ΣΚ για να μην καταλάβεις ότι τελείωσαν οι διακοπές

Δύο νησιά και δύο στεριές, υπόσχονται να ξορκίσουν τη μελαγχολία με βουτιές σε κρυστάλλινα νερά και βόλτες σε πανέμορφα τοπία.
ΣΚ για να μην καταλάβεις ότι τελείωσαν οι διακοπές
της Ηρώς Κουνάδη

Γύρισες και νιώθεις να μην σε χωρά ο τόπος; Βλέπεις τον Σεπτέμβρη στο ημερολόγιο να πλησιάζει απειλητικά, και νιώθεις το άγχος της επιστροφής στο σχολείο, κι ας έχουν περάσει εκατό χρόνια από τότε που ήσουν μαθητής/τρια; Μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Λύσεις υπάρχουν, λέγονται Σαββατοκύριακα, και μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεχάσεις για λίγο το επικείμενο τέλος του καλοκαιριού και των διακοπών σου. Το πού θα πας, άφησέ το πάνω μας.

Στην Άνδρο

Επειδή τίποτα δεν είναι πιο καλοκαιρινό από τις Κυκλάδες, και επειδή η Άνδρος είναι Κυκλάδες σε συσκευασία Σαββατοκύριακου. Δυο ωρίτσες μακριά από την Ραφήνα, με βολικό τελευταίο δρομολόγιο Παρασκευές στις 19.15 και τελευταία επιστροφή Κυριακές στις 21.30, στο νησί της διπλανής πόρτας έχεις να βουτήξεις σε παραλίες με κρυστάλλινα νερά, όπως ο Ζόρκος, τα Άχλα, οι Αποθήκες και τα Πίσω Γυάλια, να βολτάρεις ανάμεσα στα αρχοντικά της Χώρας, να εξερευνήσεις κουκλίστικα χωριά σαν το Κόρθι, τα Αποίκια και τις Στενιές, ακόμα και να περπατήσεις καταπράσινα φαράγγια που δεν ήξερες ότι έχουν οι Κυκλάδες.


Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Άνδρο

Εδώ να μείνεις: Στα συμπαθέστατα, low budget δωμάτια του Galaxy στο Γαύριο (43€ το δίκλινο) ή στο Aiolos Hotel στους Μαίνητες (76€ το δωμάτιο τεσσάρων ατόμων με πρωινό και θέα θάλασσα).

Στο Νότιο Πήλιο

Τρία κουκλίστικα χωριά στη σειρά, Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες, τρεις και κάτι ώρες οδήγησης από την Αθήνα χωρίς το ατελείωτο στροφιλίκι που απαιτεί ο πηλιορείτικος βορράς, και ένα εικοσάλεπτο για να βουτήξεις στα γαλήνια νερά του Παγασητικού. Τι άλλο θέλεις; Καλές τιμές στη διαμονή –και από αυτές έχουν. Στη Βυζίτσα θα χαζέψεις μερικά από τα ωραιότερα αρχοντικά του Πηλίου ολόκληρου, στις Πινακάτες θα βολτάρεις σε πετρόχτιστα καλντερίμια, ανάμεσα σε μαρμάρινες κρήνες που αναβλύζουν τρεχούμενο νερό και κάτω από αιωνόβια πλατάνια και στις Μηλιές θα δοκιμάσεις πηλιορείτικη κουζίνα να γλείφεις τα δάχτυλά σου, πριν ή μετά τις βόλτες σου στο χωριό και τα μονοπάτια που το αγκαλιάζουν.


Διαβάστε περισσότερα - Πήλιο: 5 χωριά για τον Σεπτέμβριο

Εδώ να μείνεις: Στο κουκλίστικο Santikos Mansion στη Βυζίτσα (62€ το δίκλινο με φανταστικό πρωινό) στον παραδοσιακό ξενώνα Αλατίνου στις Πινακάτες (65€ το δίκλινο) και στο γλυκύτατο Ηλιόβολο στις Μηλιές (66€ το δίκλινο με τέλειο πηλιορείτικο πρωινό).

Στα πέριξ του Ναυπλίου

Και για σένα που βαριέσαι να οδηγείς τρεις ώρες για ένα ΣΚ, το Ναύπλιο είναι πάντα καλή ιδέα. Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα σου πούμε να βολτάρεις απλώς στα σοκάκια της παλιάς πόλης και να κάνεις με τα πόδια τον γύρο της Αρβανιτιάς προτού βουτήξεις στα νερά της, στη σκιά του κάστρου της Ακροναυπλίας. Το τέλος του καλοκαιριού μας βάζει σε εξερευνητικό mode, και περπατάμε μονοπάτια όπως αυτό που συνδέει τις Μυκήνες με την Προσύμνη, κομμάτι του αρχαίου οδικού δικτύου που συνέδεε το Άργος με την Αρχαία Κόρινθο, εξερευνούμε αρχαιολογικούς χώρους «μυστικούς» όπως η Λέρνη (αυτή με την Ύδρα) η Μιδέα και η πυραμίδα του Ελληνικού, και βουτάμε στην ερημική παραλιούλα που λέγεται Βίλες, ένα 20λεπτο έξω από το Ναύπλιο.


Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που δεν έχεις δει γύρω από το Ναύπλιο

Εδώ να μείνεις: Στα πανέμορφα δωμάτια της Πανσιόν Ιζαμπώ, στην παλιά πόλη του Ναυπλίου (61€ το δίκλινο) στο αυτόνομο Garden studio apartment, 3 χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο (50€ για δύο άτομα) ή σε αυτό το ωραιότατο σπίτι με την φανταστική θέα στο Δρέπανο, που φιλοξενεί 4 άτομα με 81€. 

Στο Αγκίστρι

Μιάμιση ώρα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά, ένα νησί τόσο μικρούλι που ούτε μεταφορικό μέσο δεν χρειάζεται (αν έχεις ποδήλατο ωστόσο βολεύει, και μπαίνει και στο ferry δωρεάν) εγγυάται αίσθηση διακοπών με τις φανταστικές για τα δεδομένα του Σαρωνικού παραλίες του. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτές: Το καταπράσινο πευκοδάσος της ενδοχώρας, τα δρομάκια του Μύλου που κάνουν ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε λουλουδιασμένες αυλές και ασβεστωμένα πεζούλια ώσπου να καταλήξουν στον ένα και μοναδικό ανεμόμυλο του νησιού, η σπάνια περίπτωση λίμνης σε νησί, που αγκαλιάζεται από ένα κυκλικό μονοπάτι ό,τι πρέπει για απογευματινές πεζοπορίες, και το γλυκύτατο χωριό που λέγεται Μετόχι, με το κοσμαγάπητο ταβερνάκι του, τον Παρνασσό, αξίζουν όλα οπωσδήποτε μια θέση στο πρόγραμμά σου.


Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Αγκίστρι | Τι λες, πάμε μια μονοήμερη για μπάνιο στο Αγκίστρι; 

Εδώ να μείνεις: Στα γλυκύτατα δωμάτια του Dedes Apartments (53€ το δίκλινο) του Ξενοδοχείου Αμπάτης (54€ το δίκλινο) ή του Ξενοδοχείου Θερής (56€ το δίκλινο με θέα θάλασσα)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v