5 πάμφθηνα και υπέροχα ταξίδια στην Ευρώπη

Στη Ρώμη, τη Μάλτα, τη Βουδαπέστη, το Λονδίνο και την Κρακοβία, η άνοιξη είναι εμπειρία… και τα εισιτήρια πάμφθηνα.
5 πάμφθηνα και υπέροχα ταξίδια στην Ευρώπη
της Ηρώς Κουνάδη

Κοίτα, θα είμαστε ειλικρινείς: Ιδανική περίοδος για ταξίδια αυτή μπορεί και να μην είναι. Αλλά εν μέσω πανδημιών, πολέμων, φωτιών, λιμών και καταποντισμών, ιδανική περίοδος τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει υπάρξει. Τον πρώτο χρόνο αναβάλλαμε τα σχέδια για «όταν φτιάξουν τα πράγματα». Τώρα που κλείσαμε τον δεύτερο και τα πράγματα δεν φτιάχνουν, λέμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα: Αυτά των σχεδίων που καταστρώνονται (και ιδανικά πραγματοποιούνται) σε επισφαλείς συνθήκες. Έχουν κι αυτά τα θετικά τους –στα οποία συμπεριλαμβάνεται η έκπληξη αν τελικά πραγματοποιηθούν. Για πού βρίσκουμε λοιπόν τώρα φτηνά αεροπορικά εισιτήρια;

Η Ρώμη είναι αιώνια

…και η άνοιξη εκεί είναι αδιαμφισβήτητα εμπειρία. Από τις βόλτες στις ηλιόλουστες πλατείες της, το sightseeing στην Αρχαία Αγορά, τα τραπεζάκια που απλώνουν έξω οι μικρές χαριτωμένες τρατορίες της, και τα ηλιοβασιλέματα από τον λόφο του Καπιτωλίου, την πλατεία του οποίου σχεδίασε ο Μιχαήλ Άγγελος αυτοπροσώπως, το δύσκολο εδώ είναι να διαλέξεις τι θα πρωτοκάνεις.



Διαβάστε περισσότερα - Τώρα που η Ρώμη έχει 40€ πήγαινε-έλα, πάμε και για ΣΚ | Πρώτη φορά Ρώμη; Όσα πρέπει να δεις

Πιάσε ένα εισιτήριο: 39€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για να φύγεις Τετάρτη 30 Μαρτίου και να επιστρέψεις Τετάρτη 6 Απριλίου.

Στη Βούδα και στην Πέστη

Η ουγγρική πρωτεύουσα αν δεν ήταν πόλη θα ήταν ταχύρρυθμο σεμινάριο ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής. Θα το διαπιστώσεις βολτάροντας ανάμεσα σε πολλά –μα πολλά– μπαρόκ, νεοκλασικά, εκλεκτικιστικά, αρ νουβό και νέο-ρομανέσκ διαμαντάκια και άλλα τόσα αξιοθέατα, στα οποία περιλαμβάνεται και μια από τις ωραιότερες γέφυρες της Ευρώπης, αυτή που στεφανώνει τον Δούναβη ενώνοντας τη Βούδα με την Πέστη. Τι άλλο; Α ναι, έχει και φανταστική κουζίνα, και την ευρωπαϊκή εκδοχή των χαμάμ που τα λένε banya.



Διαβάστε περισσότερα - Βουδαπέστη: Τα μυστικά του Δούναβη 

Πιάσε ένα εισιτήριο: 49€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair, αν φύγεις Τετάρτη 6 Απριλίου και επιστρέψεις Κυριακή 10/4.

Στη Μάλτα είναι ήδη καλοκαίρι

Περισσότερα από δέκα κάστρα, πεντέμισι χιλιάδες χρόνια Ιστορίας, 200 και βάλε χιλιόμετρα ακτογραμμής (με καιρό που εξασφαλίζει βουτιές 10 μήνες τον χρόνο) και μια κουζίνα που παντρεύει τα μπαχάρια της Ανατολής με τα ζυμαρικά και τα κρέατα της Δύσης. Όλα αυτά και άλλα τόσα, χωράνε σε μια σταλιά νησάκι, που δεν ξεπερνά σε μέγεθος την Άνδρο. Στις ολοζώντανες καστροπολιτείες της Βαλέτας και τη Μεντίνας θα βολτάρεις σε πλακόστρωτα σοκάκια ανάμεσα σε αρχοντικά βαμμένα στο χρώμα του μελιού, ενώ στο προϊστορικό Άτζαρ-Κιμ θα νιώσεις λες και βρέθηκες στο σκηνικό των Φλίντστοουν. Εδώ είναι το παλαιότερο κτίσμα που έχουμε στον μικρό μας πλανήτη –ναι πιο παλιό από τις Πυραμίδες, πιο παλιό από το Στόουνχεντζ.



Διαβάστε περισσότερα - Στη Μάλτα έχει ακόμα καλοκαίρι! 

Πιάσε ένα εισιτήριο: 44€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για αναχώρηση Τρίτη 29 Μαρτίου και επιστροφή Τρίτη 5 Απριλίου.

Ένα Λονδίνο μας έχει λείψει

Θέλουμε να δούμε θέατρα στο West End, να βολτάρουμε με ανέλπιστη ανοιξιάτικη λιακάδα (ή και αναμενόμενη ανοιξιάτικη συννεφιά) στις όχθες του Τάμεση, να χαζέψουμε με τα χρώματα του Notting Hill και με τα βίντατζ μαγαζάκια του Κάμντεν, να δούμε εκθέσεις στην Tate Modern και συναυλίες στο Hyde Park, και και, η λίστα δεν έχει τέλος…



Διαβάστε περισσότερα - Όσα πρέπει να κάνεις την πρώτη φορά στο Λονδίνο 

Πιάσε ένα εισιτήριο: Δεν το περίμενες αυτό, αλλά… 99€ με την Aegean, πήγαινε-έλα, για όποιες ημέρες του Μαΐου και αν επιλέξεις.

Το Κατόβιτσε όμως δεν το είχες σκεφτεί

Κακώς, γιατί απέχει μόλις μια ωρίτσα με το (απευθείας) τραίνο από την υπέροχη Κρακοβία, από την οποία έχει σημαντικά φθηνότερα αεροπορικά. Πόσο φθηνά; Θα σε κρατήσουμε σε αγωνία, μέχρι να φτάσεις στην μεθεπόμενη παράγραφο. Σε αυτήν θα σου πούμε μόνο πως η αλλοτινή πρωτεύουσα του Βασιλείου της Πολωνίας (η Κρακοβία, ντε) που ζούσε και βασίλευε από το 1038 ως το 1569, είναι σήμερα μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης, και έχει κάτι για όλους: Και κουλ γειτονιές γεμάτες μοντέρνα τέχνη και στιλάτα μπαράκια, και βόλτες σε λιθόστρωτα σοκάκια που καταλήγουν στη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, και μεγατόνους Ιστορίας που αποτυπώνεται σε κάστρα και μουσεία, και μια κουκλίστικη παλιά πόλη, και εξαιρετικό, πάμφθηνο φαγητό.



Διαβάστε περισσότερα - Η Κρακοβία είναι βγαλμένη από τα παραμύθια

Πιάσε ένα εισιτήριο: Βεβαίως, στα 58€ πήγαινε-έλα με την Wizzair, για να φύγεις Τετάρτη 6 Απριλίου και να επιστρέψεις Κυριακή 10/4.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v