Πού να πάμε διακοπές τον Σεπτέμβρη;

Θέλεις παραλίες; Θες και λίγο από βουνό; Καλές τιμές και ακόμα καλύτερο φαγητό; Μείνε μαζί μας, έχουμε τα καλύτερα μέρη για τις σεπτεμβριάτικες διακοπές σου.
Πού να πάμε διακοπές τον Σεπτέμβρη;
της Ηρώς Κουνάδη

Ασ’ τους όλους να λένε, δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για να κάνεις διακοπές από αυτήν που όλοι γυρνάνε πίσω. Παραλίες χωρίς συνωστισμό, τιμές στο μισό και βγάλε του Αυγούστου, διαθεσιμότητα όρεξη να ‘χεις να διαλέγεις δωμάτια, και θερμοκρασίες ακόμα καλοκαιρινές. Εντάξει, αυτό το τελευταίο μπορεί να μην ισχύει τόσο στον ελληνικό βορρά, αλλά σε όλη την υπόλοιπη χώρα αν δεν κοιτάξεις το ημερολόγιο δεν καταλαβαίνεις πως δεν είναι πια Αύγουστος. Πού πάμε λοιπόν;

Στο Λασίθι

Η Ανατολική Κρήτη είναι η πιο απάτητη Κρήτη, κι αυτό σημαίνει πως θα έχεις για πάρτη σου παραλίες φαντασμαγορικές, σαν τον Ξερόκαμπο με τη λευκή του άμμο και τα απολύτως τιρκουάζ νερά, την Ερημούπολη που είναι η –πολύ ωραιότερη αν μας ρωτάς– ερημική εκδοχή του παρακείμενου Βάι, και το Βούλισμα με την τέλεια αμμουδιά και τα βγαλμένα από το Ιόνιο νερά του. Οι παραλίες, βέβαια, είναι μόνο η αρχή: Φαράγγια που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της πεζοπορίας, αρχαιολογικοί χώροι σταματημένοι στον χρόνο πριν ο χρόνος ξεκινήσει (λέγε με μινωική προϊστορία) και χωριά στα ταβερνάκια των οποίων θα δοκιμάσεις την καλύτερη εκδοχή της κρητικής κουζίνας συνθέτουν το παζλ του πιο άδικα υποτιμημένου νομού της Κρήτης.



Διαβάστε περισσότερα - Το Λασίθι δεν είναι η Κρήτη που έχεις συνηθίσει

Εδώ να μείνεις: Στα απολύτως νησιώτικα δωμάτια του Ploimon Apartments, λίγο έξω από τη Σητεία (48€ το δίκλινο) ή του Ferma Hills στα Φέρμα, λίγο έξω από την Ιεράπετρα (50€ το δίκλινο). 

Στη Λευκάδα

Έχει, κατ’ αρχάς, το αβαντάζ της απουσίας ακτοπλοϊκών, που την κάνει ένα από τα δύο μοναδικά νησιά της χώρας στα οποία παίρνεις απλώς το αυτοκίνητο και πας. Μετά, έχει και μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Ιονίου: Το ελεκτρίκ τιρκουάζ των νερών στο Πόρτο Κατσίκι συναγωνίζονται μόνο οι Εγκρεμνοί, ενώ φαντασμαγορικές αμμουδιές θα βρεις στο Κάθισμα και στον Άγιο Ιωάννη. Κι αν βαρεθείς (που αποκλείεται) όλη μέρα στις παραλίες, θα βουτήξεις και στα παγωμένα νερά του καταρράκτη Δημοσάρη, θα περπατήσεις το καταπράσινο φαράγγι της Μέλισσας, θα εξερευνήσεις ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κάστρα που έχουμε στην Ελλάδα, αυτό της Αγίας Μαύρας, και θα πιάσεις τραπεζάκι για τέλειο φαγητό με φόντο το ηλιοβασίλεμα στο Αθάνι.



Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Λευκάδα

Εδώ να μείνεις: Στα ωραιότατα δωμάτια του Athineon στο Νυδρί (43€ το δίκλινο) στα στούντιο Ορφέας στη Βασιλική (42€ το δίκλινο με θέα θάλασσα) ή στο ευρύχωρο διαμέρισμα Αεράκι, λίγο έξω από την πόλη της Λευκάδας (47€ το δίκλινο). 

Στην Πύλο και τα πέριξ

Τα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου μπορούν να γίνουν και τέλειο road trip αν έχεις διάθεση για εξερευνήσεις, και μια χαλαρότατη εβδομάδα διακοπών αν προτιμάς να μείνεις σε ένα μόνο μέρος. Η Πύλος είναι ιδανική βάση –ή ιδανικό ξεκίνημα– και για τα δύο σενάρια: Μια ανάσα από την ωραιότερη ίσως παραλία της Πελοποννήσου, τη χιλιοτραγουδισμένη Βοϊδοκοιλιά, με ολόδικό της κάστρο και μια παραλιακή περαντζάδα βγαλμένη από νησιώτικο τοπίο. Στα «οπωσδήποτε» της ευρύτερης γειτονιάς της σημείωσε την Μεθώνη με το γιγάντιο κάστρο της, τους καταρράκτες της Νέδας για βουτιές σε σκηνικό α λα Γαλάζια Λίμνη, το φαντασμαγορικό Παλάτι του Νέστορα, του μυθικού βασιλιά της Τροίας, και το παρακείμενο Μουσείο της Χώρας με τα ευρήματα από τις ανασκαφές του και τις γιγάντιες αμμουδιές της Ελαίας, στην οποία θα φτάσεις περνώντας από την Κυπαρισσία –μια στάση εδώ για ηλιοβασίλεμα από το κάστρο και βόλτες στην Άνω Πόλη της επιβάλλεται.



Διαβάστε περισσότερα - Τα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου για πρωτάρηδες

Εδώ να μείνεις: Στα λιτά αλλά περιποιημένα Filanthi Rooms στη Μεθώνη (40€ το δίκλινο) ή στα καταπληκτικά διαμερίσματα Terpsi Apartments λίγο έξω από την Κυπαρισσία (43€ το δίκλινο). 

Στο Πήλιο

Ο Σεπτέμβρης του ταιριάζει πολύ, είτε είσαι λάτρης της θάλασσας είτε παιδί του βουνού, είτε ονειρεύεσαι τον τέλειο συνδυασμό των δύο. Εδώ θα βουτήξεις στα φανταστικά νερά του Μυλοπότα, του Χορευτού και του (επιτέλους απαλλαγμένου από τα πλήθη του Αυγούστου) Παπά Νερό, θα πιάσεις τραπεζάκι για μεζέδες στη σκιά των αιωνόβιων πλατανιών σε κουκλίστικα χωριά όπως οι Μηλιές, ο Άγιος Λαυρέντιος, η Τσαγκαράδα και η Ζαγορά, θα περπατήσεις μερικά από τα ωραιότερα μονοπάτια της Ελλάδας και θα χαζέψεις με τα παραδοσιακά πηλιορείτικα αρχοντικά, που αλλού δεν υπάρχουν –κάποια από αυτά είναι μάλιστα επισκέψιμα. Να πούμε και για την εκπληκτική πηλιορείτικη κουζίνα, ή έχεις ήδη φύγει;



Διαβάστε περισσότερα - 15 πράγματα που πρέπει να κάνεις τώρα στο Πήλιο| 10 βουτιές που πρέπει να κάνεις στο Πήλιο 

Εδώ να μείνεις: Στο εκπληκτικό Αρχοντικό Μοντάνα στη Βυζίτσα (45€ το δίκλινο με πρωινό) στα γλυκύτατα Στούντιο Όλγα στην Τσαγκαράδα (50€ το δίκλινο) ή στο πανέμορφο Muses Country House λίγο έξω από τη Ζαγορά (47€ το δίκλινο).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v