10 απόλυτα καλοκαιρινές εμπειρίες στην Πελοπόννησο

Οι παραλίες, οι καταρράκτες, οι πεζοπορίες, τα κάστρα, τα ηλιοβασιλέματα και οι ανατολές, και όλα όσα κάνουν την Πελοπόννησο μαγική (και) το καλοκαίρι.
10 απόλυτα καλοκαιρινές εμπειρίες στην Πελοπόννησο
της Ηρώς Κουνάδη

Όποιος σου πει ότι «για καλοκαίρι σαν το νησί δεν έχει», μπορούμε να βάλουμε και στοίχημα πως δεν έχει γυρίσει πολύ την Πελοπόννησο. Και δεν το λέμε μόνο για τις πολλές εντελώς νησιώτικες γωνιές της, αλλά και για τις εμπειρίες που έχει να προσφέρει, που σε νησί δύσκολα τις βρίσκεις –γιατί είναι μοναδικά… πελοποννήσιες. Να, σαν κι αυτές.


Το Πολυλίμνιο με τις 15 λίμνες του στις οποίες πέφτουν από ψηλά καταρράκτες, και η πρώτη βουτιά στα παγωμένα νερά τους όταν το θερμόμετρο στην Καλαμάτα (που απέχει περί τη μία ώρα από εδώ) δείχνει 45 βαθμούς υπό σκιά.

Διαβάστε περισσότερα - Πολυλίμνιο: Πολυ…μυστικές βουτιές στους καταρράκτες


Η Επίδαυρος και το αρχαίο της θέατρο, η μαγεία του οποίου –σε συνδυασμό με την σκέψη ότι στη θέση σου καθόταν κάποιος κι έβλεπε παράσταση πριν από δυο χιλιάδες χρόνια– θα μπορούσε να απογειώσει και την πιο μέτρια παράσταση. Αν παίζονταν μέτριες παραστάσεις στην Επίδαυρο.

Διαβάστε περισσότερα - Μικρά μυστικά για τα Σαββατοκύριακά σου στην Επίδαυρο

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iro Kounadi (@irokounadi)


Το Λιμένι της Μάνης με τα απόλυτα τιρκουάζ νερά του, στα οποία βουτάς από βραχάκια και προβλήτες, γυρνάς το κεφάλι κι αντί για παραλία βλέπεις πετρόχτιστους μανιάτικους πύργους να υψώνονται προς τον ουρανό.

Διαβάστε περισσότερα - 12 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη (λακωνική) Μάνη


Η Μονεμβασιά. Θα το αφήναμε έτσι σκέτο, αφενός γιατί είναι από μόνη της εμπειρία, αφενός γιατί άλλη Μονεμβασιά στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Αλλά για χάρη της συμμετρίας του κειμένου, θα πούμε για τον κιτρινωπό φωτισμό της που κάνει τα καλντερίμια της εξωπραγματικά παραμυθένια με το που πέσει το σκοτάδι, και για την ανατολή του ήλιου που βγαίνει μέσα από την θάλασσα και βάφει την καστροπολιτεία ροζοχρυσαφί.

Διαβάστε περισσότερα - 10 αξέχαστες εμπειρίες στη Μονεμβασιά 


Η Νέδα, πλάι στον μεγάλο καταρράκτη της οποίας απλώνονται παραλιούλες ό,τι πρέπει για να απλώσεις την πετσέτα σου στη σκιά των πλατανιών την ώρα που οι άλλοι σιγοψήνονται στις παραλίες. Βουτάς στα παγωμένα της νερά και σχεδόν μπορείς να φανταστείς νεράιδες να στήνουν χορό από πάνω σου.

Διαβάστε περισσότερα - Νέδα: Η νεράιδα και ο καταρράκτης

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iro Kounadi (@irokounadi)


Η Καλογριά της Αχαΐας που είναι κατά σειρά: Απέραντη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και γιγάντιους αμμόλοφους το σκαρφάλωμα στους οποίους θα λατρέψει το πιτσιρίκι που κρύβεις μέσα σου. Φαντασμαγορικό δάσος που απλώνεται σε μήκος 14 χιλιομέτρων και διατρέχεται από ένα δίκτυο ποταμιών, λιμνών και γεφυριών που το κάνουν την χαρά του περιπατητή. Κι ένα κάστρο τα τείχη του οποίου ο μύθος λέει πως έχτισε ο ίδιος ο Ηρακλής, να τα αγναντεύει όλα από ψηλά.

Διαβάστε περισσότερα - Η Καλογριά της Αχαΐας είναι το τέλειο ΣΚ 


Ο Γέρακας, ένα λιμανάκι που φωλιάζει στην άκρη ενός κολπίσκου τόσο στενόμακρου που πολύς κόσμος τον λέει φιόρδ –αν ήταν, θα ήταν το νοτιότερο της Ευρώπης. Και η διαδρομή ως εδώ, που μοιάζει όπως κατηφορίζεις από ψηλά να καταλήγει σε ποτάμι. Δεν είναι ποτάμι, είναι θάλασσα, πλάι στην οποία απλώνουν τραπεζάκια λίγα και καλά ουζερί και ταβερνάκια, μπροστά από τα οποία θα δεις πιτσιρίκια να βουτάνε από τον μώλο στα νερά. Και τα νοσταλγόμετρα χτυπάνε κόκκινα.

Διαβάστε περισσότερα - Αρχάγγελος: Βουτιές στο τιρκουάζ της Λακωνίας

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iro Kounadi (@irokounadi)


Τα Λουτρά της Κυλλήνης, που τα ακούς έτσι και σκέφτεσαι «σπουδαία παραλία δεν θα είναι» μέχρι να πας εκεί και να αντικρίσεις ένα τοπίο φαντασμαγορικό, με κρινάκια να φυτρώνουν πάνω σε αμμόλοφους και τιρκουάζ, Ιόνια νερά από εκείνα που δεν θα πατήσεις ούτε ένα τόσο δα βοτσαλάκι για να μπεις. Και για έξτρα μπόνους, ένα μεγαλοπρεπές ηλιοβασίλεμα, με τον ήλιο να βουτά απευθείας στην θάλασσα.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Papadopoulos (@cherokeegr)


Η δίωρη διαδρομή που αγκαλιάζει το «πόδι» της Μάνης, διασχίζοντας τοπία που θα μπορούσαν να είναι η ελληνική εκδοχή του Φαρ Ουέστ και προκαλώντας σε κάθε τόσο να σταματήσεις για άλλη μια βουτιά σε κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά, για άλλον έναν καφέ στην πλατεία ενός χωριού, για άλλη μια πεζοπορία ως το Ακρωτήρι Ταίναρο, που οι αρχαίοι ημών πίστευαν πως είναι το τέλος του κόσμου. Μοιάζει πολύ.

Διαβάστε περισσότερα - 11 καλοί λόγοι να πας φέτος διακοπές στη Μάνη


Η Βοϊδοκοιλιά, με το τέλειο ημικυκλικό σχήμα της, την απαλή σαν πούδρα άμμο, τα μονίμως παγωμένα γαλαζοπράσινα νερά της και τις ξαπλωστρομπρέλες που λάμπουν διά της απουσίας τους –και δεν θα έρθουν ποτέ, μην ανησυχείς, γιατί η περιοχή έχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον και με την Αρχαιολογική κανείς δεν αστειεύεται.

Διαβάστε περισσότερα - Αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες της Πελοποννήσου
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v