Road trip εναντίον νησιού: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα;

Πόσο θα σου κοστίσει ένα road trip στην Ελλάδα και πόσο θα σου έρθει η λυπητερή των ακτοπλοϊκών για να βουτήξεις στις παραλίες των νησιών;
Road trip εναντίον νησιού: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα;

Η βενζίνη έχει μετατραπεί σε… χρυσό, το ίδιο όμως και το κόστος για τα ακτοπλοϊκά, τα οποία είναι σημαντικά «τσιμπημένα» για να το θέσουμε ευγενικά σε σχέση με άλλες χρονιές, ιδιαίτερα με την προσθήκη του οχήματος.

Κι εσύ σκέφτεσαι, τι με συμφέρει καλύτερα; Road Trip ή ταξιδάκι στο νησί, η μάνα μου εγώ κι εσύ;

Τα βάλαμε κάτω, τα υπολογίσαμε και ιδού πόσο βγαίνουν τα… κουκιά για την κάθε επιλογή.

Αν θες να προγραμματίσεις ένα ωραίο road trip στα παράλια της Ηπείρου για να βουτήξεις μεταξύ άλλων στην απόλυτα καρτποσταλική Μπέλα Βράκα, να βολτάρεις στην Πάργα και στα νερά του Αχέροντα, θα χρειαστείς περίπου 80€ για βενζίνη one way και 35€ διόδια από Αθήνα, δηλαδή 230€ πήγαινε-έλα.



Διάβασε επίσης: Μήπως να οργανωθούμε για road trip στην Ήπειρο

Για ένα υπέρ-τούμπανο ταξιδάκι οδικώς στην Πελοπόννησο, με περάσματα από Ναύπλιο, Γύθειο, Αερόπολη, Καρδαμύλη και τελικό προορισμό Γιάλοβα για βουτιές στην ξακουστή Βοϊδοκοιλιά, θα υπολογίσεις περίπου 198€ βενζίνη συν 14€ διόδια, σύνολο 212€.



Διάβασε επίσης: Το απόλυτο πελοποννησιακό road trip

Αν θες και λίγο βουνό και λίγο θάλασσα, και καλό φαγητό και ορεινά χωριουδάκια και παραθαλάσσια ταβερνάκια, ένα mini road trip στο Πήλιο, που θα περιλαμβάνει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της πλευράς του Αιγαίου και καταλήγει στο Χορευτό, θέλεις από την Αθήνα 68€ βενζίνη συν 19,50€ διόδια one way, συνολικά 174€.



Διάβασε επίσης: Στο Πήλιο θα δεις τα καλύτερα

Πάμε να δούμε τώρα τι γίνεται με τα νησάκια; Για πάμε.

Για να πας διακοπές στη Νάξο τον Ιούλιο με Blue Star, το κόστος ανέρχεται συνολικά στα 312€ με αυτοκίνητο και θέση στο κατάστρωμα/σαλόνι ή 96€ χωρίς αυτοκίνητο.



Διάβασε επίσης: Τα καλύτερα της Νάξου

Για την σταθερά αγαπημένη Πάρο, τα ακτοπλοϊκά με το Blue Star Chios θα κοστίσουν 84€ ή 300€ αν θέλεις να πάρεις το αυτοκίνητο.

Διάβασε επίσης: 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Πάρο

Για τη Μήλο, η ρομαντζάδα με απευθείας δρομολόγιο της Tera Jet θα κοστίσει 149€ μετ’ επιστροφής ή 314€ με αυτοκίνητο.



Διάβασε επίσης: 12 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Μήλο

Για ένα ωραιότατο ταξιδάκι στην Κρήτη με το F/B Blue Galaxy και λιμάνι άφιξης τα Χανιά, το κόστος ανέρχεται στα 83€, ή 226€ αν πάρεις αυτοκίνητο.

Διάβασε επίσης: Τα Χανιά είναι έρωτας

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v