10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Λευκάδα

Οι βουτιές στο απόλυτο τιρκουάζ του Ιονίου, οι βόλτες σε εξωπραγματικά πράσινα φαράγγια και όλα όσα κάνουν τη Λευκάδα εμπειρία καλοκαιρινή.
10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Λευκάδα
Απολαμβάνει το μέγιστο –ειδικά στους καιρούς που διανύουμε– πλεονέκτημα της οδικής πρόσβασης, έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Ιονίου, και μια καταπράσινη ενδοχώρα που θα ενθουσιάσει τους φυσιοδίφες ανάμεσά μας. Κι αφού σε πείσαμε να πας φέτος Λευκάδα, αυτά είναι δέκα πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν βρεθείς εκεί.

Να βουτήξεις στο απόλυτο τιρκουάζ του Πόρτο Κατσίκι

Porto Katsiki

…ή Πόρτο Κατσικιού; Τι σημασία έχει ένα όνομα, που θα ‘λεγε και ο Σαίξπηρ, μπροστά σε αυτά τα νερά, τα τόσο τιρκουάζ που μοιάζουν ψεύτικα, και τα μεγάλα λευκά βότσαλα που αντανακλούν επάνω τους το φως του ήλιου;

Να κατέβεις τα 350 σκαλιά των Εγκρεμνών

Εγκρεμνοί

Και να αναλωθείς στην άσκοπη πλην απολαυστική κουβέντα που κάνουν όλες οι παρέες, αν είναι καλύτερα τα νερά εδώ από εκείνα στο Πόρτο Κατσίκι. Αν μας ρωτάς, είναι τα ίδια, αλλά με δυο χιλιόμετρα φαντασμαγορικής αμμουδιάς που κάνουν την ταλαιπωρία της ανάβασης στην επιστροφή να αξίζει τον κόπο.

Να περπατήσεις το Φαράγγι της Μέλισσας

The Melissas Gorge Trail 1

Δεν είναι μεγάλο, το διασχίζεις περίπου σε μια ώρα, είναι όμως καταπράσινο, και με σκιερά μονοπάτια που φέρνουν τα βήματά σου πάνω από πέτρινα γεφύρια και πλάι σε τρεχούμενα νερά.

Να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στο windsurf στη Βασιλική

Sea, surfing

Ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας για windsurf, η Βασιλική με το σχεδόν μόνιμο κύμα της θα σε βάλει στον πειρασμό να δοκιμάσεις να δαμάσεις τα κύματα… γιατί αν όχι εδώ, τότε πού;

Να εξερευνήσεις το κάστρο της Αγίας Μαύρας

Agia Mavra

Από τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κάστρα της Ελλάδας, η φράγκικη Αγία Μαύρα στην είσοδο της πόλης της Λευκάδας χτίστηκε τον 14ο αιώνα και πολιορκήθηκε συνολικά 12 φορές στους επτά αιώνες ύπαρξής του. Λεπτομέρειες έχει το Kastra.eu, εδώ.

Να περάσεις μια ολόκληρη μέρα στην παραλία στο Κάθισμα

Kathisma - Lefkada - Greece

Νερά τόσο τιρκουάζ που μοιάζουν ψεύτικα, ψιλό βοτσαλάκι, απέραντη έκταση και φουλ οργάνωση που φτιάχνει ατμόσφαιρα ολοήμερου (και ολονύχτιου) beach party συνθέτουν μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Λευκάδας.

Να πάρεις το καραβάκι από το Νυδρί για το Μεγανήσι

Nydri

Η δαντελωτή ακτογραμμή του σχηματίζει διαδοχικά φιόρδ, οι παραλίες του είναι μικρούλες και γλυκύτατες, οι τρεις παραδοσιακοί οικισμοί του γεμάτοι πέτρινα σπιτάκια και παραδοσιακούς ανεμόμυλους. Περισσότερα για το Μεγανήσι εδώ.

Να φας ολόφρεσκο ψαράκι στη Λυγιά

Εκεί που σκάει το κύμα, ακριβώς εκεί απλώνουν τα τραπέζια τους τα ταβερνάκια του Ξούρα και του Γιάννη, για να μας σερβίρουν λαχταριστούς ψαρομεζέδες και ολόφρεσκα θαλασσινά –αλλά και σπιτικά μαγειρευτά, σημειώστε οι αντιφρονούντες. Με τα απαραίτητα ουζάκια, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25€ το άτομο (κατά τι περισσότερα αν πάρεις και μεγάλο φρέσκο ψάρι).

Να βουτήξεις σε έναν καταρράκτη

DSC_0305

Μια ανάσα από το Νυδρί, το φαράγγι του Δημοσάρη ξεκινά από ένα χωμάτινο μονοπάτι που θα σε φέρει μετά από λίγα λεπτά πεζοπορίας μπροστά στον ομώνυμο καταρράκτη, η φυσική πισίνα του οποίου είναι ό,τι πρέπει για αναζωογονητικές, παγωμένες βουτιές τις μέρες που ο υδράργυρος στις παραλίες χτυπάει 40άρια.

Να δεις το ηλιοβασίλεμα από το Αθάνι



Η τέλεια στάση στην επιστροφή από το Πόρτο Κατσίκι, το Αθάνι έχει για δυνατό του χαρτί το εστιατόριο Λευκάτας, που απολαμβάνει πανοραμική θέα στον ήλιο που κάνει τη μεγαλοπρεπή του βουτιά στην θάλασσα. Δες το μενού εδώ να κάνεις όρεξη.

Στα πρακτικά: Με τις τιμές των δωματίων τι γίνεται;

Σε ωραιότατα για την εποχή επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές στο Νυδρί, όπου βρήκαμε τα Studio la minute με 35€ το δίκλινο τον Αύγουστο, το Metropol Studios με 40€ το δίκλινο, στη Βασιλική όπου τα Orfeas Studios κοστίζουν 45€ το δίκλινο και στο χωριουδάκι που λέγεται Χορτάτα, όπου το ευρύχωρο Alexia’s House δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 45€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v