Μεζεδάκια στην αυλή: 5 νόστιμες διευθύνσεις στην πόλη

Αρνούμαστε να πούμε ότι το καλοκαίρι τελείωσε και δοκιμάζουμε λαχταριστούς μεζέδες σε πέντε αγαπημένα στέκια στην πόλη με δροσερές αυλές.
Μεζεδάκια στην αυλή: 5 νόστιμες διευθύνσεις στην πόλη
Καλό χειμώνα ε; Να. Ο καιρός θυμίζει ακόμα καλοκαίρι και τα Σαββατοκύριακά μας δεν έχουν πάψει να περιλαμβάνουν μπάνιο και γεύσεις σε αγαπημένα στέκια της πόλης.
Αυτήν τη φορά επιλέγουμε «δροσερές» διευθύνσεις με αυλή, οι οποίες σερβίρουν λαχταριστές γεύσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας σε αρκετά οικονομικές τιμές.

Άμα λάχει
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3845978

Η πανέμορφη και φρεσκαρισμένη αυλή αυτού του εξαρχειώτικου spot είναι χωρισμένη σε ένα γλυκύτατο μεζεδοπωλείο με άρωμα Ελλάδας και ένα ατμοσφαιρικό παριζιάνικο μπιστρό, παρέχοντάς μας δύο εξαιρετικές επιλογές ανάλογα με τα γούστα μας. Εδώ… άμα λάχει θα δοκιμάσετε μεζεδάκια εμπνευσμένα από διάφορες τοπικές ελληνικές συνταγές (κεμπαπάκια Δράμας και πρασοτηγανιά συγκαταλέγονται στις προτάσεις μας) και θα πληρώσετε περί τα 15-17€ το άτομο, συνοδεία ούζου ή τσίπουρου.

Παρνασσός 1965

Κοντά σε μια ήσυχη πλατεΐτσα του Νέου Κόσμου, πολύ κοντά στην κίνηση της Καλλιρόης, με ωραία ατμόσφαιρα παρεΐστικου στεκιού και ρετρό πινελιές, το «1965» απλώνει τραπεζάκια στην γραφική του αυλή και σερβίρει πλην των εξαιρετικών tapas, εκλεκτούς ελληνικούς μεζέδες. Αγαπημένα μας το εκπληκτικό σαγανάκι, η σούπερ τυροκαυτερή και οι ολόφρεσκες σαλάτες. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€ το άτομο για 3-4 χορταστικότατα μεζεδάκια και 1-2 καραφάκια τσίπουρο ή ρακή.

Cabezon
Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο

Ξύλινα τραπεζάκια απλώνονται επάνω στο χαλίκι κάτω από ψηλά δέντρα, ενώ γιρλάντες με λάμπες φέρνουν στο νου κάτι από χωριό στο όμορφο αυτό μεζεδοπωλείο του Μεταξουργείου. Τι θα δοκιμάσετε εδώ… αραχτοί; Οικονομικότατα μεζεδάκια που έρχονται από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, αλλά και μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Φυσικά, για όσους δεν τους αρέσει να «φουσκώνουν» υπάρχει και ωραιότατο κρασί και ουζάκι. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 10-12€ το άτομο.

Σκάντζα
Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά, τηλ: 21 0623 1522

Κλείνει σχεδόν ένα χρόνο στο κέντρο της Κηφισιάς και κατάφερε να μας κερδίσει με την ποιότητα και την ποικιλία των μεζέδων της και το όμορφο, «δροσερό» της περιβάλλον. Η Σκάντζα σερβίρει εκλεκτές γεύσεις ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας με κορυφαίες επιλογές την χοιρινή τηγανιά, τα μυρωδάτα κεφτεδάκια με σως γιαουρτιού και τις σαρδέλες πλακί. Υπολογίστε περί τα 20€ ανά άτομο, με κρασί.

Μπεμπέκα
Διονύσου 16, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6854880

Στην όμορφη γειτονιά στα πέριξ του Δημαρχείου στο Χαλάνδρι μια παλιά μονοκατοικία έχει μετατρέψει την αυλή της σε ιδανικό σκηνικό για φαγητό, με όμορφα τραπεζάκια, φωτάκια και φαναράκια κρεμασμένα από τις πορτοκαλιές του κήπου. Στο μενού της «Μπεμπέκας» θα βρείτε απλά αλλά καλομαγειρεμένα πιάτα και μεζέδες, αλλά και χορταστικά πιάτα ημέρας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε εξαιρετικό κόκκορα με χοντρό μακαρόνι και μυζήθρα, τηγανιά στο πήλινο, φάβα Φενεού και λαχταριστά γιουβαρλάκια. Ο λογαριασμός κινείται στα επίπεδα των 15-20€ κατ’ άτομο.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v