Σούπερ προορισμοί για τον Σεπτέμβρη

Επιλέγουμε έξι τέλειους προορισμούς, που η δροσιά του Σεπτέμβρη τους κάνει ακόμα καλύτερους και σου προτείνουμε να πας κι εσύ.

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων που πάνε διακοπές τον Σεπτέμβριο: Όσοι ξέμειναν και δεν πρόλαβαν να κλείσουν άδεια καλοκαιρινή, και όσοι το κάνουν πολύ στοχευμένα, με σκοπό να αποφύγουν τον τουριστοχαμό. Και οι δύο αυτές κατηγορίες, όμως, περνάνε υπέροχα. Επειδή οι διακοπές του Σεπτεμβρίου έχουν άλλη χάρη. Άλλη δροσιά. Άλλη ησυχία και άλλη αίσθηση ότι κλείνεις για τα καλά το κεφάλαιο που λέγεται “καλοκαίρι” και είσαι έτοιμος για πιο χουχουλιαστές καταστάσεις.

Και να θυμίσουμε ότι το φθινόπωρο ξεκινά επίσημα εκεί γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε μια χαρά καλοκαιρινότατες είναι κι αυτές οι διακοπές—και θα σου το επιβεβαιώσουν οι τέλειες παραλίες που θα σου προτείνουμε ευθύς.

*Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν υπολογιστεί για το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου, και οι τιμές που αναγράφονται αφορούν την μία διανυκτέρευση.

Πάμε Άνδρο για φύση, φύση, φύση

Επειδή είναι δυο ώρες μακριά και τα ακτοπλοϊκά από το λιμάνι της Ραφήνας δεν είναι ούτε 20€. Επειδή έχει τριάντα μία παραλίες, από φουλ ερημικές μέχρι φουλ οργανωμένες. Επειδή είναι πράσινη και σπάει τον μύθο που θέλει τις Κυκλάδες να είναι μόνο ξερή πέτρα—ειδικά αν πας στον Νεραϊδότοπο, που είναι όνομα και πράμα, ή στις πηγές των Μαινητών να πιεις παγωμένο νερό. Είναι όμως και τα μονοπάτια για πεζοπορία, κι αυτά οργανωμένα στην εντέλεια – θα τα βρεις εδώ.
Πού να βουτήξεις: Στην Άχλα, που είναι λίγο δυσπρόσιτη, αλλά μοναδική, και σίγουρα καλύτερη τον ήσυχο Σεπτέμβρη απ’ το κατακαλόκαιρο. Άλλα must είναι και ο Ζόρκος και της Γριάς το Πήδημα με τον τέλειο βράχο.
Πού να μείνεις: Στα όμορφα δωμάτια του Valsamia Studios στο Γαύριο από 30€, αλλά και στα λιτά και χαριτωμένα δωμάτια του Katerina Beach Rooms από 45€ την διανυκτέρευση.
Διάβασε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Άνδρο

Πάμε Λευκάδα για μερικές βουτιές ακόμα

Η Λευκάδα έχει πολλά πράγματα να κάνεις και να δεις, αλλά δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Λευκάδα είναι και οι παραλίες της. Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνοί είναι από τις πιο γνωστές, αλλά αξίζει να εξερευνήσεις και τις πιο χωμένες, για να ανταμειφθείς με μικρούς επίγειους παραδείσους. Το καλοκαίρι, που λες, η Λευκάδα μας τα χαλάει γιατί γίνεται ο κακός χαμός—γι’ αυτό και την αγαπάμε λίγο περισσότερο τον Σεπτέμβρη.
Πού να βουτήξεις: Εκτός από τις δύο παραλίες-σταρ που αναφέραμε, αξίζει να επισκεφτείς το Κάθισμα, με την τέλεια λευκή του άμμο, τον Άι Γιάννη αν σου αρέσουν τα water sports και τους Μύλους αν σου αρέσει ο γυμνισμός. Όλες οι παραλίες είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο (όπως και το ίδιο το νησί).
Πού να μείνεις: Στα Tommy’s Rooms στην Πόλη της Λευκάδας, που τα βρήκαμε από 33€ ή στα Kondilw Rooms στο Καλαμίτσι, από 40€.
Διάβασε περισσότερα - Τα best of της Λευκάδας

