Τα ΣΚ στην Πελοπόννησο τέλη Σεπτέμβρη θα είναι φθηνά

Και τις βουτιές σου θα κάνεις στον νότο που θα έχει ακόμα καλοκαίρι, και τις βόλτες σου σε δροσερά δάση, και δεν θα πληρώσεις και πολλά.
 

Τα ΣΚ στην Πελοπόννησο τέλη Σεπτέμβρη θα είναι φθηνά

(*) Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου. Αν είσαι από τους τυχερούς που φεύγουν και καθημερινές, πιθανόν να τις βρεις χαμηλότερες.

Στον Μεσσηνιακό Κόλπο για βουτιές εκεί στον νότο

Με βάση σου χωριουδάκια σαν το Πεταλίδι, τους Χράνους, τις Κιτριές ή −γιατί όχι;− την υπέροχη Καλαμάτα αν προτιμάς να γυρνάς τα βράδια σου στην πόλη, κι ας είσαι τη μέρα στην εξοχή, θα βουτήξεις στις φανταστικές παραλίες του Μεσσηνιακού Κόλπου, τη Μπούκα, τη Βελίκα, το Καλαμάκι και τον Άγιο Ανδρέα, για να αναφέρουμε μερικές μόνο ενδεικτικά. Αν πάλι δεν θέλεις να περάσεις όλη την ημέρα στην παραλία, σε μικρή οδηγική απόσταση θα βρεις την φαντασμαγορική Αρχαία Μεσσήνη, τον παράδεισο επί γης που λέγεται Πολυλίμνιο, και την Καρδαμύλη με την πανέμορφη παλιά πόλη της και το καταπράσινο φαράγγι της που ενδείκνυται για πεζοπορίες.



Διαβάστε περισσότερα - 10 πολύ καλοί λόγοι να πας τώρα Καλαμάτα

Εδώ να μείνεις: Στα υπέροχα και σούπερ οικονομικά δωμάτια του Anastasios Olive Garden (28€ το δίκλινο) στο Πεταλίδι, ή στα ευρύχωρα διαμερίσματα του Melios Rooms (36€ το δίκλινο).

Στη Μονεμβασιά… γιατί πάντα είναι καλή ιδέα η Μονεμβασιά

Άνετα θα μπορούσαμε να βολτάρουμε όλη μέρα, κάθε μέρα για χρόνια τα λιθόχτιστα σοκάκια του κάστρου, χωρίς να βαρεθούμε στιγμή, αν μας ρωτάς. Επειδή, όμως, υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την ποικιλία περισσότερο από εμάς, να πούμε ότι στα πέριξ θα βρεις επίσης βοτσαλωτές παραλίες για τις βουτιές σου, το γλυκύτατο λιμανάκι του Γέρακα, που μοιάζει πολύ με φιόρδ, και το απίστευτο Σπήλαιο της Καστανιάς, που αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη ακόμα και αν δεν είσαι ιδιαιτέρως σπηλαιολάτρης.



Διαβάστε περισσότερα - Η Μονεμβασιά είναι όνειρο φθινοπωρινό

Εδώ να μείνεις: Στα φανταστικά δωμάτια του Ξενώνα Πέτρινο (37€ το δίκλινο με θέα στη θάλασσα) ακριβώς απέναντι από τον βράχο. Αν δε συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από κάστρο, η οικονομικότερη επιλογή σου είναι ο Παραδοσιακός Ξενώνας Γουλάς (από 68€ το δίκλινο).

Στα Καλάβρυτα για Ιστορία και πεζοπορία

Το υπέροχο φαράγγι του Οδοντωτού (του Βουραϊκού, σωστότερα) που είναι αυτή την εποχή η τέλεια πεζοπορική διαδρομή –εκτός από την τέλεια βόλτα με το τραίνο. Οι καταπράσινες πηγές στο Πλανητέρο. Το Σπήλαιο των Λιμνών, ένα από τα σημαντικότερα όλης της Ελλάδας. Ο αρχαιολογικός χώρος των Άνω Λουσών και η ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας. Οι μαγικοί καταρράκτες της Άνω Βλασίας και το μυστηριώδες κλήμα του Παυσανία, ένα αμπέλι τριών χιλιάδων ετών που αγκαλιάζει τα δέντρα γύρω του με κλαδιά που φτάνουν σε μήκος τα 100 μέτρα (θα το βρεις στο χωριό που λέγεται Παγκράτι). Όλα αυτά είναι λόγοι σημαντικοί για ένα Σαββατοκύριακο στα Καλάβρυτα, τώρα που η χειμερινή σαιζόν δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και οι τιμές παραμένουν χαμηλές.



Περισσότερους έχουμε εδώ - 10 λόγοι να αγαπήσεις τα Καλάβρυτα

Εδώ να μείνεις: Στο κουκλίστικο Ξύλινο Σαλέ (41€ το στούντιο δύο ατόμων με πρωινό) στα ίδια τα Καλάβρυτα ή στον Ξενώνα Φαράγγι στη Ζαχλωρού, που αποτελεί ιδανική βάση για πεζοπορίες –το μάντεψες− στο φαράγγι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v