Τέλεια café με ήσυχες αυλίτσες

Στο κέντρο, τα Πετράλωνα, την Καλλιθέα και το Ελληνικό, πέντε café με πανέμορφες αυλές για να τα πείτε με την ησυχία σας.
Τέλεια café με ήσυχες αυλίτσες
Ωραίο και το socializing σε κατάμεστα café, δε λέμε. Είναι όμως μερικές φορές που θέλεις απλώς μια σκιερή αυλή για να αράξεις με το βιβλίο σου, ή με τον κολλητό σου για να πείτε τα σώψυχά σας χωρίς να φωνάζετε ο ένας στο αυτί του άλλου. Για κάτι τέτοιες στιγμές, εμείς έχουμε τα café που ακολουθούν.

Ρότα art café 
Σόλωνος 124, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1033



Η μυστική του αυλίτσα είναι εκτός από χάρμα οφθαλμών, και μια όαση ησυχίας στην πολύβουη Σόλωνος. Ανοίγει από το πρωί για καφεδάκια και brunch, συνεχίζει ως το βράδυ με ωραία κοκτέιλ, και αποπνέει ιντελεκτουέλ ατμόσφαιρα, που σε εμπνέει να διαβάσεις το βιβλίο σου –ή και να γράψεις το δικό σου, θα δεις πολύ κόσμο με laptop στα τραπεζάκια του να δουλεύει.

Το Café του Νομισματικού Μουσείου
Πανεπιστημίου 12, τηλ: 210 3610067



Η αυλή του Ιλίου Μέλαθρον, του σπιτιού που σχεδίασε ο Ερνστ Τσίλλερ για να μείνει στην Αθήνα ο Ερρίκος Σλήμαν, έχει τέλεια σκιά από τις φυλλωσιές της τα μεσημέρια, και ονειρική ησυχία, λες και δεν απέχεις 10 μέτρα από την βουή της Πανεπιστημίου. Το café φτιάχνει, εκτός από ωραία καφεδάκια, και νόστιμα τσιμπολογήματα, όπως σάντουιτς, σαλάτες, γλυκές και αλμυρές τάρτες και σπιτική μηλόπιτα. Αναλυτικό μενού εδώ.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300



Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, πιστεύουμε πως το Momo έχει μια από τις ωραιότερες αυλές της Αθήνας. Σκιερή και καταπράσινη, μοιάζει περισσότερο με κήπο παρά με μια συνηθισμένη αυλή αθηναϊκού café, και μας υποδέχεται από το πρωί για δροσερά καφεδάκια, μέχρι αργά το βράδυ για ποτά και κοκτέιλ. Στα ενδιάμεσα, παίζουν και πεντανόστιμα burger, hot dog και άλλες αλμυρές αμαρτίες (αναλυτικός κατάλογος εδώ).

Paribaba 
Τρώων 49, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0700 7513



Σε μια φανταστική πετραλωνιώτικη μονοκατοικία με εσωτερική αυλή, η οποία στολίζεται με μια γιγάντια τοιχογραφία της Αβάνας, το Paribaba παίζει ολημερίς ωραίες μουσικές σε νορμάλ ένταση (το βράδυ ανεβαίνουν ένα τσικ, αλλά και πάλι μπορείς να μιλήσεις). Σερβίρει, δε πέρα από ωραία καφεδάκια, μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες και ένα πολύ ενδιαφέρον brunch, με pancakes κόλαση. Το βράδυ τα κοκτέιλ έχουν την τιμητική τους.

Kapu 
Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760



Μια από τις πιο χρωματιστές αυλές της Αθήνας, έχει –εκτός από τα παραδοσιακά της τραπέζια– φούξια και μοβ πουφ στη σκιά των ψηλών δέντρων της, και αν δεν είναι αυτός λόγος να την αγαπάς δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να είναι. Το Kapu ανοίγει κάθε μέρα από τις 11.00 το πρωί για ωραία καφεδάκια και ψαγμένες μπύρες, και όσο παίρνει να βραδιάζει το γυρνάει σε κοκτέιλ σαν το Kyrki με λικέρ Μαστίχα, λάιμ, mango, elderflower και peach bitters.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v