και φεύγεις για Πόρτο. Από εκεί γυρνάς στο Μιλάνο το Σάββατο 10/12, και πίσω στην Αθήνα από το Μιλάνο την Κυριακή 11/12. Το σύνολο σε αεροπορικά έχει κοστίσει μόλις 112€.

Όσο για το τι θα κάνεις εκεί; Εδώ τα έχουμε όλα μαζεμένα - 10 πράγματα που πρέπει να δεις στο Μιλάνο| Στο Πόρτο θα μεθύσεις από ομορφιά



Βρετανία και Ισλανδία

Έχεις ακούσει ότι τα αεροπορικά για Ισλανδία είναι ακριβά; Μην πιστεύεις τίποτα. Η easyjet πετά από διάφορες πόλεις της Βρετανίας στο Ρέικιαβικ, σε τιμές σταθερά διψήφιες. Και ποιος θα έλεγε όχι σε λίγο χειμωνιάτικο Λονδίνο, πριν πάρει τον δρόμο για το Βόρειο Σέλας; Να λοιπόν τι θα κάνεις: Θα κλείσεις ωραιότατα αεροπορικά για Λονδίνο με τη Wizzair, για 28 Ιανουαρίου με 10 Φεβρουαρίου, 75€ θα σου κοστίσει αυτό. Μετά, θα κλείσεις με την easyjet ένα Λονδίνο-Ρέικιαβικ, για 30 Ιανουαρίου με 8 Φεβρουαρίου. Αυτό θα κοστίσει 58€, πήγαινε-έλα πάντα. Οπότε συνολικά θα έχεις δώσει 133€ για αεροπορικά.

Μίνι ταξιδιωτικούς οδηγούς για πρωτάρηδες έχουμε εδώ - Όσα πρέπει να κάνεις την πρώτη φορά στο Λονδίνο| Ισλανδία: Γη... από άλλον πλανήτη



Ουγγαρία και Τσεχία

Η Κεντρική Ευρώπη είναι ένα όνειρο χειμερινό, και ειδικά την Βουδαπέστη και την Πράγα θα μπορούσες άνετα να τις ανακηρύξεις βασίλισσες των χειμωνιάτικων ταξιδιών. Για να διαλέξεις ποια είναι η ομορφότερη (και να μας στείλεις να μας πεις γιατί η Πράγα) μπορείς να τις συνδυάσεις σε ένα ταξιδάκι στις αρχές Δεκεμβρίου, και μάλιστα με δύο διαφορετικούς τρόπους: Κλείνεις αεροπορικά με Ryanair Αθήνα-Βουδαπέστη 30 Νοεμβρίου με 7 Δεκεμβρίου, και πληρώνεις γι’ αυτά 93€ πήγαινε-έλα. Μετά, από τη Βουδαπέστη μπορείς να πάρεις πάλι Ryanair και να είσαι στην Πράγα σε μία ώρα, πληρώνοντας 72€ για Παρασκευή 2/12 με Δευτέρα 5/12. Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις τραίνο και να πας στην Πράγα σε 7 ώρες, πληρώνοντας περί τα 40€ πήγαινε-έλα. Στην πρώτη περίπτωση, το σύνολο για τα αεροπορικά βγαίνει 165€, ενώ αν πας με τραίνο θα δώσεις συνολικά 133€.

Όσα πρέπει να δεις και να κάνεις, εδώ - Βουδαπέστη: Τα μυστικά του Δούναβη | 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Πράγα 



Πολωνία και Σουηδία

Για τους λάτρεις του βορρά που δεν τους σκιάζει ψύχρα καμιά, έχουμε την τέλεια, πάμφθηνη διαδρομή: Αθήνα-Κατοβίτσε θα κλείσεις με την Wizzair, για να πεταχτείς και στην υπέροχη Κρακοβία που δεν απέχει παραπάνω από μία ώρα με το τραίνο. Ας πούμε για Ιανουάριο, που το εισιτήριο βγαίνει στα 50€ πήγαινε-έλα για Τετάρτη 18/1 με Τετάρτη 25/1. Από το Κατόβιτσε, στο οποίο θα φτάσεις από την Αθήνα μεσημεράκι, φεύγεις την ίδια μέρα το απόγευμα, πας Μάλμε στη Σουηδία, κάθεσαι τέσσερις μέρες και γυρνάς Κυριακή 22/1. Σου μένουν και τρεις μέρες για τις πολωνικές σου βόλτες, έχεις πληρώσει και μόλις 29€ το πήγαινε-έλα για το αεροπορικό εισιτήριο (το σύνολο δηλαδή βγαίνει 79€). Καθόλου άσχημα.

Τα πάντα για τις βόλτες σου στην Κρακοβία, εδώ - Η Κρακοβία είναι βγαλμένη από τα παραμύθια 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v