Στο Πήλιο επειδή τα θέλεις όλα

Και θα τα έχεις! Το Πήλιο σου δίνει βουνό. Σου δίνει θάλασσα. Σου δίνει σκηνικά οικογενειακά, ρομαντικά ή και απομονωμένα—επειδή μπορεί να θες να το ζήσεις ερημίτης, ποιοι είμαστε εμείς για να σε κρίνουμε; Και, ξανά, ο Σεπτέμβριος ταιριάζει πολύ στο Πήλιο επειδή όλα τα ετερόκλητα στοιχεία του αυτή την εποχή βρίσκονται στα καλύτερά τους.
Πού να βουτήξεις: Στον Μυλοπόταμο και στο Χορευτό, για εξωπραγματικά βράχια στον πρώτο και πράσινη λιτότητα στον δεύτερο. Αν το ‘χεις με πεζοπορία, θα σου προτείνουμε και την Φακίστρα, που βρίσκεται στην βάση ενός μεγάλου γκρεμού και είναι αδιανόητα όμορφη.
Πού να μείνεις: Στην Ίριδα, που βρήκαμε τα ωραιότατα δωματιάκια της από 33€, αλλά και στο Hotel Victoria στα Καλά Νερά, από 34€ η διανυκτέρευση.
Διάβασε περισσότερα – 10 + 1 λόγοι για να πας τώρα Πήλιο

Στην Τζια για εξόρμηση κοντινή

Από το Λαύριο απέχει μία ώρα. Σαν να λέμε γειτονιά. Η Τζια (ή Κέα) προσφέρεται για τις τελευταίες σου βουτιές, για τις τελευταίες σου βόλτες, για όλες αυτές τις τελευταίες καλοκαιρινές εμπειρίες που θες να μαζέψεις πριν μαζέψεις και τα καλοκαιρινά σου στο πατάρι. Για να μην μιλήσουμε για το δίκτυο διαδρομών που έχει, που είναι από τα πιο καλά οργανωμένα στις Κυκλάδες.
Πού να βουτήξεις: Στο Γυαλισκάρι, αν θες κάτι οργανωμένο, με χρυσαφένια, ψιλή άμμο. Αν η οργάνωση είναι κάτι που δεν θέλεις στις διακοπές σου, να πας στην Συκαμιά, που θα βρεις εκεί όλη την χαλάρωση που στερήθηκες όσο οι συνάδελφοι έκαναν τα μπανάκια τους κι εσύ έπηζες στη δουλειά.
Πού να μείνεις: Στα πολύ φροντισμένα Kouros Apartments που τα βρήκαμε από 72€ την διανυκτέρευση, αλλά και στο Stavento House με τα σούπερ μπαλκονάκια από 65€.
Διάβασε περισσότερα - Ακόμα να φύγεις για Τζια;

Στην Σκόπελο για να μην κάνεις τίποτα

Τίποτα, δηλαδή, εκτός από μπάνια και βόλτες ανάμεσα σε πεύκα. Μην παρεξηγηθείς με αυτό που λέμε, το λέμε για καλό· μερικές φορές το ‘χεις ανάγκη να μην κάνεις τίποτα στις διακοπές σου, να χαλαρώνεις σε μια παραλία όλη μέρα και να ρεμβάζεις. Ε, στην Σκόπελο αυτό το κάνεις με άνεση, ειδικά τον Σεπτέμβρη.
Πού θα βουτήξεις: Στην Μηλιά, την πιο ξακουστή παραλία του νησιού. Στον Αγνώντα, που είναι σούπερ ήσυχος και γεμάτος πεύκα, ή στο Βαλάνιο, που μπορείς να κάνεις και γυμνισμό. Αν θες κάτι πιο βραχώδες, θα κατευθυνθείς βόρεια και θα πας στο Γλυφονέρι—που είναι μακράν η πιο εύκολα προσβάσιμη βόρεια παραλία του νησιού.
Πού να μείνεις: Στα Διαμερίσματα Μπετσάνη που είναι άνετα, ευρύχωρα και τα βρήκαμε από 25€ την διανυκτέρευση. Εναλλακτικά, στα Crystal Rooms, για φουλ νησιώτικη αισθητική (αλλά μέσα στο πράσινο), στην ίδια τιμή.
Διάβασε περισσότερα - Βόρειες Σποράδες: Σκιάθο, Σκόπελο ή Αλόννησο;

Στην Μονεμβασιά επειδή έχει κάστρο

Κάστρο και καλντερίμια υπέροχα για να παίζεις νοητό κρυφτό με τις σκέψεις σου. Μερικές φορές, χρειάζεσαι να βρεθείς σε μια καστροπολιτεία (που ακούγεται τόσο παραμυθένια λέξη) και να ζήσεις καστροσκηνικά. Που σημαίνει ότι θα κάνεις ατελείωτες βόλτες… στις Βόλτες, την ελικοειδή διαδρομή που ανηφορίζει προς την Άνω Πόλη. Κι από εκεί θα απολαύσεις συγκλονιστική θέα, και ίσως ένα ηλιοβασίλεμα μέσα από την μεγάλη Πύλη.
Πού να μείνεις: Δωμάτια με θέα έχουμε στο Lekka’s House, από 40€ την διανυκτέρευση. Εναλλακτικά, στα Monemvasia Green Apartments για καθαρό οξυγόνο, από 45€.
Διάβασε περισσότερα - Η Μονεμβασιά είναι όνειρο φθινοπωρινό



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v