10 ιδέες για να αποχαιρετίσετε το καλοκαίρι

Θερινό σινεμά, βραδινές βουτιές, πικνίκ στα πάρκα και άλλα επιχειρήματα για να σας πείσουμε πως το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ.
10 ιδέες για να αποχαιρετίσετε το καλοκαίρι
της Ηρώς Κουνάδη
 
Δεν θα σας πούμε ότι «όλες οι εποχές έχουν την χάρη τους», ότι «οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν προσέχουν τι καιρό κάνει» και άλλα τέτοια γλυκανάλατα παρηγορητικά. Θα δηλώσουμε ευθαρσώς ότι θα θέλαμε να ήταν όλο τον χρόνο καλοκαίρι –και όχι, δεν θα βαριόμασταν καθόλου. Δεν χαιρόμαστε, λοιπόν, που πλησιάζει ο καιρός να αποχαιρετίσουμε την αγαπημένη μας εποχή του χρόνου. Θέλουμε απλώς να την παρατείνουμε, και γι’ αυτό συγκεντρώνουμε τις καλύτερες ιδέες μας για να αποδείξουμε ότι καλοκαίρι είναι ακόμα αφού μπορούμε ακόμα…

…Να πάμε θερινό σινεμά: Κάποια θερινά σινεμά της πόλης (όπως, ας πούμε, ο Φλοίσβος και το Σινέ Παρί) έχουν ήδη βγάλει τις κουβερτούλες τους πάνω στα καθίσματα για παν ενδεχόμενο. Εναλλακτικά, εξοπλιζόμαστε με ένα ζακετάκι και απολαμβάνουμε ταινία με αγιόκλημα και γιασεμιά… κόντρα στη σεπτεμβριάτικη ψύχρα. Δείτε εδώ τα αγαπημένα μας θερινά σινεμά, και εδώ δώδεκα δημοτικά θερινά σινεμά, το εισιτήριο των οποίων δεν ξεπερνά τα 6€.

…Να κάνουμε μια βραδινή βουτιά: Σίγουρα, με λίγο μεγαλύτερη ανάγκη να τυλιχτούμε με την πετσέτα μόλις βγούμε απ’ ό,τι είχαμε τον Αύγουστο. Αδύνατο, πάντως, δεν είναι. Δοκιμάστε το στο (κλασικό για βραδινό μπάνιο) Καβούρι, ή σε κάποια από τις υπόλοιπες σούπερ παραλίες για βραδινό μπάνιο που έχουμε συγκεντρώσει εδώ.

…Να στρώσουμε πικνίκ σε ένα πάρκο: Ναι, σε ένα πάρκο από εκείνα που η πλειοψηφία των Αθηναίων επιμένει ότι «δεν υπάρχουν στην Αθήνα». Όπως, ας πούμε, στον Εθνικό Κήπο –που λειτουργεί καθημερινά ως τη δύση του ηλίου– στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος ή στο ιδανικό για εξερευνήσεις Πάρκο Συγγρού στο Μαρούσι. Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για επτά από τα αγαπημένα μας αθηναϊκά πάρκα.

…Να πιούμε κοκτέιλ σε μια ταράτσα με θέα: Κατά προτίμηση, με θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη, αλλά –γιατί όχι;– και απλούστερα στα φώτα της πόλης, τις κατακόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης ή τον έναστρο ουρανό. Δείτε τις δώδεκα ωραιότερες ταράτσες της Αθήνας εδώ και... βάλτε στόχο να προλάβετε μια βόλτα σε όλες.

…Να βουτήξουμε στις πισίνες της πόλης: Επειδή βαριόμαστε να οδηγήσουμε ως τις παραλίες, ή απλώς επειδή έχει μια δική του, εντελώς διαφορετική γοητεία το αστικό καλοκαίρι –και το να φοράς μέσα από τα ρούχα το μαγιό σου στο μετρό. Και μην ακούσουμε γκρίνιες, ότι είναι ακριβές. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει έξι πισίνες στο κέντρο, στον Πειραιά, τη Γλυφάδα και την Αγία Παρασκευή, που χρεώνουν από… τίποτα έως 12€ maximum για τις βουτιές μας.

…Να δώσουμε ραντεβού σε μια αυλή για ούζα και μεζεδάκια: Κατά προτίμηση, σε μια ηλιόλουστη αυλή, στρωμένη με βότσαλο, με μπόλικο πράσινο γύρω-γύρω και βέβαια με καλές τιμές. Μαζεύουμε την παρέα, κλείνουμε ραντεβού στο Καμπεθόν του Κεραμεικού ή στο Άμα Λάχει στα Εξάρχεια, και παραγγέλνουμε αποκλειστικά και μόνο μεζεδάκια «για τη μέση». Το συνοδευτικό ουζάκι κρίνεται απαραίτητο. Τις αγαπημένες μας αυλές για φέτος, τις έχουμε συγκεντρώσει εδώ

…Να κάνουμε τους τουρίστες στην πόλη: Όσο ακόμα ισχύει το θερινό ωράριο των αρχαιολογικών χώρων (μέχρι τις 20.00) γιατί τον χειμώνα θα χρειάζεται να βάλουμε ξυπνητήρι Σαββατιάτικα για να τους προλάβουμε ανοιχτούς. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, μάλιστα, η είσοδος σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας (της Ακρόπολης περιλαμβανομένης) θα είναι δωρεάν. Πάρτε ιδέες από τις ωραιότερες βόλτες στην Αρχαία Αθήνα που έχουμε συγκεντρώσει εδώ και ακολουθήστε μας εδώ σε μια βόλτα στην Ακρόπολη.

…Να εξερευνήσουμε το κέντρο: Να κάνουμε, δηλαδή, μια μεγάλη –έως τεράστια– βόλτα με τα πόδια, με παγωτό χωνάκι ανά χείρας και φωτογραφική μηχανή κρεμασμένη στον ώμο, από το Μοναστηράκι στην Πλάκα κι από εκεί στα Αναφιώτικα, ανακαλύπτοντας δρομάκια που δεν είχαμε ξαναδιασχίσει (πάντα υπάρχουν) και γωνιές καρτ-ποσταλικές. Ή να εξερευνήσουμε το Μετς με τα υπέροχα νεοκλασικά του, το sui generis Μεταξουργείο και τα ατμοσφαιρικά σοκάκια του Ψυρρή. Δείτε εδώ πέντε από τις αγαπημένες μας διαδρομές για να εξερευνήσετε την Αθήνα. Και αν δεν χορτάσετε, έχουμε κι άλλες πέντε, εδώ.

…Να δούμε μια ανατολή από τον Λυκαβηττό ή του Φιλοπάππου: Γιατί είναι πολύ πιο εντυπωσιακή από το ηλιοβασίλεμα και γιατί τον χειμώνα κάνει πολύ κρύο στις 7.00 το πρωί για να σκαρφαλώνουμε στους λόφους. Αν, τώρα, εσείς δεν είστε πρωινοί τύποι, τα σημεία της πόλης με την καλύτερη θέα στο ηλιοβασίλεμα τα έχουμε συγκεντρώσει εδώ κι εκείνα που βλέπουν ανατολή, εδώ για να έχετε να διαλέγετε.

…Να κάνουμε μια μεγάλη ποδηλατάδα: Ιδανικά, με κατεύθυνση προς την θάλασσα, ή και παράλληλα με αυτήν. Η διαδρομή από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προς τον Φλοίσβο και τη Γλυφάδα είναι μια από τις ωραιότερες καλοκαιρινές βόλτες σε δύο τροχούς που μπορούμε να σκεφτούμε. Δείτε άλλες τέσσερις εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v